úterý 6. července 2010

Daily Skincare Routine - Péče o pleť



1) Čištění



Cetaphil Cleanser - používám ráno a večer, zbaví pleť nečistot, které zbyly po odlíčení, zároveň hydratuje, konzistencí připomíná lotion, nepění. Po použití nemám pocit pnutí pokožky jako u jiných přípravků.

Neutrogena scrub - používám ráno a večer, někomu stačí používat pouze 1krát denně, nevysušuje, projasňuje, předchází pupínkům (obsahuje kyselinu salycilovou), osvěží a krásně voní.

Queen Helene Mint Julep Masque - jílová maska, vysušuje pupínky, stahuje póry, projasňuje a zjemňuje pleť. Po nanesení chladí, u citlivější pokožky může i trochu pálit, ale nezpůsobuje podráždění nebo zarudnutí. Já používám každé 2 až 3 dny, ale někomu stačí používat 1krát týdně. K dostání je v USA, alternativou dostupnou v Čechách může být jílová maska Avocado&Oatmeal od Freemana nebo Mask of Mangamity od Lush.

2) Denní péče



Lush Eau Roma Water - tonizační, osvěžující voda, kterou můžete používat klasicky jako tonikum nebo s ní přestříkat obličej v horku (i přes make-up) Je směsí růžové a levandulové vody, je krásně voňavý a vhodný pro všechny typy pleti (můj názor), Lush píše, že je vhodná hlavně pro suchou a citlivou.

Lush Imperialis - velmi kvalitní hydratační krém, o kterém jsem básnila ve svém červnovém Beauty Listu. Ideální pro mastnější T-zónu a sušší tváře. Nevýhodou chybějící SPF a příliš silná "100% natural" aroma.

StriVectin Eye Cream - první oční krém u kterého jsem zaznamenala nějakou změnu. Mám drobné vrásky ve vnitřním koutku z mračení na sluníčku a po dvou týdnech používání jsem začala pozorovat menší četnost. Celkové okolí očí bylo pevnější a ubylo kruhů pod očima. Krémík obsahuje 5% Striadril komplex, tzn. stejná koncentrace jako v jejich původním krému na strie. Podle mě velmi dobrá investice.

3) Noční péče



Bioderma Sensibio micerální voda - bezchybně odstraní make-up i řasenku, nevysušuje, hydratuje, nedráždí. Velká spokojenost.

Neutrogena Visibly Clear Oil-free Moisturizer - na noc používám jiný hydratační krém než na den. Můj noční krémík má předcházet různým nedokonalostem, které se často tvoří přes noc a musím říct, že zatím se mu to daří. Velmi dobře hydratuje, lehce se vstřebává, krásně voní (podobně jako scrub)

Strivectin eye cream - viz Denní péče












8 komentářů:

  1. mozem sa spytat, kde si kupila tu mask of queen helene, videla som v roznym tutrialoch a youtube bohuzial je dostat len v USA a maska by ma vysla niekolkonasobne lacnejsie ako postovne, tak ci nemas nejaky tip

    OdpovědětVymazat
  2. @evie: no to je právě problém s těmi levnými drugstore products, které se dají sehnat jen v USA a poštovné vyjde o hodně dráž než samotný výrobek. Já ji kupovala v USA, u nás ji prodávala www.lékárna.cz, ale co jsem se teď dívala na jejich stránky, tak výrobek je dlouhodobě nedostupný=( Jedině mě napadá britský ebay, kde by tě vyšla i s poštovným v přepočtu 240Kč nebo zkusit tu od Freemana, jsou si dost podobné.

    OdpovědětVymazat
  3. teda to keby viem ze to na tej lekarne.cz predavaju uz som tam:)....no my freemana nemame na SR:(...uvidim este co poriesim:)ale dik:)

    OdpovědětVymazat
  4. Můj tajný zdroj Queen Helene je tento e-shop ;)
    http://www.vlasy-kosmetika.cz/QUEEN-HELENE/
    A mám radši Mud Pack Masque, čistí skvěle a nepálí (nemám moc ráda mentol)

    OdpovědětVymazat
  5. @brukev: ty jsi poklad! já už jsem se smířila s tím, že Queen Helene není v ČR k sehnání. Hned jdu objednávat a vyzkouším tu Mud Pack! Díky

    OdpovědětVymazat
  6. kde jsou nové články?!..x((..po nich úplně prahnu!!!..přesně takový blog jsem hledala a konečně ho našla, ale ted' se to tu trošku seklo..to mě moc mrzí..x((

    OdpovědětVymazat
  7. @anonym: neboj, od zítřka už zase budou pravidelné příspěvky=) Celé září se neslo ve znamení zkouškového, takže nebyl čas. Teď už ho mám úspěšně za sebou, takže se můžeš těšit na další články!

    OdpovědětVymazat
  8. jéé tak to jsem ráda!!..x))

    OdpovědětVymazat