pondělí 24. ledna 2011

Bourjois Bio Detox vs. Healthy Mix


Najít perfektní make-up je běh na dlouhou trať. Spojit v jednom výrobku ideální barvu, konzistenci, krytí, výdrž, složení, cenu....se zdá místami nemožné a pro peněženku neúnosné.

Mým největším problémem je najít správný odstín, ne moc světlý, ale ani tmavý, ne do růžova, ale zase ne příliš do žluta, takový, který do dvou hodin nezoxiduje do oranžova. Jsem bledule, ale mám radši, když mi makeup dodá zdravější barvu, takže určitě nehledám takový, který má stejný odstín jako má pleť. Drogérkové make-upy je s odstíny na štíru. Většina z těch mála odstínů, které nabízejí, jsou buď bílé, nebo růžové, nebo hnědé a většinou velmi nepřirozené.

Už dřív jsem psala, že mým nejoblíbenějším make-upem a shodou okolností z drogerie, je Rimmel Lasting Finish, odstín 100 Ivory. Spojuje v sobě vše, co jsem od make-upu očekávala. Barva je ideální, krytí velmi dobré bez efektu masky, výdrž perfektní, cena minimální...jedinou nevýhodou je, že se neprodává v ČR (jak jinak=), ale eBay to jistí...

Jak to tak ale bývá, člověk vždy hledá něco nového a lepšího. Takže jsem se rozhodla otestovat make-upy Bourjois.

Prvním jsem zkusila Healthy Mix, odstín 52 Vanilla (nejsvětlejší). Byla jsem mile překvapena. Velmi lehký, nezvýrazňuje póry, krásně voní, kryje tak středně, určitě používat s korektorem, velmi rychle zasychá, takže se s ním musí pracovat rychleji. Výsledný efekt je přirozený a pěstěný. Jedinou výtku bych měla k odstínu, který ač nejsvětlejší je stejně trochu tmavý se silným žluto/béžovým podtónem. Nic hrozného, ale přesný `match`to není.

To byl důvod zkusit novější přírustek do rodiny make-upů Bourjois a to Bio Detox, který nabízejí i ve světlejší variantě 51 Vanilla claire. Skleněná lahvička s odšroubovatelnou pumpičkou se mi zdála lepší než plastová u Healthy Mix. Překvapila mě extrémně hutná konzistence, schne okamžitě, takže není možné dobře rozetřít. Odstín 51 je naprosto bílý. V podstatě není možné ho nanést na celý obličej, kvůli barvě a částečně i kvůli naprosté neroztíratelnosti.

Rozhodla jsem se proto zkombinovat tyto dva a výsledek byl překvapivě velmi dobrý. Bio Detox zesvětlil tmavší odstín a dodal mu víc krycí schopnosti, takže nemůžu říct, že by to byly vyhozené peníze. Ještě jsem zkoušela nanášet Bio Detox smíchaný s denním krémem. To velmi pomohlo snadnější roztíratelnosti a zpřírodnění odstínu.

Sečteno a podtrženo, oba make-upy jsou dobré. Healthy mix doporučuji na smíšenou pleť bez velkých nedokonalostí. Bio Detox na smíšenou/mastnou, která vyžaduje krytí a dlouhotrvající výdrž, ALE nekupovat odstín 51 (jen pro ředitelky vápenek=)

A co vy, jaké máte zkušenosti s make-upy od Bourjois? Jaké jsou vaše oblíbené?


L-R Healthy Mix 52, Bio Detox 51

16 komentářů:

  1. Tenhle článek jsem přesně potřebovala :). Včera jsem koukala na stránky Bourjois a říkala, že chci vyzkoušet alespoň jeden z jejich makeupů. Mám hrozný problém najít správný odstín, teď momentálně používám od Rimmel Match Perfection a i přesto že je nejsvětlejší, vytvoří po hodině jakýsi oranžový odstín, takže ho míchám společně s makeupem od Oriflame Giordani Gold, nejsvětlejší odstín, zdá se být skoro bílý, ale smícháním těchto dvou je skvělý odtín, krytí i výdrž. Přesto hledám to pravé ořechové, takže díky za tipy :)) Máš skvělý blog <3

    OdpovědětVymazat
  2. healtrhy mix ni vyhovoval, je podobny mattitude od Astor

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj! Můžu se tě zeptat na zkušenosti s makeupem od MACu Face and Body? Dřív jsem měla problémy s akné, ale teď už téměř vůbec a hodilo by se mi spíše něco na sjednocení pleti, vím, že mají hodně odstínů, proto bych si asi koupila i tmavší na kontury, co myslíš? Měla jsem od nich už jeden makeup Studio Fix a ten mi dělal hroznou masku, bohužel. Díky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám úplně stejný problém. Nejsem sice bledule, ale nemohu najít správný odstín. Teď jsem měla Astor, což byla tragédie, měla jsem nesvětlejší odstín a byla jsem úplně orazžová! A tak jsem se vrátila k Dermacolu 24H control a jsem naprosto spokojená. Krásně kryje, vydrží, stednotí barvu a nemám ho jako masku. A cena je úžasná, tři stovky. Ještě že jsi tenhle článek napsala, už jsem se chystala si Bourjois koupit, ještě že jsem to neudělala. :)

    OdpovědětVymazat
  5. S makeupy Astor jsem taky měla špatnou zkušenost. Ale třeba Maybelline mi dost sedí.
    Tyhle Bourjois vypadají oba zajímavě, při nejbližší příležitosti je omrknu.

