neděle 25. července 2010

What's in my summer make-up bag...



No není toho v ní málo=) Jsou tam věci, které osvědčeně fungují v letních pařácích a barvičky, které se k létu prostě hodí. dále je tam několik užitečných věcí, ketré se hodí, když si musíte s obsahem svojí kosmetické taštičky vystačit i několik dní. Tak se do toho pusťme=)

1) Šminkovnička

Tak bez té by to samozřejmě nešlo. Já je ráda střídám, protože jich mám spostu (díky Gifts with Purchase=) Pro léto jsem zvolila krásně růžovou s tématikou I love You Paris! od Lancome. Vejde se do ní hodně věcí a lahodí oku.

2) Benefit Some Kinda Gorgeous

Tekuté make-upy čekají na dně šuplíku na podzimní dny, v létě dávám přednost lehkému krytí. To pro mě má Some kinda gorgeous od Benefitu, což je `neviditelný` makeup. Je velmi transparentní, má krémovou konzistenci, ale po nanesení se změní na pudr. Je ve velmi kompaktním balení, má zrcátko a ve spodní přihrádce latexovou houbičku na nanášení - jde to s ní nejlépe. Proto doporučuji v drogerce koupit pár náhradních, atˇje můžete často střídat a bakterie nemají šanci. Během roku jsem v odstínu Lite, ale v létě je pro mě ideální klasický medium odstín, který sedne většině. (vyrábí se pouze ve 3 odstínech) O značce Benefit si už připravuju delší povídání=)




3) Tropické oční stíny

Sice nejsem velký zastánce výrazných očních stínů, ale na léto je často používám jako linku pod oko. Dodá obličeji barvu, ale zároveň vypadá velmi decentně a svěže. Takovéhle barvičky u mě na celém víčku neuvidíte=) Pro tuto sezónu používám Burjois v hráškovém odstínu. Výhodou je, že se velmi dobře používají namokro, což v případě, že chcete použít jenom jako linku, velmi pomůže.

4) Dezinfekce na ruce

Pro mě naprostá nezbytnost. Hrozně ráda mám ty parfémované, které ruce vyčistí, osvěží a krásně provoní.
4) Blush Brush

Na tvářenky používám obvykle Stippling Brush nebo jiné, větší štětce. S sebou ale ráda nosím jejich malou variantu, jen tak pro jistou. Tento je opravdu prťavoučký, ale zato náramně jemný. Je od Essence, nezabere skoro žádné místo, ale zato v nouzi vypomůže=) Zatím nejkvalitnější štěteček, na který jsem narazila v drogerii. Škoda jen, že Essence nevyrábí těchto štětečků více druhů.

5) Neonky

V létě je pravidlo, čím výraznější, tím lepší. Teda aspoň co se týká laků na nehty. Tento používám hlavně na pedikůru, protože nehty na rukou mám delší a na těch tyto zářivé barvičky vypadají až moc křiklavě. Tento je od no name značky z USA a stál mě $1.

6) Vonítka

Tahat s sebou plnou velikost vůně, kterou používáte je nepraktické, proto si k ní vždy pořiďte miniaturku. Někdy je prodávají (obvykle velikost 15ml), jindy je dostanete spolu s plnou velikostí v dárkové sadě zdarma. Pokud ani jedno z toho není váš případ, doporučuji zajít do Sephory a poprosit o vzoreček. Nenechte se odradit tamějšími prodavačkami, dát vám vzoreček je jejich povinnost. Takhle budete mít svoji oblíbenou vůni vždy při sobě. Já jsem věrná Flowerbomb od Viktor & Rolf, ale to už jistě všichni víte, pokud čtete můj blog (už jsem ji zmínila za tento měsíc asi 3x=)

7) Korálový lesk

V létě je korálová prostě k nakousnutí=) Já už jsem ze svého období plného lesků vyrostla, tak vybírám alespoň malou vzpomínku. Tender Lip Balm od Estee Lauder je super. Je to balzám, takže vyživuje rty. Vypadá jako lesk, zabarví rty jen tak akorát, aby to vypadalo přirozeně. Má SPF 15, takže navíc i chrání. Ten můj v odstínu Peach.

