čtvrtek 28. listopadu 2013

Physicians Formula Youthful Wear Illuminating Powder - Hourglass Dupe?


Tak a máme tady recenzi, na kterou jsem se vyloženě těšila, protože jde o skvělé produkty za velmi přijatelnou cenu. Navíc jsem ve svém článku o proslulých Hourglass pudrech slibovala, že vám představím levnější alternativu…a voila, tady je=)

Jedná se o značku Physicians Formula, která je na americké drogerkové poměry dost drahá, ale nese v sobě určitý punc kvality, takže je velmi oblíbená. Je známá hlavně produkty na tvář - pudry, bronzery, tvářenky, ale má ve své nabídce i pár skrytých klenotů, o kterých vám povím zase někdy příště.

Jinak ještě malá odbočka do historie. Zakladatelem značky byl v roce 1937 jistý alergolog Frank Crandall, jehož žena měla velmi citlivou pleť a nemohla používat dostupné přípravky, proto se její manžel rozhodl vytvořit velmi šetrnou řadu kosmetiky, kterou by snesla pleť jeho milované choti.

Konec pohádkám a zpět k recenzi=)




Pudr patří do řady Youthful Wear, která slibuje okamžité optické omlazení pleti…až o 10 let. Tak toto je trochu úsměvné, ale pravdou je, že drobné rozjasňující částečky, které se v takových produktech nacházejí mají tendenci pleť (alespoň na pohled) mírně "omladit".


Podrobnější popis s hodně přesvědčivou fotkou před a po=))))

Troška chemie pro zasvěcené...


Pudr se vyrábí ve dvou variantách s barevným označením Translucent. Ta moje nese název Illuminating, druhý typ je Mattifying - takže si vybere opravdu každá. K barevnosti Translucent varianty řeknu tolik, že bezbarvá určitě není a bude vhodnější na světlejší až mírně tmavší pleť, pudr má navíc dobrou vlastnost přizpůsobení se. 

Konzistence je pohádková, jemná a skoro až krémová. Kvalita pudru je opravdu skvělá a pokud toužíte vyzkoušet něco jiného než je Rimmel Stay Matte nebo NYC Smooth Skin, tak toto je podle mě výborná volba. 

Po nanesení pěkně splyne s pletí, zhedvábní ji, vyplní, drobně vyretušuje a celkově zkrášlí. Illuminating verze v sobě obsahuje drobné třpytečky, které na pleti vytvoří ten klasický sheen, ale překvapivě jde použít i na celý obličej a nebudete se blýskat do dálky. Nebo můžete nanést silnější vrstvu místo rozjasňovače…já ráda aplikuji i na oční víčka, když neplánuji žádné stíny a výsledek je taky moc pěkný. Rozjasňující varianta (jak už název napovídá) moc nematuje, takže pokud chcete matnější efekt,  můžete zvolit právě matující verzi.

Pokud uvažujete o pudru Physicians Formula z řady BB, tak musím říct, že Youthful verze je mu hodně podobná, ale je ještě o příčku výš, jak konzistencí, tak efektem. Oba jsou ale dost dobrá volba.


Samotný pudr je ukrytý v metalickém fialovém kompaktu, který se mi jako milovnici všech forem fialové barvy velmi zamlouvá. Pudry od Physicians Formula se vyznačují trošku většími rozměry, protože v dolní vyklápěcí části vždy ukrývají i štětečky horší či lepší kvality. Zrovna tento exemplář je ale docela zajímavý, protože je velmi tenký a štětinky jsou velmi tuhé, takže pokud se odvážíte a použijete ho k aplikaci, docílíte s ním překvapivě hezkého efektu. Pudr nanese v jednolité vrstvě a vytvoří tak "airbrushed" efekt, takový ten porcelánový povrch, který se někdy opravdu hodí. Při použití klasického štětce docílíte zase efektu přirozenějšího, takže je jen na vás, jakou cestou se vydáte


L-R Hourglass Dim Light, PF Illuminating Powder
Co se týká podobnosti s Hourglass Ambient Lighting Powders, tak odstínově je to takový fusion mezi Dim Light (o kterém jsem podrobněji psala tady) a Luminous Light. Barevně a krytím je více podobný Dim Light, ale obsahem rozjasňujících částeček se spíše blíží Luminous Light.

Hourglass pudry jsou sušší a skoro až zapečené, proto jsou na pleti neviditelnější. Physicians Formula je zase krémovější a na pleti je víc vidět, ale nemyšleno špatně. Bude se asi víc zamlouvat těm, kdo např. nedocení efekt Guerlain meteoritů a potřebují něco, co bude po aplikaci znatelnější. Po použití PF je pleť zdokonalená způsobem, který je běžným okem viditelný, takže to bude na reakci typu máš moc pěkně udělaný make-up….u Hourglass to bude zase něco jako jé, tobě to dnes sluší. Různé příležitosti, různý stav pleti i různé preference si žádají specifické výrobky, takže já jsem spokojená jak s Hourglass, tak s PF a troufám si říct, že vy budete také.

L-R PF Illuminating Powder, Hourglass Luminous Light, Hourglass Dim Light







A tady doufám vidíte ten rozjasňující efekt=)

Skoro kompletní sortiment Physicians Formula můžete najít na stránce iHerb, takže s dostupností by neměl být problém.

Celá řada Youthful Wear je složená ze tří kroků - korektor, make-up a pudr. Po vyzkoušení a následném nadšení z pudru to nemohlo dopadnout jinak a v mé sbírce už jsou všechny tři kroky=) Ale o zbytku zase někdy příště...





13 komentářů:

  1. Tak to musím mít, akorát se mi ho nedaří nikde online najít s odesíláním do Čech..:(..máte někdo typ? Terez

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, pokud by měl někdo tip, jak to dostat do CZ, sem s ním :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No ty nás napínáš :)! Tak už jsem si tenhle pudřík dala do wishlistu...ae doufám, že ostatní recenze budou brzo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, no musím to nějak rozkouskovat…sama se držím, abych to nešoupla všechno do jednoho článku=) ale ten pudr je ze všech tří věcí asi stejně nejlepší...

      Vymazat
  4. Holky zkuste iherb.com, mají tam komplet nabídku Physicians Formula a myslím, že do Čech taky zasílají.

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé, že bych přestala přemýšlet o tom Ambient a pořídila tenhle? :) Bude potřeba hodně uvažování. :)

    OdpovědětVymazat
  6. hmmm vypada dobre, ja moc ty strance iherb neverim, obecne nerada objednavam z netu:) ale tesim se na recenzi na ten chanel ;)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Já jsem s iHerb hrozně spokojená, objednávám tam pravidelně, hlavně takové ty zdravé věci, které jsou těžko sehnatelné=) A Chanel bude už brzy!

      Vymazat
  7. Já jsem napnutá jak kšandy! Tyhle seriály mě dost trápí, tak doufám, že další díl bude brzy ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda! Vypadá to na jeden z těch nekonečných seriálů, tak se připrav=)

      Vymazat