neděle 8. května 2011

April Favourites


Po dlouhé době opět článek o nejoblíbenějších produktech uplynulého měsíce. Některé už znáte z předešlých příspěvků, některé jsou nové. Jako vždy=)


Základem byla L`Oreal Studio Secrets Perfecting Base, který dělá nádherný podklad pro další líčení. Zamaskuje póry a jiné nedokonalosti, vyhladí pleť. Jedna z lepších bází, které jsem vyzkoušela.


Z řasenek jsem používala Avon Great Lenghts a Max Factor 2000 Calories společně. Teprve nedávno jsem objevila kouzlo vrstvení řasenek - už nebudete potřebovat umělé řasy=))


Nesmí chyvět nejlepší tužka na obočí na světě - NYC Brow Pencil in Taupe. Hezká barva, pigmentace, voskové složení, jednoduché použití.
Dalším favoritem znašky NYC je Lip Stain, kterou jsem v dubnu používala neustále. Je výborná, na rtech vydrží opravdu dlouho a během dne už stačí jenom přetřít balzámem nebo leskem.

V dubnu se mi také hodně osvědčila pinzeta Essence, za 49 Kč je to skvělá koupě.



Mac Studio Sculpt Concealer (NC20) je mým historicky prvním Mac korektorem. Konzistence je hutná a krémová, je opravdu velmi krycí. Lze nanášet i prsty, ale doporučuji štěteček na korektor (hlavně pod oči). Je dobrý na lokální zakrytí nedokonalostí i na plošné použití (zarudnutí atd). Pod oči je také použitelný, ale někdy může vypadat trošku nepřirozené...důležitá je tedy technika nanášení. Hodnocení je takové, že to není nejlepší korektor na světě, ale příjemně se používá a výsledný efekt je dobrý=) 


Nádherný, ale opravdu nádherný rubínový lak od Miss Sporty. Na sluníčku se krásně třpytí, barva je sytá, nánáší se bezvadně, výdrž 2-3 dny, ,jako u většiny MS laků. Už dlouho se mi nestalo, že by se mi nějaký lak zalíbil. Takže jednoznačný favorit měsíce dubna.


Too Faced Snow Bunny bronzer je ze série Carribean in a Compact. Je to bronzer pro světlé typy pleti, což je pro mě naprosto nepostradatelná věc. I na bledé pleti vypadá naprosto přirozeně, dodá zdravý nádech, světlé odstíny plní funkci rozjasňovače, má velké zrcátko a krásný obal=)



Dalším úlovkem je oboustranný štěteček na kouřové oči z H&M za pouhých 29 Kč!? Z jedné strany je zkosený štěteček na oční linky, z druhé strany je tzv. crease brush (vítám návrhy na české ekvivalenty=) Štětec je multifunkční, velmi kvalitní a za neskutečně nízkou cenu. Jednoznačný must-have. 


Na co by byl štětec na oční linky bez očních linek. Já jsem celý duben používala gelové (tedy spíše krémové) linky od Essence v hnědé barvě, které mi zrovna dnes vyklouzly z ruky tak nešikovně, že se rozbily=( to ale nic nemění na tom, že v dubnu posloužily výtečně a já si v pondělí zaběhnu pro nové=) Krásná hnědá barva a dlouhááá výdrž.


A nakonec jedno osvědčené duo z drogerie, ke kterému se vracím už dlouhá léta. Manhattan Clear Face Compact Powder je tu s námi už dlouho a od doby co jsem si ho koupila poprvé (asi před 10 lety) se k němu stále vracím. Je levný (cca 139,-), odstíny jsou přirozené (hlavně Vanilla a Natural - neutrální podtóny, Beige a Sand jsou trošku do červena), je velmi krycí (takže by bylo lepší zařadit ho do kategorie powder foundations), krásně voní a nezanáší póry. Jde použít samotný nebo lehce přes makeup, který dobře zafixuje a vytvoří dojem bezchybné pleti. 

