pondělí 2. prosince 2013

Objev roku - LAVANILA Healthy Deodorant


Tento deodorant je bez nadsázky tím nejlepším objevem letošního roku. Jedná se o 100% přírodní deodorant bez parabenů, hliníkových solí a dalších škodlivých věcí, kterým je lepší se vyhnout.

Vyrábí je značka LAVANILA a jsou k dostání online a v místních Sephorách, kterým vděčím za to, že jsem se o nich vůbec dozvěděla. Prodávají se ve dvou velikostech, menší za 8 USD a větší za 14 USD. Celkem je v nabídce kolem 7 různých vůní a všechny mají v základu vanilku. Já jsem vyzkoušela celkem tři, samotnou vanilku, vanilku s levandulí a přes léto jsem úplně propadla variantě Fresh vanilla lemon. 

Proč název LAVANILA? Protože nejlepší vanilka pochází z Madagaskaru a místní ji říkají lavanila=)

Na úvod je asi potřeba říci, že přírodní deodoranty nebudou pro každého. Nezastavují pocení jako klasické antiperspiranty a celkově jsou mnohem jemnější. Pro někoho, kdo má s pocením problém nebo potřebuje intenzivnější ochranu možná nebudou stačit, ale pro ty z vás, které do této kategorie nepatří  a snaží se najít šetrnější variantu bez různých škodlivých chemikálií, budou dobrým řešením.

Já patřím do té druhé skupiny a už dlouho jsem se snažila najít ideální přírodní deodorant. Aby pěkně voněl, něco vydržel a přitom neobsahoval vše, čemu jsem se chtěla vyvarovat. Nevyhovují mi kuličkové varianty, které u těch přírodnějších deodorantů na trhu převažují. 

  

LAVANILA je klasický tuhý deodorant bílé barvy. Při nanášení krásně klouže po kůži a konzistence je příjemně gelová. Nezanechává skvrny na oblečení a relativně rychle zasychá. Jak už jsem psala, já s pocením nemám nějaký větší problém, takže ochrana, kterou mi poskytuje tento deodorant je naprosto dostačující a nikdy jsem s ním neměla problém. 

Dalším velkým plusem je, že nedráždí a absolutně nevysušuje citlivou oblast podpaží. Naopak ji vyživuje a hydratuje, takže ji i svým způsobem zkrášluje=) To je tím, že neobsahují minerální oleje, syntetická barviva, silikony ftaláty ani ingredience na bázi ropy. 

Co se vůní týká, všechny jsou úžasné. Velmi jemné a přirozené, ale líbivé. Vanilka, vanilka s levandulí a vanilka s kokosem jsou velmi neutrální, ostatní varianty už mají v sobě specifičtější vůně. Já jsem se v létě zamilovala do vůně Fresh vanilla lemon, která voní naprosto kouzelně. Nečekejte žádnou agresivní nálož citrusů. Citrusy tam jsou, ale jsou to takové ty luxusní, zjemněné a zabalené v krémovém oparu vanilky. Vůně je svěží, klasická a jedinečná zároveň. Dále můžete vybírat z variant Grapefruit, Passion fruit a Blackberry.



Z estetického pohledu musím zmínit i nádherné balení. Je to sice jen plast, ale provedení je precizní, lesklé, těžké. Kombinace barev a celkový design se mi přesně trefil do vkusu a představuje vítané zpestření ke všem těm neforemným a levně vypadajícím deodorantům, které vídáme v obchodech. 

Cena není nijak přehnaná a za takový produkt bych byla ochotná zaplatit i mnohem víc. Navíc opravdu dlouho vydrží, protože při nanášení netvoří nánosy, ale jen tenkou vrstvu.

Jak už asi z recenze vyplynulo, já jsem nadšená a řadím tyto deodoranty do svých svatých grálů. Pokud se ale na přírodní deodoranty zatím necítíte nebo potřebujete ochranu toho nejtěžšího kalibru, tak se těšte na další článek. Tam vám totiž představím něco z opačného spektra a troufám si říct, že se jedná o jeden z nejúčinnějších a nejluxusnějších (ne cenou, ale kvalitou) představitelů této kategorie. 


Tak co, nalákala jsem vás zkusit přírodní deodorant nebo si počkáte na další článek?

8 komentářů:

  1. Já teď používám přírodní deodoranty od Born to Bio a spokojenost, mám vanilkový a verzi se zeleným čajem. Ovšem jsou kuličkové. Tvůj tip mě nalákal a vyzkouším, jestli se mi podaří sehnat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o těch jsem ještě něslyšela! Jen ta kuličková varianta by mi asi vadila=(

      Vymazat
  2. Ahoj, dají se někde koupit v ČR nebo objednat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V ČR nevím a objednat myslím můžeš na Amazonu.

      Vymazat
  3. tiez mam dotaz ohladne shippingu...ked som toto naposledy riesila, nedal sa kupit v EU :(. Dak za odpoved. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to jsem nevěděla…budu se muset zásobit, dokud mám možnost=)

      Vymazat
  4. teda ty jsi me nalakala!!! ja uz potrebuju letet do USA a nakoupit vsechny vychytavky, co doporucujes:D
    a bavi me, ze prispivas velmi casto;)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat