čtvrtek 29. července 2010

French Mani Step By Step



Podle některých už Francouzské manikůře odzvonilo, já jsem přesto jejím velkým zastáncem. Když mám krátké nehty volím raději barevné laky, u těch delších si ráda dopřávám výraznou Francii. Osobně preferuji, když je tip opravdu bílý a zbytek nehtu jemně růžový, ale ne pastelový. Takže to není klasické provedení, ale trošku poupravené.

Základem je precizně nalakovat bílý proužek. To si vyžádalo léta praxe, pokusů a omylů. Dnes už mám vypracovanou techniku, která nikdy nezklame. Používám na ní obyčejnou lepící pásku, nejlépe se mi osvědčila Schotch Magic Tape, protože je pevnější a dobře se s ní pracuje. Výsledkem jsou rovné špičky bez typického obloučku. Tato technika ovšem nevyhovuje všem tvarům nehtů. Nejlepším lakem na vytvoření bílých tipů je Orly, v odstínu Softest White. Není sněhově bílý, má trošku růžový nádech a vypadá moc hezky. Navíc má hustší konzistenci, takže krásně kryje už v jedné vrstvě (narozdíl od OPI Alpine snow)

Dalším krokem je nanesení růžového odstínu na zbytek nehtu. Snažím se, aby růžový lak nepřesáhl na bílý tip. Jak už jsem zmínila, nemám ráda pastelový základ, takže používám odstín Des Fleurs. Jde o výraznou růžovou s fialovými odlesky, která má spíše tónovací než krycí efekt. Zvýrazní přirozenou růžovou barvu nehtového lůžka.

Posledním krokem je nadlak, já používám osvědčenou klasiku Seché Vite, který je na Francii ideální.




Pokud chcete klasickou francii něčím oživit, doporučuji třpytivou linku nanesenou pod bílý proužek. Barevným variantám se meze nekladou. Já používám Pink Glitter Nail Art od Nubaru. Hezky se hodí, efekt je přirozený a ne moc křiklavý.





5 komentářů:

  1. Ahoj
    Francuzsku manikuru neznasam ked su nechty ako lopaty. Alebo zle spravene umele nechty. Ty mas jemne nechtiky, pekne tvarovane. Na takychto to vobec nevypada spatne a myslim, ze povedat, ze jej odzvonilo, je hlupost. Pred 2tisic rokmi sa nosili v Grecku tuniky a dnes sa nosia zase. Kazdu chvilu sa vracaju do mody cele starocia. Takze comu odzvonilo?
    Ked je nieco pekne a vkusne, nezalezi na tom, ci to nosi vacsina alebo nie. Kazdy dava do svojho stylu kus svojho vkusu. O tom to je. Nie o tom, aby sme boli vsetci rovnaki...
    Takze ja som za. Hlavne ked si vies tak pekne nalakovat tu bielu spicku, mne to nejak nikdy nevyslo... ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš moc pěkné nehtíky...v květnu jsem sundala gelovky, takže poměrně katastrofální stav a bohužel je ještě nemám úplně ok

    OdpovědětVymazat
  3. @berry: Naprosto souhlasím! Taky nemám ráda, když někdo něco odsoudí, protože už to není v `módě`=) a díky za pochvalu. A s tou bílou špičkou je to těžký=) Když jsem chtěla něco podobného vytvořit kamarádkám, tak na té bílé špičce to ztroskotalo=) každý nehet je jiný a vyžaduje jinou techniku. A díky za pochvalu!

    OdpovědětVymazat
  4. @simonsi: díky moc. Já jsem asi před půl rokem neodolala a nalepila si takové ty jednorázové nehtíky...no a moje nehty se z toho vzpamatovávaly tak 3 měsíce. No chce to trpělivost=)

    OdpovědětVymazat
  5. Já francouzskou manikůru nemám ráda právě proto, že ji nosí ženské na lopatovitých nehtech a ještě ozdobené kdytičkami a bůh ví čím. Ale na přírodních nehtech (jako máš ty), vypadá elegantně a prodlužuje ruce. To říká zastánkyně krátkých a barevných nehtů.
    Jinak rovnou čáru lakem nenamaluju :), vždycky na posledním nehtu mi ujede ruka celé to zkazím.

    OdpovědětVymazat