pátek 6. prosince 2013

Elektrické natáčky - jednoduchý a efektivní způsob pro vytoření vlnitých vlasů


Dnes mám pro vás tip na velmi jednoduché a rychlé vytvoření vlnitého účesu, který vám zaručí krásné vlny s minimálním zatížením vašich vlasů. 

Asi nejznámějším způsobem natočení vlasů je pomocí kulmy nebo žehličky. Já tyto horké pomůcky nepoužívám ráda, protože nejsou k vlasům zrovna nejšetrnější a celý proces může být zdlouhavý. Sama nejraději používám elektrické natáčky, s jejichž pomocí dokážu vytvořit krásné nadýchané vlny za pár minut.

V sadě jsou obvykle natáčky několika velikostí, od jumbo natáček až po ty menší. Fungují jak na krátké vlasy, tak na ty dlouhé. Sadu zapojíte do zásuvky, počkáte pár minut, až se natáčky nahřejí na tu správnou teplotu a můžete natáčet jednotlivé prameny. Po pár použitích samy poznáte, jaký způsob natáčení vám nejvíc vyhovuje, jaké velikosti použít na jakou část hlavy, kolik natáček a jak dlouho je nechat ve vlasech. 

Samotné natočení vlasů trvá pár minut a potom nechávám natáčky působit po dobu cca 30 - 45 minut, podle toho kolik mám zrovna času. Patí, že čím déle je ve vlasech necháte, tím déle vám vlny vydrží. Někomu může ale stačit i čas poloviční. Výhodou oproti kulmě je, že čas, který strávíte natáčením jednotlivých pramenů, můžete využít na cokoliv jiného. 

Po sundání natáček vlasy obvykle přestříknu lakem nebo slaným sprejem, který ocení hlavně ty z vás, které mají jemné vlasy a potřebují jim dodat trochu textury.



Přidávám foto natáček ve vlasech a finálního produktu. Vidíte, že výsledkem jsou jemné, vzdušné vlny, které vypadají přirozeně a velmi objemně. 

Z těch dostupnějších značek můžu jednoznačně doporučit Remington, která nabízí různé typy a velikosti sad za příznivé ceny.




A jak natáčíte vlasy vy?


10 komentářů:

  1. Koukám, že máš novou barvu vlasů - a opravdu nádhernou. Jaká to je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji! Barvila jsem čistou henou a tekhle to vypadá po dvou měsících. Už nejsou tak rezavé, ale mají teplejší tón a na sluníčku hází pěkné odlesky=)

      Vymazat
    2. Vážně červenou hennou a neskončilo to zrzavým vymýváním? Jaká to byla? Slyšela jsem, že henna Lush a Khadi se vymývají docela slušně dohněda...

      Vymazat
    3. Po nabarvení to bylo fakt úplně zářivě měděné a toto je výsledek postupného vymývání. Byla to indická Reshna Henna Natural Highlights. Lush ani Khadi jsem zatím nezkoušela, ale chystám se=)

      Vymazat
  2. taky jsem jeden čas o nic přemýšlela, ale tak nějak z toho sešlo :) ale je pravda, že dělají hezké vlnky :) já používám buď kónickou kulmu nebo si dělám "ponožkové" vlny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ponožkové vlny mám taky moc ráda, dám je přes noc a ráno je vystaráno=)

      Vymazat
  3. máš krásný vlasy :) a vlny ti to udělalo parádní, se po nich snad mrknu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! No je to takový zachránce, když potřebuju trochu efektní účes. S kulmou mi to vůbec nejde a vlny mi po ní nedrží...

      Vymazat