8) Bronzer

Ač nejsem velký milovník bronzerů, protože se mi zdá, že mi moc nesluší, v létě dělám výjimku. U tohoto kousku jsem udělala výjimku, spíš kvůli jeho obalu. Když vyndáte z kabelky takovýto šper, jeho obsah už je druhořadý=) Je to hezká světlounká bronze barva, která má spoustu zlatavých třpytek. Letní záležitost.

9) Vše ostatní

Věcičky, které už jsem někde zmiňovala, bez kterých se ale žádný make-up neobejde. Řasenka Falsies od Maybelline, hydratační krém Eyeko, krém na ruce L`Occitane, pinzeta Essence.

A co nesmí chybět ve vaší letní kosmetické výbavě?

10 komentářů:

  1. Mě dosti zaujal ten Eyeko krém, přemýšlím, že ho zkusím až budu objednávat nějaké láčky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. na to "povidani" o benefite sa tesim zvazujem teraz kupu parr veci, takze kazda rada dobra, len u nas zrusili asi jedinu predajnu na SR, kde ju predavaju (zistila som to nedavno) takze budem musiet zazit nahradne riesenie...v mojej letnej vybave..urcite licenka(make upu sa vacsinou vyhnem ako aj pudru), bronzer, lesk,ceruzka prip.linka,tien, riasenka, a ine co ma narychlo nenapadaju...:D

    OdpovědětVymazat
  3. Jinak já mám kosmetickou výbavu po celý rok asi stejnou, leda tak tmavší odstín makeupu možná :-)
    Jinak spíš chystám na blog něco s kosmetikou k moři :-)

    OdpovědětVymazat
  4. @dashulka: Eyeko krém je super, v jednom z předchozích článků mám o něm povídání. včera jsem objednávala z Eyeka svoje první laky, tak se moc těším. Zapomněla jsem ale na jeden, kterého jsem si všimla až když jsem objednávku odeslala - Rain Polish, taková krásná modrá. Za pár týdnů začnou prodávat Eyeko cream with extra glow, který má být ještě víc rozjasňující. Ještě jsem si objednala ten bronzový Tinted cream, tak jsem na něj zvědavá. A jako dárek teď dávají Raspberry Fat Balm, velmi podobné blush sticks, které prodává Tarte.
    Na kosmetiku k moři už se moc těším...já zatím nikam nejedu, takže nemám inspiraci=) A kam se chystáš?

    OdpovědětVymazat
  5. @evie: jéé, tak o benefitu bych mohla povídat a povídat=) je to jedna z mých nejoblíbenějších značek. Když jsem v USA, vždycky si obohatím sbírku o nějaké ty kousky. Jinak u nás prodává pouze Sephora, ale ty ceny jsou úděsné, takže se určitě vyplatí objednat přes Benefit stránky. Nad 100$ mají zakraniční poštovné zdarma. Je to dost, ale když si spočítáš, kolik by tě stály ty výrobky tady, tak se to vyplatí.

    OdpovědětVymazat
  6. Zatím do Itálie :-) ale ještě nemáme nic zaplacené, tak nás tento týden čeká vyřizování...Rain polish taky chci!

    OdpovědětVymazat
  7. wau to aj zahranicny, lebo vzdy ked kuknem,ze posotvne free...tak to plati len pre domacich...len potom zase treba u nas platit dphacku ci co to mame ale dik za tip, a ako casto jazdis do usa..na nakupy, pracovne ci za rodinou...?

    OdpovědětVymazat
  8. u mna vedie locatine krem .. :) ten mam aj ja.. vzdy po ruke.. kvoli mojim suchym rucickam ;)

    OdpovědětVymazat
  9. @evie: tak clo se platí až od 150 Euro, DPH nevím, ale nebude to nic zásadního. V USA jsem letos dostudovala, takže předtím jsem jezdila za školou, teď už jen odpočívat=)

    OdpovědětVymazat
  10. @katka: krémík je úžasný, zatím nejlepší, co jsem na ruce vyzkoušela. Vždy, když mám cestu přes duty free, tak se zásobím. Malý mám do kabelky a velký na doma=)

    OdpovědětVymazat