čtvrtek 6. prosince 2012

Avon Luxe I - Eyes




Kosmetika Avon je synonymem mých kosmetických začátků. Postupně se moje kosmetické obzory začaly rozšiřovat a Avon upadl do zapomnění. 

Nedávno jsem ale dostala možnost vyzkoušet novou, luxusnější dekorativní řadu této kosmetiky a byla jsem moc zvědavá, kam se Avon za posledních pár let posunul.

Nová řada produktů se jmenuje Avon Luxe a od zbytku jejich dekorativky se už na první pohled odlišuje obaly. Tvarově inovativní, masivní, zlaté, lesklé...spřízněné straky mě určitě pochopí=)

Dnes se podíváme na produkty určené k líčení očí. Do trojskupinky patří paletka očních stínů, řasenka a oční linky.


Začněme tím povedenějším. Paletka, kterou jsem si vybrala, se jmenuje Cocoa Couture, obsahuje pět očních stínů a svým uspořádáním připomíná kolegyně od Estee Lauder. Balení je krásné, i když na první omak nevyhnutelně plastové. Výhodou je ale obrovské zrcátko, které přijde často vhod.


Výběr barev hodnotím velmi kladně, teplejší odstíny neutrálních barev. Obsahuje 3 matné stíny a 2 jemně třpytivé, což je ideální poměr. Matné stíny jsou velmi jemně namleté a překvapují máslovou konzistencí. Jsou slušně pigmentované, žádný extrém, ale na decentní denní líčení ideální. 


Překvapením může být lososový odstín uprostřed, který je perfektní na rozblendění tmavších odstínů a opticky rozzáří oko. Dřív jsem si k vytvoření podobného efektu musela vystačit s tvářenku Hot Mama od theBalm.


Již při prvním zkoušení mi neunikla podobnost s paletkou Neutral Eye od Too Faced. K čtveřici stínů z Avon paletky jsem u TF našla alternativy. Jak vydíte na fotce, pigmentace TF stínů je dvojnásobná, ale to nevidím jako velký problém. Faktem je, že Avon stíny se slévají do vrásek o poznání méně než TF a jsou celkově decentnější při zachování podobného odstínu. Ač mám TF paletku moc ráda, metalický finish a přemíra třpytek u některých odstínů mě někdy od použití na denní líčení odrazuje, takže jsem ráda, že s paletkou Avon přichází alternativní řešení.

Paletka + linky v akci

Podle mě se jedná o moc zdařilý výrobek a myslím, že je to dobrý nápad na vánoční dárek pro vás nebo vaše blízké.


Teď si dáme trochu kritiky.


Tekuté oční linky mají klasický hrot, jsou hezky tmavé a dlouho vydrží. Nedoporučila bych linkovým začátečnicím, protože aplikace je dost zrádná, musíte mít velmi pevnou ruku. 


Prvním zásadní mínusem je, že linky vytvářejí dost výrazné „žlábky“. Zkoušela jsem to zachytit na ruce, ale tam to není až tak znatelné. Při aplikaci přímo na víčka musíte nanesenou linku ještě jednou obkreslit, aby byla barva celistvá. Dalším mínusem je, že po zaschnutí jsou linky úplně matné. A tím myslím, že vypadají jako černý inkoust, který jsem na základce měla v kufříku na výtvarku. Při umělém osvětlení je to ok, ale na denním světle to na mě působí dost tvrdě a nepřirozeně.


Řasenka má krásné balení a kartáček vypadal při prvním zkoumání velmi slibně. Ve skutečnosti se ale žádné zázraky nekonaly. Neprodlužovala, nezahušťovala, skvěle oddělila řasy trošku je zvýraznila, ale ve výsledku vypadaly jako nenalíčené. Počkám ještě pár týdnů, možná trošku změní konzistenci a povede si lépe=)


Prozatimní skóre 2:1 s tím, že paletka stínů mě velmi příjemně překvapila, moc ráda ji používám a doporučuji blíže prozkoumat.



Za zaslání produktů k recenzi děkuji PR společnosti Avon.



Co vy a Avon Luxe? Máte nějaké produkty z Avonu, na které nedáte dopustit?


16 komentářů:

  1. Ja mam doma make up z tejto linie, pisala som nan aj recenziu, spokojnost tak na 70%. Uvazovala som aj nad maskarou, ale riasenkam od Avonu uz po skusenostiach prilis neverim. Skoda, ze si nedala foto nou namalovanych rias.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rasenka nebyla skoro vubec videt, takze jsem to musela napravit Lancomem=)

      Vymazat
  2. Tyjo mas pravdu, oni fakt obslehli Natural Eyes a aby to nebylo tak videt, zvolili jiny tvar a vrzli tma navic tu lososovou..

    No ja zustanu u Too Faced, myslim, ze co se kvality stinu tyce, nema Avon sanci..

    OdpovědětVymazat
  3. Mám objednanou paletku, rtěnku a oční linky...tak jsem zvdědavá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletka i rtenka jsou super. Hod nam sem potom info, jak budes spokojena=)

      Vymazat
  4. Jo a zabudla som, mam aj vzorku ruzu a je výborny.

    OdpovědětVymazat
  5. Nic z této řady nemám a ani mě to neláká, mě na to zlato moc neužije :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tu paletku si objednám, vypadá vážně dobře.:-) Ještě bych ti chtěla poděkovat za tip na lip tint od Essence, koupila jsem si ten tmavší jak si mi doporučila a je vážně vynikající, podtrhne přirozený tón mých rtů, jsem z něj nadšená, ostatně jako ze všech tipů od tebe, včetně suchých šamponů batiste:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste maji jednu studenejsi a ta vypada taky moc hezky. Tak to jsem moc rada, ze ti vyhovuje a dekuji za duveru...takovy komentar me vzdycky moc potesi!!

      Vymazat
  7. krásný odstíny :) a řasenka s linkami vypadají kvalitně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nedávno jsem viděla článek na Kissbooku a o paletce stínů přemýšlela, pak na ně zapoměla a opět nad nimi přemýšlím. Zajímalo by mě, jestli se někdy od přemýšlení přesunu k tomu, že bych si je pořídila :o)

    http://cnbymiisha.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. taky jsem na avonu začínala.. ale nejlepší zkušenosti mám s jejich bází pod makeup, tu bych si klidně koupila znova

    OdpovědětVymazat
  10. moc moc pekne fotky! :))
    rada ta uvidim aj ja na mojom blogu! :)
    http://motivaciadna.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat