středa 4. prosince 2013

Oblíbenci za listopad - Guerlain, YSL, Physicians Formula, EOS...


V listopadu to bylo hlavně ve znamení nových objevů z drogérie, i když nechybělo ani pár luxusnějších kousků.

1) YSL Manifesto

Tento parfém je momentálně mým top. Zahrnuje v sobě všechny mé nejoblíbenější složky. Vůně je hřejivá, dřevitá, orientální, ale přitom nenásilná a příjemně se nosí. Není to taková nálož jako třeba Angel, Alien nebo Dior Pure Poison, ale jsou v ní cítit podobné složky, jen v jemnějším a takovém "mainstreamovém" kabátě. V létě ulítávám na Viktor n Rolf Flowerbomb, podzim a zima budou ale v duchu YSL. Jinak musím zmínit i nádherný flakón, který vám ostudu určitě neudělá=)

2) Physicians Formula Youthful Wear Illuminating Powder

Podrobnou recenzi najdete tady. Jde o skvělý pudr, který jsem srovnávala s Horglass Ambient Lighting Powders. Má příjemnou krémovou texturu, pěkně rozjasní obličej a nádherně voní. 



3) Guerlain Crazy Pearls Meteorites

In love…meteority prostě nejde nemít rád. Tyto jsou z limitované zimní edice Crazy Paris. Kromě klasického béžového rozjasňujícího základu mají i dva druhy růžovách kuliček, které přidávají pleti trochu zdravé barvy a na té světlejší vám budou suplovat i tvářenku. Osobně upřednostňuji mateority s přídavkem barevných kuliček, protože jsou velmi multifunkční a na pleti vypadají božsky. Stejné to bylo i u jarní edice Rajských perel, které v sobě zase měly kuličky růžové a vínové. Určitě se můžete těšit na podrobnější recenzi, protože tento kousek si to jednoznačně zaslouží. 




4) Physicians Formula Super BB

Vidíte ten trend? Physicians Formula mě nepřestává překvapovat. Vyzkoušela jsem všechny 3 výrobky z této řady a musím říct, že BB krém mě zaujal nejvíc. Je to zdařilý mix mezi asijským a západním BB krémem, mně plnil spíš funkci tónovacího krému pro dny, kdy jsem chtěla mít rychlý a přirozený make-up. Krásně se roztírá, na pleti vypadá extrémně přirozeně, krytí není v žádném případě plné, ale mnohem lepší, než je u západních variant zvykem. Stačí trochu zapudrovat t-zónu a máte hotovo. Jen zmíním, že se prodává pouze ve dvou barevných variantách, přičemž světlejší varianta je trochu tmavší, než by si bledulky mohly přát.

5) Loreal True Match Crayon Concealer

O tomto korektoru si můžete podrobně počíst tady. Je skvělý, hutný, krémový, dlouho drží, nikam nezalézá a aplikace je velmi jednoduchá. Často jsem ho používala i místo make-upu. Stačilo cíleně nanést na části obličeje, které potřebovaly trochu sjednotit a zapracovat kabuki štětcem. Efekt famózní.

6) Real Techniques Expert Face Brush

Ze začátku jsem z tohoto štětce byla v rozpacích, ale postupným používáním jsem se stala jeho skalním příznivcem. Štětec se mi ze začátku zdál příliš malým (ve srovnání s klasickým kabuki, např. Sigmax), ale zjistila jsem, že to není vůbec na škodu. Skvěle se s ním pracuje, používám ho na zapracování všech make-upů, tónovacích krémů a korektorů. Určitě doporučuji vyzkoušet. 



7) Covergirl Clump Crusher

Úžasná řasenka na rozčesávání a natočení řas. Absolutně nehrudkuje, netvoří nánosy, neopadává, zakřivený tvar štětečku je ideální i na dolní řasy. Nedělá sice dramatické řasy, ale to je možné napravit přidáním další vrstvy nějaké objemové řasenky a máte vystaráno.

8) Physicians Formula Matte Eyeshadows

Tak toto je jeden z těch skrytých klenotů drogérie. Čtyři matné stíny, které jsou neuvěřitelně měkké a pigmentované, skvělé na vytvoření přirozeného líčení ve stylu UD Naked Basics, které se velmi podobá. Mínusem je ošklivé balení, což je překvapivé, protože PF si obvykle na balení svých výrobků dává dost záležet.

9) Burts Bees Tinted Lip Balm

Dobrý tónovací balzám s přírodním složením. Já ho mám v odstínu Red Dahlia, který dodá rtům přirozený nádech vínové barvy. Více o něm tady.



A nakonec dva oblíbenci z řad tělové kosmetiky.

10) EOS Shave Cream in Vanilla Bliss

Tento krém je naprostým protipólem všech Gilette, Balea a dalších pseodokrémů na holení. Konzistencí se podobá tělovému máslu, je hutný, hydratační, šetrný k pokožce. Pokožka je po něm opravdu hebká a vyživená. Navíc je do jisté míry přírodní a absolutně omamně voní po vanilce.

11) Jergens Shea Butter Lotion

Další voňavá a hydratační bomba. Jergens tělová mléka mám hodně ráda. Jsou hutnější a na zimu skvěle výživná. Toto je s přidáním bambuckého másla a ta vůně je neodolatelná. Připomíná mi vůně z avonovské řady Planet Spa, taková sladká karamelová voňavá pecka.

Tak toto je vše za měsíc listopad a já se budu těšit na vaše oblíbence!

10 komentářů:

  1. Ahoooj,

    tak mi fakt láká korektor a řasenka :-)
    Ten korektor mají normálně v drogérce?

    děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenku mají v drogériích, prodává ji Max Factor a korektor myslím u nás ještě není...

      Vymazat
  2. Taky jsem si teď koupila Manifesto. Dlouho předlouho jsem měla Cinému , taky od YSL ale tato mě tak uchvátila že jsem zradila i ji :-D Jinak Jergens vypadá dobře....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to omamná vůně, přesně podle mých představ! A Jergens je pro mě překvapením, moc mi vyhovuje...

      Vymazat
  3. Ten EOS chválila i Tati z LifeGlamGuru...ten mě láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt skvělý, jen rychle ubývá. Příště vyzkouším tu levandulovou variantu=)

      Vymazat
  4. Ach ty meteority, to je prostě sen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takový můj kosmetický top produkt…už jen pro ten pocit=)

      Vymazat
  5. Physicican's Formula mě nijak zvlášť nelákalo, až po tvých recenzích, takže teď brousím na iherb.com a dělám si Wish List :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji taky zdatně přehlížela, ale jak jsem začala zkoušet, tak jsem změnila názor. Pak dej vědět, co vybereš=)

      Vymazat