pondělí 13. června 2011

Můj návod na zdravé, krásné, lesklé, voňavé a natočené vlasy=)


Dnes vám představím své oblíbené vlasové produkty. Moje vlasy jsou dlouhé a jemné, takže neustále řečím objem zpevnění a vyživení=) K tomu používám osvědčené prostředky, jmenovitě:

Henna - ořechově plavá
Lush Trichomania tuhý šampón
Lush Jungle kondicionér
Vosk na vlasy (na fotce Balea, ale poslouží jakýkoliv)
Pantene Aqua Light Spray Conditioner 


Lush Trichomania - bez nadsázky nejlepší šampón, jaký jsem kdy vyzkoušela. Ze začátku jsem měla strach, jak snadno se bude používat, ale zbytečně. Krásně pění, voní po kokosu, jemné vlasy posílí a dodá jim objem. Nevýhodou je, že docela rychle ubývá a cenově není nejlevnější, ale této `investice` v žádném případě nelituji.

Lush Jungle je kondicionér, který si mě získal spíše svou vůní než účinkem. Obvykle kondicionéry nepoužívám, protože mi příjde, že zatěžují vlasy a ubírají na objemu, což ale může být jen můj případ. Jungle se nanáší trošku složitěji, vlasy se s ním musí párkrát přejet, než se celé obalí. Kondicionér zásadně dávám jen na dolní polovinu vlasů, obloukem se vyhýbám nanášení přímo ke kořínkům. Po použití se vlasy lehce rozčesávají a ještě dlouho je z nich cítit ta nádherná vůně. 


Vosk na vlasy (na fotce Balea, ale poslouží jakýkoliv) - používám ho tak, že po sundání natáček vetřu malé množství do loken a tím dodám vlasům texturu, takže vypadají silnější a vlny déle vydrží. Hodí se i na vytvoření tzv. plážových vln, tedy nedbalého účesu, který působí přirozeně, ale drží si svůj tvar.

Pantene Aqua Light Spray Conditioner - vlasy jím pop umytí přestříkám a po vysušení pozoruji větší objem. Existuje spousta podobných přípravků, já zrovna používám tento a vyhovuje mi, příště ale koupím něco jiného, aby si vlasy příliš nezvykly. 

Henna (ořechově plavá) - to je tajemství, které mé vlasy mění k nepoznání. Snažím se používat 1x měsíčně, celý proces barvení je poněkud zdlouhavý a náročný na provedení, ale výsledek stojí za to.  Po použití vypadají vlasy jako po melíru, henna krásně zvýrazní vyšisované pramínky a dodá jim zlatavý nádech. Kromě krásné barvy jim dodá na síle, zpevní je a ozdraví. Všem doporučuji vyzkoušet! 



Elektrické natáčky Remington jsou pro mě nepostradatelným pomocníkem. V balení jich je 20 ks ve třech různých velikostech,  ohřejí se za 2 minuty a můžete začít natáčet. Obvykle je nechám 45-60 minut pro dlouhotrvající vlny, ale u kratšíh vlasů postačí i půlhodinka. Před použitím nanesu na suché vlasy trochu tužidla, natočím, přelakuji a po sundání natáček vlny promáčknu v ruce s trochou vosku, aby lépe držely tvar. A hollywoodské vlny jsou na světě=)


A jaké jsou vaše osvědčené přípravky na vlasy?

14 komentářů:

  1. jungle mi už nesmí přes práh :X nejhorší kondicioner pro mě co jsem kdy měla ... jediné plus na něm byla ta vůně! ale každému vyhovuje něco jiného no :))))

    OdpovědětVymazat
  2. jungle je super. jen těm tuhým šampónům od lush jsem moc nepřišla na chuť, vyzkoušené mám blonde a reincarnate. ani jeden z nich nepěnil a přišlo mi, že mi ani vlasy neumyl. takže já jsem spíš fanoušek šampuků.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem právě nikdy nepochopila, jak ten Jungle nanést na vlasy. Pravda, zkusila jsem to jen třikrát, pak jsem to vzdala. Ale Trichomanii vyzkouším a ta henna zní taky dobře, přesně to bych chtěla, aby moje vlasy vypadaly jako po melíru.

    OdpovědětVymazat
  4. Já miluji Reincarnate, ale taky nepotřebuji kondicionér, i když Jungle doma mám. Na objem se mi teď hodně osvědčuje ten Got2be Powderfull - nemastí mi hlavu, drží. A hennu používám tu lushí, miluji její vůni a vůbec mi neva, že to trvá déle.

    Lokny jsou můj sen, já mám vlasy na kluka :-)

    OdpovědětVymazat
  5. s tymi remingtonkami si ma potesila dlho nad nymi rozmyslam, len nemam moc dobre skusenosti s remingtonom, tak som vahala, po tomto asi do nich pojdem:) a ten pantene-ja mam sampon a klasicky kondicioner, a nejak ma az nepresvedcili o svojej kvalite, nie su zle pekne vonaju, ale ja potrebujem objem, a skor mi zjemnuju vlasy..

    OdpovědětVymazat
  6. Trichomanii jsem měla ve vzorečku a nešlo mi s ním nic dělat :o Asi jsem nešika :( Ale Jungle miluju...jen já si ho rozpouštím s teplou vodou v lahvi od šamponu. Vznikne z něj takový polotekutý kondicioner a lépe se mi s ním dělá ;) Styling používám taky Lush, ale jen symbolicky.

    OdpovědětVymazat
  7. jůůů..super vyzkouším tu hennu:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ta hena vypadá dobře. Můžu se zeptat co je to za značku a kde bych ji mohla sehnat?

    OdpovědětVymazat
  9. Jungle je jedna z věcí od Lush, který mi nikdy nesmí chybět. Hlavně v prádelníku...mám tu vůni bláznivě ráda!
    Skvělé tipy, tleskám!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  10. To já ti teda doporučuji vyzkoušet jinou hennu než tuhle z DM. Taky jsem na ní začínala, ale teď už bych si ji na vlasy asi nedala. Doporučuju Hennecolor anebo Lush (když jej máš tak oblíbený), tam mám ale problém, že mi nevyhovují jejich odstíny. Nicméně hennecolor je skvělá!

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,

    doporucuju taky hennu od Hennecolor. Ma uzasne syte barvy a je rozhodne kvalitnejsi nez tahle drogerkova...mam vyzkousene, barvim si hennou vlasy uz vic jak 10 let. A cenove vyjde taky dobre, ja kupuju balicek za 130Kc a vyjde mi to na 3x.
    Anicka..ale jina nez z predchoziho prispevku:-) to se dobre seslo se tak divam

    OdpovědětVymazat
  12. Ten Pantene sprej se mi válel doma, po tvém článku jsem ho znovu zkusila a jsem fakt spokojená. Nechápu, proč mě předtím neoslovil? Jinak píšou, že na suché i vlhké vlasy, ale mně se nejlíp osvědčil na vlasy mokré, jen vysušené ručníkem. Nezanechá pak na nich po uschnutí mastný film.

    OdpovědětVymazat
  13. wau to, že existuje tuhý šampón som sa dozvedela teraz, a nieje to problém dávať na vlasy?

    OdpovědětVymazat
  14. Je určitě hezké si přečíst o tom, že někdo dodržuje takovou vlasovou rutinu a to množství tipů se taktéž někdy může hodit :) Určitě je dobré o vlasy pečovat, protože se může stát, že s přibývajícím věkem začnou řídnout a už nebudou ani zdaleka tak pěkné jako dřív, takže čím dříve, tím lépe, ať pak člověk neskončí tady :) Ale zase je důležité zdůraznit, že nic se nemá přehánět :)

    OdpovědětVymazat