    Jinak MAC Face and Body je hodně lehký, skoro nekryje. Ale dá se maličko navrstvit, takže je možné z něj dostat lehké až lehce střední krytí. Na pleti není cítit, ale doporučuju štětec (nejlépe tzv. "stippling"). Prsty určitě ne, to bylo jako si dávat na obličej tekutý vosk.

    OdpovědětVymazat
  6. @tesa: mám oba (na základě tvého doporučení=) a jsem spokojená. Jenom ten astor moc dlouho nevydrží a zase jsem se moc netrefila do barvy, takže míchám 2 odstíny...

    @anonym: face and body je super, pokud nepotřebuješ krytí, ale sjednocení. V macu mi ho zkoušeli a vypadal přirozeně. Ale podle mě nemají moc odsínů?!

    @mirabelle: a jaký odstín toho Dermacolu máš? Já jsem si nedávno zkoušela dermacol imperial a zdál se mi docela dobrý...i když na ruce vypadá dobře skoro všechno=))

    @yarisse: mně maybelline makeupy nevyhovují=( a ty máš face and body? a jaký odstín? jak bys ho zhodnotila, vyhovoval ti?

    OdpovědětVymazat
  7. Kamarádka mi odlila na zkoušku. Byl to myslím C2, ale už fakt nevím jistě. Je hodně lehounký a v jedné vrstvě skoro nekryje, ale dá se navrstvit. Přišel mi ale děsivě tekutý a ulepený. Nesnášela jsem ho. Někdo mi řekl, že je nejlepší ho nanášet houbičkou, to jsem ale nezkoušela. Za sebe bych si ho asi nekoupila. Jsem zvyklá dávat makeup rukama. Houbičku používám jen na hutnější makeupy, když nechci, aby působily jako maska.
    Nicméně hodně kamarádek si ho chválilo, nedají na něj dopustit, že dělá velmi přirozený vzhled. No, mně prostě neseděl.

    OdpovědětVymazat
  8. Asi koupim BOURJOIS BIO Detox, odstín 51, jsem totiž ředitelka jedné vápenky. :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Hle, dá se koupit v Marionnaudu?

    OdpovědětVymazat
  10. *hele* Ale jak se tak koukám na tu fotku, říkám si, jestli by i ta 51 nebyla na mě moc tmavá. Stejně skoro všechny makeupy, co ostatním přpadají bílé, na mě jsou moc tmavé, jsem opravdu extémní běloba. A kryje opravdu dobře? Má hodně akné.

    OdpovědětVymazat
  11. @anonym: já jsem taky bledule, ale tenhle je opravdu moc světlý, takže by měl vyhovovat. Kryje dost dobře, ale špatně se roztírá, zato dlouho vydrží=) a v Marionnaud myslím Bourjois mají, stejně jako v Sephoře a některých DM.

    OdpovědětVymazat
  12. super článek.
    ten úvod mi mluvil z duše: najít nake-up se správnou barvou + konzistencí + krytím + výdrží + cenou je asi nemožné. alespoň pro mě - marně se o to snažím už 15 let.;)
    všechny make-upy jsou pro mě moc růžové nebo oranžové. jsem hodně zlatožlutá a rozdíl oproti krku+tělu je hrozný.:(
    zatím se stále vracím k Max Factoru 75Golden. nekryje úplně nejlíp, ale má ucházející barvu a hlavně mi nezdůrazňuje rozšířené póry a nedokonalosti pleti, jako drtivá většina ostatních! (podkladové báze moc nepomáhají) pěkný bohužel vydrží jen pár hodin, potom se jakoby úplně ztratí.:( ve dnech, kdy mi záleželo na tom vypadat dobře, bylo nutné odlíčit a namalovat znova.:(

    OdpovědětVymazat
  13. bourjois bio detox je na nic...měla sem vzoreček a nedal se vubec rozmazat..:)

    OdpovědětVymazat
  14. Nezkoušela jsi náhodou od Max Factor Xperience Weighteless Foundation? Že by jsi třeba mohla porovnat :) Ten make-up Bio Detox už dlouho chci vyzkoušet, ale jsem zvyklá spíše na tekutější make-upy, které se krásně a rychle dají rozetřít a právě všude čtu, že se blbě roztírá a rychle schne, tak se mi do něj moc nechce.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, já mám Healthy Mix. Mě se skvěle nanáší, kryje tak jak potřebuju, sehnala sem bezvadný odstín, hezky mi voní, a i je mi příjemný na obličeji. Ale. Ale mám pocit že po pár hodinách mi mastí pleť - lesknu se, a taky mi zanáší póry, takže se mi občas po něm udělá pupínek. Což mě hodně mrzí, protože zezačátku sem fakt měla pocit, že bude skvělej. Nicméně pořád ho občas používám - když mám zrovna období sušší pleti.
    Pa pa Lenka
    http://lencin-blog-o-vsem.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  16. ahoj! chcem sa opýtať či si skúšala ten bio detox naťupkať šťetcom? lebo sa mi veľmi páči odtieň a rovnako aj zloženie :) len to nanášanie.. no neviem. skúšala si to? alebo ak do mejkapu pridám trochu krému ako píšeš je to lepšie? nerobí potom fľaky?

    OdpovědětVymazat