Novinkou této řady je i make-up Natural Matt, odstín Vanilla. Od těch původních se liší naprosto ve všem, kromě obalu, takže je lehce zaměnitelný. Ten nový je velmi lehký, má tekutou konzistence (velmi podobný pocit jako u tolik populárních Face and Body make-upů), krytí je střední, velmi lehce se roztírá (nejlépe prsty) a při zafixování pudrem vydrží neporušeně až do večera. Opravdu doporučuji vyzkoušet (ale neplést s tím starým=)

Máte zkušenost s některým z výše zmíněných výrobků? A co se osvědčilo v poslední době vám?

10 komentářů:

  1. Já teď nejvíce používám řasenku od NYC a taky lesk od NYC :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, o té bázi jsem přesně předevčírem psaal, je fakt super! A jiank mě lákají ty linky, až se dostanu do Rossmanna,tak vyzkouším :).

    OdpovědětVymazat
  3. jeeej novy clanok, som rada, ked sem nakuknem a mas tu novy prispevok, mas super blog! si ma normalne dostala na ten manhattan, len som pocula cosi,ze k nam sa ma prestat dovazat? uz aj v Dm vypredavali dekorativku, a ta 2000calorie uplne suhlasim! a kolko ta prosim ta vysiel videla som ho vo viacerych videach a celkom pozitivne ohlasy boli:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já děkuji za tip na linky, jsou příjemné! Akorát pořád pokulhávám v tom správném grifu :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Opět bezva tipy :-). Jen se nějak stále nemohu dostat do drogerie Rossmann, vyzkoušet některé vychvalované produkty od Essence,o kterých píšeš...na mé "trase", po které se pohybuji, jsou samá DMka :-).Prozradíš značku toho bronzeru, popř. kde se dá sehnat?

    OdpovědětVymazat
  6. @teengirlk: a kterou řasenku konkrétně? Mají velký výběr=)

    @lovelyhair: článek jsem četla a moc se mi líbila srovnávací fotka=) pak už se nemusí nic popisovat, výsledný efekt je krásně vidět.

    @evie: jé děkuji, já mám to samé s Tebou=) jinak Manhattan mě vyšel na +-160 Kč. Tyhle Clearface produkty ale mají vždy samostatný stojan, nemají s dekorativkou nic společného. Takže snad s touto řadou nepřestanou=)

    @ef: naučit se správně nanášet linky je celoživotní úkol=)

    @kačaba: já naštěstí/naneštěstí mám těch Rossmannů na trase několik=) Ten bronzer je značka Too Faced a prodává ho Sephora.

    OdpovědětVymazat
  7. jee to si ma strasne potesila:), ja som vtedy musela pisat ten komentar na dvakrat, tak mi vypadlo, ze sa pytam na cenu MAC korektoru, ktory dost pouzivaju na youtube.No dnes som bola v jednej Dm, tam sice dekorativku zatial nevypredavali, viem, ze clearface byvaju skor medzi produktami na tvar, ale neobjavila som tam nic:(ani slychu po tejto znacke

    OdpovědětVymazat
  8. Ty Manhattan produkty vypadají dobře. Na ten pudr jsem slyšela chválu už z více stran, takže asi výhledově vyzkouším. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  9. @evie: Mac korektor jsem koupila od jedné slečny na MUB a vyšel mě na 200 Kč, nový bude stát tak dvojnásobek. Teď jsem ho ale začala nanášet štětcem místo prsty a výsledek je mnohonásobně lepší, takže se mi ten korektor líbí čím dál víc=)

    @yarisse: určitě vyzkoušej, je to taková osvědčená klasika! A ten makeup taky stojí za vyzkoušení, na léto mi přijde ideálně lehký a přitom i hezky kryje a sjednocuje.

    OdpovědětVymazat
  10. A je to tady:,-( Tenhle pudr taky miluju už roky a nevím co budu teď dělat- z DM stojan zmizel prý kvůli tomu, že tuhle řadu nahradili jejich vlastní Balea řadou, tam jsem ale nviděla pudr co by mě zaujal a z Rosmana zmizel nevím proč:-(

    OdpovědětVymazat