úterý 7. října 2014

September Favorites aka když ráno nestíhám {Chanel, Bobbi Brown, Clarins, Benefit}


Nevím jak vy, ale já ráno permanentně nestíhám. Na ráno si toho nechávám minimum, věci mám připravené, oblečení vybrané, nesnídám…ale stejně nestíhám=) O líčení ani nemluvě. Proto mám připravenou malou kosmetickou taštičku, kde mám vše potřebné pro to, abych po cestě do školy/práce mohla tento nedostatek napravit.

Pravidlo je jednoduché…produkty musí být tzv. foolproof, tzn. že musí fungovat bezchybně a za každých okolností a musí být natolik univerzální, aby se hodily vždy a ke všemu. 

Obsah takové taštičky poslední záchrany průběžně obměňuji, ale protože je zrovna čas na měsíční oblíbence, rozhodla jsem se tyto dva články spojit v jeden. Během měsíce září jsem totiž vlastně ani nic jiného nepoužívala.


Chanel Les Beiges marně čekal na samostatnou recenzi, protože do dnešního dne nevím, jak přesně bych ho popsala a komu bych ho doporučila, přestože jsem se už dopracovala na jeho dno. Odstín č. 30 je poměrně tmavý a na rozdíl od 20 obsahuje i drobné třpytečky. Je polotransparentní, ale jakmile má něco, čeho se může na obličeji zachytit, nějakým kouzelným způsobem vše zkrášluje a sjednocuje. Balení má i štěteček, se kterým zvládnete pudr nanést na celý obličej i lehce vykonturovat lícní kosti, dokonce i použít jako crease color a zvýraznit tak oči (tohle funguje bezvadně).

Bobbi Brown Concealer je můj oblíbenec už dlouho, používám pod oči i na nedokonalosti a funguje perfektně. Potom stačí obličej zapudrovat a nepotřebuji ani žádný make-up. Co se mi na něm líbí nejvíc je fakt, že pleť nevysušuje. Když ho nanesu na nějaký pupínek, tak tam nemám za pár hodin popraskané a přesušené místo. 


Oči jednoduchost sama. Oční záhyb zvýrazním pudrem Les Beiges, nanesu řasenku Physicians Formula Organic Wear (bude recenze a srovnání růžové a zelené), která je lepší s každým týdnem používání…víc to snad už ani nejde a ona se pořád zlepšuje. Pak už si jen pohraju s Milani Brow and Eye rozjasňující tužkou, která dělá s unaveným obličejem divy a za těch pár dolarů je to výborný kup.


Tvářenky. O mojí lásce Chanel Rose Bronze už toho bylo napsáno hodně. Moje tvářenka číslo jedna. Opět vyzdvihnu jednoduchost použití…má zrcátko a štětěček a je tak zajímavě pigmentovaná, že bude hezky vidět, ale nikdy to s ní nepřeženete. 

A aby to nebylo pořád to samé, tak v půlce září jsem ji nahradila novinkou od Benefitu, krémovou Majorette. Na Benefit tvářenky jsem zatížená, i když mám silné výhrady ke krabičkovému balení. Tohle není papírové balení, ale opět bych ho nenazvala tím nejskladnějším/nejpohodlnějším. Sama tvářenka je ale výborná. Holky, nebojte se toho, že má v popisu krémová. Krémová je jen na první dotek, hned jak ji nanesete, tak se mění v saténový pudrový finish. A hned vypadáte jako princezna Jasněnka. Můžete s ní dělat cokoliv…vrstvit, dávat samotnou, pod nebo nad pudrovou  tvářenku. Nejhezčí je ale v kombinaci s bronzerem, to je teprve show=)


Rty jsou kategorie, která se může měnit každý den/hodinu. Já ale zůstala celý měsíc věrná téhle trojce. Ne že by byla tak výjimečná, ale spíš ze setrvačnosti a také proto, že to dohromady jaksi fungovalo. Clarins známe, voňavý, pečující, perfektní. Když jsem potřebovala trochu barvy, používala jsem pastelku LOreal v odstínu Mocha. Pastelky už mi lezou krkem, tohle je poslední, kterou si kdy koupím. Přísahám! Ale na druhou stranu musím říct, že je suprová. MLBB barva, což je pro mě vždycky plus. Navíc je dost pigmentovaná, ale ne nerovnoměrně jako stain, ale hodně krémově, jako rtěnka. A nosí se perfektně…asi jako kdyby se z Clarins Insta Light stala rtěnka.

