čtvrtek 12. srpna 2010

DM Haul + Review!


Dnes má připraven další DM Haul, který jsem podnikla plánovitě, protože jsem chtěla vyzkoušet pár nových věciček

1) Loreal Studio Secrets Anti-dull Skin Primer


Na YT si dost chválili výrobky Studio Secrets od Loreal, vybrala jsem si tedy Anti-dull Skin Primer for light skin. Jedná se o růžovou bázi, která po rozetření ztrácí svoji výrazně růžovou barvu a pleť pouze projasní a dodá ji svěží barvu. Pod umělým osvětlením je vidět, že v sobě obsahuje mnoho jemných zlatých třpytek. Stačí nanést opravdu malé množství na čelo, tváře, popř. nos a bradu. Já navrch aplikuji i minerální make-up a rozdíl tam opravdu je. Jak ve vezhledu, tak i ve výdrži pudru (tím, že je to báze). Příjemné je, že se tento výrobek dá použít i samotný a rozjasňující výsledek bude ještě viditelnější. Nevýhodou je trošku kousavá cena, ale výsledek je znatelný. Doporučuji.

2) MaxFactor False Lash Effect


Falsies od Maybelline už dosloužila, takže jsem byla ulovit nějaký nový kousek. Rozhodla jsem se pro MaxFactor False Lash Effect, která na první pohled nezapře podobnost se svojí americkou kolegyní, ikonickou Covergirl LashBlast. Balení je identické, štěteček také. Později jsem se dočetla, že opravdu jde o stejnou řasenku, ale některé výrobky MaxFactor jsou v USA představovýny jako Covergirl. YT je plný chvalozpěvů na LashBlast a vsichni na ní nedají dopustit. Myslela jsem si tedy, že budu ohromena a po zbytek svého života budu používat jedinou řasenku. Nestalo se.

Kartáček je opravdu gigantický, ale je gumový a samotné štětiny jsou velmi krátké. Gumovým kartáčkům příliš neholduji, protože si myslím, že nenanášejí barvu tak hezky a tak intenzivně jako ty klasické. Řasy oddělí, vůbec se nedrolí ani během dne neopadává. ALE k vytvoření jakž takž výrazných řas je potřeba nanést hooodně vrstev. U Rimmel nebo Maybelline mi stačila vrstva 1 a už jsem viděla uspokojující výsledek, tady po 1 vrstvě byly řasy pročesané a trošilinku zabarvené, takže naprostá přirozenost, žádný False Lash Effect.

Možné někomu, kdo má rád přirozenější řasy vyhovuje, ale já jednoznačně nedoporučuji, protože tato řasenka ani zdaleka nedělá to, co hlásá její název.

3) Essence Forget It! 3in1 concealer


Třetí věcička je naopak úžasná a velmi funkční. Tento 3barevný korektor od Essence svojí kvalitou neustupuje dražším konkurentům. Obsahuje 3 barvy, růžovou na projasnění kruhů pod očima, zelenou (ale ve skutečnosti světle modrou) na potlačení zarudlosti a tělovou (spíše tmavší) na zamaskování nedokonalostí. Všechny tři barvy splňijí svůj účel.

Mojí nejoblíbenější je růžová, která je skvělým dupe k Trish McEvoy Brightening Concealer a je nesrovnatelně levnější. Opravdu rozjasňuje oči a bojuje proti tmavým kruhům. Lze nanášet jak pod makeup tak i přes něj. Barva je tak přirozená, že není zapotřebí používat navrch korektor.

Tělová barva v sobě skrývá obyčejný korektor, který je konzistencí srovnatelný s CoastalScents Camo Quad. Vysloveně taje při kontaktu s pokožkou, takže se nanáší jedna báseň. Pro někoho může být příliš tmavý, já ho používám pouze na kruhy pod očima, na zbytek mi přijde tmavý. Kryje bezvadně, ale pokud to přeženete a dáte moc, tak může vysušovat (např nosní partie=)

Zelená (modrá) je trošku tricky. Na Středoevropský typ pleti je až moc chladná, takže se musí používat opatrně. Výhodou je, že se velmi lehce rozetře do ztracena, takže se nemusíte bát, že na obličejí budete mít modré mapy=) Pokud máte zarudlá místa, která chcete trošku zatónovat, tato barvička určitě vypomůže. Je ale nutné ji překrýt nějakým pudrem nebo makeupem.

