středa 8. července 2015

LOreal Color Riche La Palette Nude 1 - recenze a ukázka líčení


Drogérie se za posledních pár let opravdu vytáhly a často nabízejí skvělé produkty kvalitou srovnatelné s high endem. Kde to ale neplatí je oblast očních stínů, tam je to pořád extrémně slabé. A o paletkách ani nemluvě. Průkopníkem se stala značka Maybelline, která nedávno vyslala do světa svojí nude paletku. Dalším v řadě byl Loreal, který udělal to samé, jen v trochu větším formátu.

Malá korporativní vsuvka, Loreal vlastní Urban Decay, takže pokud Vám bude tvar paletky a výběr odstínů připomínat Naked 1 nebo Naked 3, tak se nemůžeme ani moc divit. Prostě je to v rodině=)

Když už jsem zmínila Urban Decay, tak použijeme jejich ikonické paletky jako bod srovnání. Vlastnila jsem Naked 1, Naked 3 i Naked Basics. Jedničku i trojku jsem poslala dál, Naked Basics asi bude brzo následovat osud sester taky.



Prvotní pocity: paletka mě nijak zvlášť nelákala, protože mé oko je rozmazlené Guerlain, Chanel, Too Faced, UD a dalšími  lahůdkami a protože Loreal nikdy stíny neuměl. No a samozřejmě cena, 20 USD se mi zdálo fakt moc. Pak se ale začaly objevovat překvapivě pozitivní recenze a během 40% slevy na sortiment Loreal prostě paletka skončila v košíku.

Stíny jsou v obyč černé obdélníková krabičce z tvrdšího bytelného plastu, víčko je rozdělené na průhlednou část, přes kterou jsou vidět stíny a vnitřní zrcátko. Obsahuje mat i shimmer, ale žádné třpytky. 






Matné hnědé jsou krásně krémové a velmi dobře pigmentované, chybí mi ale alespoň jedna matná světlá barva. Shimmerové stíny ač na pohled podobné UD ani zdaleka nedosahují jejich pigmentace. Jsou spíš sheer, ale na druhou stranu dělají přirozenější efekt, který je ale vidět. Stíny se na sebe skvěle vrství, splývají jeden s druhým, dělají pěkné efektní kombinace...vše ale v přirozeném tónu. Pro někoho to může být zklamáním, pro mě je to důvod, proč jsem si je tak oblíbila.

Naked 1 a 3 jsem poslala dál, protože třpytivé stíny byly tak strašně pigmentované a metalické, že jsem se v nich během dne necítila dobře. S touto paletkou ten problém nemám. I když použiju tmavší barvy a shimmer, tak nikdy nevypadám namalovaná přehnaně. Úplně si to užívám=)

Denní světlo

S bleskem
Matné stíny z paletky jsou ale úžasné. Jak texturou, tak barevným provedením. Kvalitou mi přijdou totožné s Naked Basics, ale odstíny jsou pro mě mnohem lepší...jsou teplejší a skoro bych řekla i máslovější, na oku nevypadají jako moučný poprašek, což se mi někdy stávalo s UD. 

Na oku drží, i bez primeru se mnou daly přes 5 hodin bez zalézání do vrásek. Přes primer se samozřejmě lepší jak výdrž, tak intenzita. Shimmerové odstíny vyniknou úplně jinak, když jsou použity přes primer.




A nakonec malé filosofické okénko=)

Někdy mi přijde zvláštní obsese pigmentací. Když něco nemá omítkovou intenzitu, tak je to špatný produkt. Ale méně pigmentované produkty přece často vypadají na běžné denní nošení mnohem lépe, jednodušeji se používají, nemusíte mít milión štětců a technik, jak z Marfuši udělat zase běžného člověka. Každý typ produktu i pigmentace má svoje místo pod sluncem, jde jen o to vybrat to co nám pro danou situaci sluší ze všeho nejvíc. A tohle platí dvojnásob pro mladší ročníky...k mladým tvářím se totiž intenzivní nánosy barvy moc nehodí.
Také chápu, že pro někoho je 400 Kč za paletku z drogérie moc a radši sumu zdvojnásobí a koupí si nějakou známější high end. Kdybych žádnou luxusní doma neměla, tak asi přemýšlím stejně, ale jako člověk, který měl možnost si pohrát se vším možným už pro mě toto pozlátko není rozhodujícím faktorem tak jako dřív=)


Oboustranný aplikátor (štětečková část je dokonce i hezky použitelná=)





No a nakonec malá ukázka líčení, kde je vidět, jaké různé efekty lze s paletkou vytvořit. Od těch nejpřirozenějších, skoro neviditelných, až po zajímavější, výraznější líčení. 

















Takže paletka se mi líbila a pokud ji seženete v nějaké super akci a preferujete přirozené slušivé nude líčení vhodné do práce i do školy s dobrým výběrem matných stínů, tak bych se jí vůbec nebála.    


A jaká je vaše nejoblíbenější neutrální paletka?


7 komentářů:

  1. Tyjo! Mile me tva recenze potesila a az k nam dorazi, rada se na ni mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasím s nepochopitelnou honbou za přehnanou pigmentací. Radši lehce přidám, než abych měla nános, který ve finále leda zdůrazní moje životní zkušenosti a objektivně danou nerovnost terénu:). Ráda bych vyzkoušela tu druhou verzi palety. Momentálně mám nejraději TF Natural matte. A UD Naked 1 a 3 pošlu do světa taky. Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vid? Me to vzdy zarazi, kdyz se stiny prezentuji jako spatne, protoze nejsou jako uhel=)) Na TF Natural matte ted taky ujizdim!

      Vymazat
  3. Musím říct, že se mi paletka moc líbí. Tyhle nude a přírodní odstíny jsou přesně můj šálek čaje. Rozhodně mi přijde hodně povedená :)

    Spotřebováno: Červen 2015

    OdpovědětVymazat
  4. Je vážně hezká a docela o ní uvažuji :). Líbí se mi více než Maybelline paletka :)

    OdpovědětVymazat