neděle 4. listopadu 2012

NUXE Ultra-Nourishing Lip Balm




S radostí oznamuji, že jsem našla svůj svatý grál v oblasti péče o rty. Řeč je o značce NUXE a jejím zázraku na rty, Reve de Miel Honey Lip Balm.

Značka NUXE byla v roce 1957 založena pařížským lékárníkem, který věřil v nevyčerpatelnou sílu rostlin a výrobků z nich. V roce 1989 značku převzala jeho dcera, Aliza Jabés, která pokračovala v tradici svého otce a představila produkty široké veřejnosti. V roce 1992 uvedla na trh olej NUXE, který se stal okamžitým hitem. 

Název společnosti vznikl spojením francouzských slov Nature a Luxe, což by mělo symbolizovat spojení přírodních složek a luxusu. Kolik je v jednotlivých výrobcích přírody a kolik chemie nechám na posouzení zdatnějším jedincům=)




Ochranný a vyživující balzám na rty Reve de Miel, tedy v překladu 'medový sen' je kromě již zmíněného oleje nejprodávanějším výrobkem. Zajímavostí je, že se prý ve světě prodá jeden kus každých 28. Poprvé jsem se o něm dozvěděla ve videu Lisy Eldridge a při návštěvě Monaka jsem se hned po prohlídce kasina a knížecího paláce vydala hledat pověstné francouzské lékárny, odkud bych si mohla jeden exemplář odnést. 


Obrázek vypůjčen z 
http://www.christina77star.com/2011/06/nuxe-haul.html


A teď konečně k produktu samotnému. Balení je skleněné a bytelné, takže vyzývá k domácímu použití. Balzám ma nažloutlou barvu, která evokuje med nebo včelí vosk a má pastovitou texturu. Po nanesení ucítíte, že balzám není úplně hladký, jsou v něm cítit malinké částečky, konzistencí i pocitem na rtech připomíná zcukernatělý med. Voní příjemně a svěže po citrusech, ale citrusovou vůni zjemňuje jakýsi orientální hřejivý nádech, zčásti med zčásti něco dalšího...

Po nanesení se začínají dít pohádkové věci. Lisa mě nalákala na matný finnish, který u těchto přípravků není obvyklý. Finnish je matný, ale ne tak úplně. Je to matný efekt posunutý na úplně jinou úroveň. Rty zabalí do sametové vrstvy, rty vypadají vyplněné, vypnuté, ale nejsou vůbec mastné. Vrstva přípravku ke rtům přilne na dlouhou dobu, neotře se po prvním soustu nebo napití. 

Balzám se kromě intenzivní noční terapie skvěle hodí i na den. Já ho používám v momentě, kdy se mi pomalu začíná vytrácet dříve nanesená rtěnka a rty mám podrážděné a suché od větru. Vrstva tohoto balzámu okamžitě ulehčí rtům a spolu se zbytky rtěnky vytvoří jemné tónování s matným finnishem.  


Já jsem z tohoto balzámu nadšená. Jediným negativem může být vyšší cena (cca 300 Kč), která je ale mnohonásobně převýšena kvalitou výrobku a jeho dostupnost (objednat můžete např. z feelunique.com za 9.50 GBP a poštovné zdarma) Od té doby co balzám používám už nemusím řešit suché, rozpraskané a podrážděné rty a vím, že takové rty budou doplňkem, který z módy nikdy nevyjde.


Máte s výrobky NUXE zkušenost? Jaké jsou vaše osvědčené zimní balzámy?

19 komentářů:

  1. woow, to je lákadlo, mluju balzámy na rty všeho druhu a taky pořád hledám zlatý grál, zatím u mne vede Vaseline z UK :-) díky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vyzkousej..Nuxe strci Vaseline do kapsy=)

      Vymazat
    2. tak objednáno, dorazil krásně asi za týden. Matný finish je velmi zajímavý, ale co mi moc nevyhovuje je ta citrusová vůně :-(. Vážně totiž voní po pomerančích a to já moc nemusím. každopádně je to jeden z lepších balzámů, jen konzistence je taková "rychle ubývající", tak jsem zvědavá, za jak dlouho ho spotřebuju :-)

      Vymazat
  2. Tys to napsala s takovou láskou, že jsem si ten článek musela přečíst ještě jednou znovu. Jen mě zajímá, jak často se tedy prodává - vypadlo ti tam důležité slovo a mě by to vážně zajímalo :-) Jde snad o vtřeřiny či minuty? Vůbec jsi mě na něj hodně nalákala, tím popisem vůně a taky matným finishem, který mám ráda, ale u balzámů ho nějak nepředpokládám... Mám sice sbírku asi 15 balzámů na rty, ale tenhle se do ní jistě někdy dostane taky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je krasna pochvala, dekuji! A mas pravdu, to nejdulezitejsi mi z textu vypadlo, je to neuveritelnych kazdych 28 sekund=) Ja to mam s tou sbirkou balzamu podobne, ale nakupem Nuxe uz se snad tak intenzivne rozsirovat nebude=)

      Vymazat
  3. hele tak jako já ho samozřejmě znám, četla jsem na něj minimálně tak pět recenzí a žádná mě nenalákala... ani ta lisa eldrige tenkrát ne, jen jsem si řekla, tak fajn, ale balzám na rty mně stačí jakýkoliv. ale tahle tvoje recenze způsobila, že koukám na feelunique a přemýšlím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mne taky stacil v podstate jakykoliv, ale ten Nuxe je proste jiny a lepsi, takze proto ta oslavna oda...tak pak dej vedet, jak premysleni dopadlo!

      Vymazat
  4. o nuxe jsem poprvé četla u in your face, jinak neznám
    recenze je vyloženě oslavná, kdyby to nebyl kalíšek, ale tyčinka, tak už kupuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad te potesim...maji ho i v tycinkove variante=)

      Vymazat
  5. Waw, tak já jsem pořádně "nalomená". Tuhle značku neznám, ale budu ji muset poznat ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  6. Podle tvojí recenze to vypadá velmi dobře. Miluju různé patlátka na rty, ruce nebo tělo. Poslední dobou jsem si hrozně oblíbila balzám na rty od Lavery. Myslím, že je to nějaký sensitive nebo tak. A krásně voní po medu. Pro mě do tohoto počasí nepostradatelná věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ten se podivam...objevila jsem jeden uzasny obchudek s prirodni kosmetikou, tak rovnou otestuji=)

      Vymazat
  7. O nuxe zazracnych schopnostiach som uz pocula, tvojim postom som sa len utvrdila, ze nejde o mytus :)
    justinaforfun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavni je najit ten spravny produkt...z jejich oleje jsem zatim v rozpacich.

      Vymazat
  8. Už jsem o něm četla jednu velmi pozitivní recenzi, ale teď vím, že ho musím mít!

    OdpovědětVymazat