Nikdy bych nevěřila, že za 60 Kč se dá pořídit tak kvalitní a všestranný pomocník, ale Essence korektor mě přesvědčil. Pokud bych si měla vybrat jediný jejich výrobek, byl by to tento korektor.

Swatch Time:


7 komentářů:

  1. si ma normalne navnadila na ten loreal len s mi zda, ze mi do oci v obchodoch neudrel budem muset ist pokukat

    OdpovědětVymazat
  2. Ty lorealy uz jsou na trhu vic jak pul roku a u nas je stale neprodavaji! Jsem z toho zoudala tesila jsem se na to.
    Jsem rada ze nejsem sama kdo nefandi umelym kartackum, urcite zkus rasenku burjois hlam volume ultra black, jsem s ni spokojena (pouzivam zaroven s 2000calories od MF), ten korektor uricte vyzkousim. Ja mam od essence taky korektor v tycince, primo na akne a velice se mi osvedcil, je v nem hodne zinku atp. brutalne rychle hoji a skvele kryje, je super i na takove ty rude bolaky co vypadaji ze se kazdou chvili vyklubou a nic.

    OdpovědětVymazat
  3. Essence korektor 3v1 mám taky doma, ale moc mě nenadchl, připadá mi už sám o sobě suchý a barvy mi moc nesedí, jak píšeš, spíš to je na takové lehké překrytí kruhů pod očima nebo málo červených míst, moc to nepoužívám. Nebo že by to bylo mýma rukama? :D
    Dress Lover: korektor v tyčince mě podle tvého popisu zaujal, je to ten Essence CoverStick? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. @dresslover: ja jsem ho koupila v praze v dm a prodavaji tam celou studio secrets radu uz delsi dobu, takze se schvalne jeste podivej. Z rasenek mam nejradsi loreal architect a rimmel maxx volume, ta je opravdu vyborna.

    @evie: maji asi 4 druhy tech bazi, kazda ma nejaky jiny efekt, takze je z ceho vybirat=)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem neodolala a to korekční trio od essence taky pořídila. Jsem na něj zvědavá. A taky jsem tam zelenou hledala marně, je to spíš tyrkysová. Akorát bych chtěla opravit, nestojí 40, ale 60 (59,90). Nebo byl u vás nějak ve slevě?

    Ta MF = lashlbast od CG, je to stejné. Jen MF se už v USA neprodává a u nás je několikrát dražší jak CG. A mně teda vyhovuje moc. Ta maybelline je taky skvělá, ale mně se prostě maže. Asi mám moc mastná víčka.

    Tu loreal bázi jsem chtěla zkusit, ale tu zelenou an červená místa. Jenže ty třpytky v testeru mě odradily :(

    OdpovědětVymazat
  6. Máš pravdu, stojí 60 ne 40, už jsem to opravila=) Tak doufám, že se ti bude líbit. Já jsem zkoušela ten růžový korektor i ve dnech, kdy jsem neměla žádný makeup ani pudr a vypadalo to naprosto přirozeně. To je to co se mi na tom líbí.

    S kritikou MF jsem se asi trochu unáhlila. Po týdnu používání už mi přijde lepší, takže vidím i klady=)

    Já jsem nejdřív chtěla koupit tu zelenou, ale pak jsem se rozhodla pro růžovou, protože ji víc využiju. Taky mě překvapily třpytky, když jsem testovala na ruku, ale na tom obličeji opravdu nejsou vidět a pokud navrch dáš ještě pudr tak se vůbec nemusíš bát.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten korektor mě láká :) určitě ho vyzkouším!!!

    OdpovědětVymazat