sobota 29. ledna 2011

Essence Mascaras - Yay or Nay?


Nejsem zastánce tvrzení, že za dobrou řasenku je potřeba utratit solidní částku. Naopak, mnohdy levnější řasenky se svojí kvalitou rovnají, ne-li předčí, své dražší kolegyně. Navíc řasenka vydrží relativně krátce, takže dávat za ni velké peníze je jako házet je oknem=) Ne že bych to nikdy neudělala...=)

No ale vyzkoušet řasenky Essence jsem se odhodlávala dost dlouho. Zkoušet řasenku za 60-80 Kč mi přišlo přinejmenším riskantní. Ale co bych pro své čtenářky neudělala=) Vybrat si testovací řasenky byl trochu problém, protože jich v nabídce mají víc než 10. Pro lepší posouzení jsem si odnesla řasenky dvě a dobře jsem udělala. Jedna naprostý propadák, druhá velké překvapení.


Začnu s tou lepší. Jmenuje se Lash Mania a balení nápadně připomíná legendární Diorshow. Balení je masivní, celá řasenka má nadstandardní velikost, to samé platí i o kartáčku. Je dlouhý a široký, zužující se do špičky. Řasenka není moc mokrá, což je ideální stav. U všech řasenek poctivě čekám, až trochu zaschnou, aby byl efekt maximální. Obstojně zhušťuje a když si s ní trochu pohrajete, může vykouzlit i mrkací panenku. Z nabídky je jednou z nejdražších (+-89Kč) Na to jak jsem byla ohledně Essence řasenek skeptická mě příjemně překvapila a nevylučuji, že v budoucnu se k ní vrátím.


Teď je na čase trochu kritiky. Hypno Gloss 3in1 řasenka je příšerná! Má vytvořit efekt lesklých řas. Složení řasenky je opravdu lesklejší, ale to je asi tak všechno. Na řasách není skoro vidět a po několika vrstvách je slepí do tří skupinek, takže skončíte s efektem 3 řas=) Jedině by se mohla používat na dolní řasy, pro velmi přirozené líčení, ale spíš poputuje do koše.

Máte zkušenosti s řasenkami Essence? Které jsou nejlepší?

8 komentářů:

  1. Tu první jsem kdysi měla, ale strašně mi smrděla. Pořád je tak cítit?

    OdpovědětVymazat
  2. S řasenkami Essence ne, nedávno jsem vyzkoušela od S-he a ta se mi neosvědčila, a tak jsem se od těchto ryze drogerkových držela dál.
    Souhlasím s tvrzením, že levná řasenka je obvykle lepší než drahá. Mezi mé nejoblíbenější řasenky této kategorie patří obyčejná Miss Sporty XX volume mascara, kterou mají i v odstínu tmavě hnědé, nikoli světle, jak se obyčejně vyrábí. Dělá i efekt mrkací panny, nerozmazává se a odlíčení není jako práce se smirkovým papírem.

    OdpovědětVymazat
  3. Na řasenky od Essence jsem nikdy nekoukala, myslím, že cena se rovná kvalitě. Ale je pravda, že tak 2 roky zpátky jsem si koupila také levnou řasenku, myslím, že od značky Gabriella Salvete, cena asi 70kč a byla vážně skvělá. Pak se ale nějak přestala vyrábět...
    Ale teď vím, že pokud mi dojde řasenka a já budu muset šáhnout po levnější variantě, tak zvolím tu řasenku Lash Mania :))
    A chci se tě zeptat, jen tak pro zajímavost, jestli máš zkušenost s řasenkou od Maybelline Volum' Express http://www.maybelline.com/products/67/eyes/mascara/volum-express-the-falsies-washable-mascara/blackest-black/0?shadeId=349 ?? :)

    OdpovědětVymazat
  4. už se těším na další článek! co makeup Stay all day? nějaká zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  5. já mám doma od essence dvě řasenky. Voděodolná se mi líbí nejvíc, má super kartáček a vydrží celý den bez černých žmolků pod okem atd :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Prosím dala bys mi nějaké typy na prodlužující řasenku? Myslíš, že by mi řasy mohla prodloužit Badgal od Benefitu?

    OdpovědětVymazat
  7. Asi před dvěma roky jsem měla řasenku od Essence s růžovými "bublinami" na obalu a nebyla vůbec špatná. Existují lepší, ale za ty peníze..

    OdpovědětVymazat
  8. @yarisse: voní tak normálně, řasenkově, nic hroznýho=)

    @ef: díky za tip, tu miss sporty vyzkouším, taky jsem potřebovala nějakou tmavě hnědou.

    @monni: tu lash mania vyzkoušej, opravdu není špatná - za tu cenu a s fialovou maybelline mám dobrou zkušenost, ale nejlepší je, když trošku vyschne

    @pažitka: stay all day je na mě moc tmavý...i ten nejsvětlejší odstín. Ale docela mě překvapil ten pěnový, srovnatelný s těmi dražšími (Loreal, Maybelline)

    @anonym: badgal je bezvadná, ale je spíš objemová. Na prodloužení se mi osvědčila Wonderlash od Oriflame

    @anonym: přesně tak=)

    OdpovědětVymazat