úterý 20. července 2010

Summer Essentials


1) Bikini

Léto bez plavek by nebylo léto. Ať jsou letní trendy jakékoli, plavkami v zářivých letních barvičkách, které dají vyniknout opálené pokožce nemůžete udělat chybu. Já jsem byla unešená z těchto plavek, protože jsou letně barevné, mají zajímavý střih a zlaté doplňky.




2) Funky Shades

V létě jsem často u moře nebo u bazénu, kam je škoda brát drahé sluneční brýle, protože jsou pořád opatlané od jrému nebo oleje, dostane se do nich písek a lehce se ničí. proto je dobré si na tyto příležitosti koupit nějaké, které vám nebude líto po sezóně vyhodit a zároveň takové, které byste si do města jen tak nevzala. Nějaké správně střelené. Ty moje určitě městské nejsou, jsou trošku ulítlé, trošku retro, ale hlavně se mi hezky hodí k plavkám a jsou velikánskéééé=)


3) Sunblocks

No tak krém na opalování by měl být v létě samozřejmostí. Otázkou ale zůstává, jaký si vybrat. Vždy jsem byla věrná ambre Solair, cenově dostupné značce, která se prodává všude, má velký výběr SPF a konzistencí (můj nejoblíbenější je jejich olej SPF 15 - zhnědnete a ani nebudete vědět jak). Já jsem si pořídila Australian Gold, které jsem v ČR viděla prodávat pouze v solárkách. Nádherně voní (neutrálně, nebo nedejbože špatně vonící sluneční přípravky u mě nemají šanci) a je ve spreji, což je velmi praktické pro lenochy, které nechtějí ani vstát z lehátka...viz já=) Navíc obsahují urychlovač opálení, takže paráda.


Na obličej jsem koupila La Roche Posay, SPF 30. Je OK. Nic, za co by člověk musel utratit něco přes 500,-

4) Fake Eyelashes

Doba, kdy umělé řasy nosily leda tak tanečnice v kabaretu (nebo si to lidi mysleli) dávno pominula. Dnes se bez `falsies` neobejde žádná akce, kde budete chtít být za hvězdu. Umělé řasy udělají každé slečně nádherné oči a nemusí být za mrkací panenku=) Pokud se na ně ještě necítíte, je dobré zkusit individuální řasy, které můžete použít ve vnějším koutku.


5) Coral Blush

Nikdy nevynikne korálová tvářenka tak hezky jako v létě na opálené pleti. Sluší každému, vypadá velmi přirozeně, nenuceně a krásně tropicky. Za sebe doporučuji Benefit Coralista nebo theBalm Hot Mama (jemnější verze coralisty, zlatavější nádech)


6) Be Connected

Ač je léto, nesmíme ztrácet kontakt s vnějším světem. Emaily (ty nepracovní=), surfování, FB a cokoli si vzpomenete najdete ve svém laptopu. Na cestování je nejlepší co nejlehčí, u mě jednoznačně vítězí MacBook Air. Bez iPodu už si nejde svět představit, natož pak léto, když ležíte u bazénu pod slunečníkem a ze sluchátek Vám hudba dělá nepostradatelnou kulisu k vašemu snění=) Jý svůj růžový nepustím z ruky...


7) ShoeMania

Podpatky, ťapky i balerínky...vše je dovoleno. U mě je to jasné, do města balerínky, ven z města ťapky a večer hiiiiigh heels=)



8) Books? Yes please.

Nepostradatelná věc. Bez knížek by dovolená nebyla dovolenou. Můj letní Reading List bude sestávat z: W.S. Maugham - Moon and the Sixpence, G.G. Marquez - Sto roků samoty

9) Something Pink...

Léto, sluníčko, opálená pokožka a hot pink barva jdou ruku v ruce. Já jsem vsadila na zářivě růžovou Guess tašku, do které se vejde neuvěřitelné množství věcí a k tomu stejnobarevné mokasínky od Ralpha Laurena.


10) Dobrá nálada

Nic z výše zmíněného vám nebude dělat radost, jestli nebudete mít dobrou náladu. Takže ať žije léto a dobrá nálada. Vše ostatní už se nějak dořeší=)


5 komentářů:

  1. parádní článek!! ty brýle jsou boží, s nalepovacíma řasama jsem kdysi válčila, ale prohrála a o Macu taky přemýšlím, jaký je??

    OdpovědětVymazat
  2. @barb: díky za pochvalu. Jsem ráda, že se líbil. Pro mě byly nalepovací řasy něco naprosto nemyslitelného a nepoužitelného. A to až do té doby než mi je jedna slečna, která mě líčila na Silvestra, zkusila. Pak jsem pár dní válčila s tím, než jsem se je naučila správně a bez nehod aplikovat no a teď už jsou mojí stálicí, když chci být jóoo hezká. Mac je super, opravdu! Jestli máš aspoň trošku možnost si ho pořídit, neváhala bych. S Macem tě bude bavit každé kliknutí, a to bez nadsázky=)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, s fake řasami zkušenost vůbec nemám, a přestože mě lákají, bojím se totálního fiaska. Můžu se zeptat kde je kupuješ? Mimochodem ohledně slunečních brýlí zastávám stejný názor :-)Letos se mi už podařilo zničit jedny oblíbený brýle, které jsem měla pár sezon, proto jsem raději investovala do levnějších a případné další nehody mě nebudou již tolik mrzet.

    OdpovědětVymazat
  4. @simonsi: nalepovacích řas se bát opravdu nemusíš, žádné fiasko tě nepotká. Taky jsem si myslela, že řasy nejsou na běžné (neprofesionální) použití, ale opak je pravdou. Základem je vybrat si nenápadné řasy, se střídající se délkou jednotlivých řas (např. č. 128 na fotce) Svoje si kupuj v USA (značka Ardell). Z toho co se dá koupit v ČR můžu doporučit ArtDeco, Sephora. Jedna slečna mi doporučila vyzkoušet ty co prodává modelaznehtu.cz, ale zatím jsem se k nim nedostala. Pokud kamarádíš s eBayem, tak obchodníci z Hong Kongu prodávají krásné řasy v sadách po 10, 20 a za svoji cenu jsou opravdu parádní=) (2,3$ a poštovné zdarma)

    OdpovědětVymazat