A nejlepší nakonec. MUFE konturka je…jak jsem bez ní mohla žít. Já, která konturky miluju. Nechápu a stoprocentně si budu kupovat plné balení. To doporučuji i vám. Univerzální odstín 3C. Must!!!


A nakonec voňavá tečka. Před několika měsíci se Instagramem a blogosvětem přehnala smršť nazvaná Nirvana by Elisabeth and James. Pointa byla v tom, že tyhle dvě vůně voní nejlépe ve vzájemné kombinaci. Dost dobrý marketingový tah, ale víte co? Ono je to vážně pravda. Nepopsatelná, ne mainstreamová, dokonalá vůně. 


No a dvě poslední nezbytnosti na závěr=)

Jaké jsou ty vaše "ráno nestíhám" produkty?

12 komentářů:

  1. Zatím jsem z těchto produktů nic nezkoušela, ale hodně mě láká ta tvářenka od Benefitu. Já zase když nestíhám, tak většinou použiju makeup od Loreal, na který už nepotřebuju použít pudr. Dále stín na obočí, korektor MAC, řasenku a pastelku na rty Clarins :). Pokud mám čas navíc, tak ještě tvářenku, většinou Milani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní jako hezký rychlý make-up=) Jakou barvu pastelky používáš?

      Vymazat
  2. Ten Chanel pudr me hooodne laka :) Jinak moje sazka na jistotu je rano Naked 3 :)

    http://travelnote-s.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já prostě musím stíhat, páč pak obvykle vleču spousta pracovních věcí a dítko za ruku do busu směr škola. Už radši těch 10 minut na líčení obětuju, abych měla klid - voda od LUSH ve spreji na probuzení, denní krém (teď Ilcsi), pak nejčastěji minerální makeup Just Pure Mineral, pod oči korektor Erno Laszlo korektor (nebývale výhodná a zcela náhodná koupě krásného balení onehdá na Jahodě), tvářenka Bourjois, "oboční stíny" ;-) Cartrice a řasenka Bourjois - teď mám v hledáčku zrovna jednu z těch divnolistnatých, co máš ty - takže dobrý, jo?!! :-) Když mě čeká rande, přidám na závěr meteoritky. Před snídaní balzám Crazy Rumors a po snídani buď LUSH Milionkisses třešňově červený balzám a nebo Diorserum rtěnka. S sebou do práce beru jen ňuňu piditaštičku (tak 1/3 té tvé :-) ) od Chanelu právě s LUSH a CR balzámem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu=) já to začala praktikovat až teď, protože vstávám brzy a pak trávím dost času cestou, takže je to pro mě výhodnější. Just Pure jsem nezkoušela a to mám minerální make-upy ráda. A řasenky výborné, obě! A jaké meteoritky máš?

      Vymazat
    2. JPM určitě moc doporučuju, vyhodnotila jsem kdysi jako nejlepší kup Lucy Minerals, ale tenhle ho jasně převálcoval - nedělá masku ani v silnější vrstvě, dělá prostě pěknou držtičku :-).
      Meteoritkům jsem podlehla prvně letos na jaře, takže ta nová edice 2014 - medium.
      Řasenku chci, jdu hledat! :-)
      Díky!

      Vymazat
  4. Super článek a nádherné produkty. Jsem zvědavá na recenzi srovnání těch řasenek, už nějakou dobu o některé z nich uvažuju. Původně mě teda lákala hlavně ta zelená, ale po tvé recenzi to klidně přehodnotím :) Jinak ta černá taštička je kouzelná :)

    New in: September 2014

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! A obě jsou srovnatelné…nejdřív se mi zdála o kapku lepší ta zelená, ale po chvilce používání je perfektní i ta růžová…sama nevím=)

      Vymazat
  5. Moc pěný článek. Těším se na srovnání řasenek!

    OdpovědětVymazat
  6. No teda! Ty fotky jsou fantastické! Doteď jsem novou Benefiťandu přehlížela, ale asi se na ní mrknu! :)

    OdpovědětVymazat
  7. MUFE konturky miluju, mám jich tuším sedm, dva odstíny dvakrát, jeden doma, jeden v kanclu. Nestíhačku jsem vyřešila tak, že jsem si do práce navozila plnou výbavu,

    OdpovědětVymazat