středa 20. listopadu 2013

Hourglass Ambient Lighting Powder - Dim Light + Powder Brush


Recenzi na Ambient Lighting Powders od Hourglass plánuji sepsat už hodně dlouho. Pudry jsem kupovala hned po jejich uvedení na trh v březnu a od té doby je svědomitě používám, ale na sepsání dojmů jsem se rozhodla trochu počkat. Člověk se můsí oprostit od všudypřítomného vychvalování produktu a hysterie, která ovládně blogový svět po uvedení nějaké převratné novinky.

Pudry stojí 45 USD, je jich celkem 6 a Hourglass pro jejich nanášení vyrobil i speciální štětec, který stojí 34 USD.

Já jsem si pořídila tři nejuniverzálnější a tedy i nejprodávanější varianty, Dim Light, Diffused Light a Luminous Light spolu se zmíněným štětcem.



Koncept stojící za těmito pudry je, že vytváří různé světelné efekty, od rozostřujícího béžového, přes zjemňující žlutý až po osvěžující růžový. Tomu odpovídají i názvy jednotlivých pudrů.

L-R Diffused, Luminous, Dim Light


Pudry představují typický fixační produkt, který nanášíme na hotový make-up. Nemají krycí schopnost, jsou opravdu pouze efektové. Často bývají přirovnávány k známějším Guerlain Meteorites, které plní podobnou funkci, jen s trochu vyšší cenovkou a v méně kompaktním balení.

Je to typ produktu, který na pleti nevidíte, ale po použití budete vypadat jinak... lépe, zdravěji, odpočatěji. Efekt je zvlášť viditelný, pokud používáte např. hodně krycí make-upy. Ambient Powders vaší pleti vrátí ten přirozený jas a plastičnost, kterou krycí make-upy naprosto překryjí. 

Při nanesení na pleť bez make-upu moc rozdíl nezaznamenávám, protože pudry potřebují k něčemu přilnout, takže alespoň malá vrstva make-upu nebo korektoru je podle mě nutná. 

Pudry nemají matující vlastnosti, takže na ně není možné spoléhat jako na jediného ochránce proti mazu, který se během dne vytvoří. Pokud máte mastnější pleť, tak je lepší přepudrovat vaším obvyklým pudrem a Hourglass dát až na něj.

Dim Light

Prvním a nejoblíbenějším odstínem je pro mě Dim Light, který má za úkol vytvořit efekt tlumeného osvětlení. Má béžovou barvu s kapkou broskvového tónu a vytváří na pleti naprosto luxusní "auru". Výsledkem je taková ta sofistikovaná, pěstěná, jemná pleť, která do dálky křičí, že je o ni dobře postaráno. Je to přesně ten typ produktu, po použití kterého se dočkáte komplimentů typu...jéé, dneska ti to ale sluší a přitom nebude hned jasné, co je důvodem takové pochvaly. Dim Light je asi nejvíc podobný efektu, který vytváří Guerlain Meteority, ale podle mě je ještě o trochu výraznější a viditelnější.

Má v sobě velice jemný sheen, kreý v jedné vrstvě není ani znatelný, ale u více vrstev už je trochu viditelnější. Proto nedoporučuji používat během dne na zmatnění pleti, ale nejdřív použít blotting paper a Hourglass nanést až potom, aby nedocházelo k hromadění produktu na pleti.

V akci se na něj můžete podívat tady, kde je použitý na zafixování korektoru pod očima.

Já tedy Dim Light jednoznačně doporučuji a sama ho používám denně. Jedná se o unikátní produkt, který vám dlouho vydrží a bude vám dělat neustálou radost z pěkné pleti. Pokud se vám ale nechce utrácet tolik peněz za pudr a přesto toužíte po podobném efektu, nezoufejte a sledujte blog, protože vám nabídnu jednu mnohem levnější alternativu=)


V některém z dalších článků vám také představím zbývající dva odstíny, které tvoří moji sbírku Ambient Lighting Powders.

L-R Luminous, Dim Light

L-R  Luminous, Dim Light


L-R  Luminous, Dim Light

K balení nemám žádných výtek, jen řeknu, že ač vypadá těžce a solidně, tak je to ve skutečnosti lehčí plast, což je takové malé estetické mínus.





A teď něco málo i k avizované pomůcce. Tento štětec byl vytvořený speciálně pro nanášení Ambient pudrů. Jedná se o zploštělý syntetický štětec vyrobený z taklonových štětin. Je extrémně měkký, zároveň však velmi hustý, takže nabírá dost produktu, který rovnoměrně rozprostírá na pleti. Zkoušela jsem ho používat i na make-up a konturování a v obou případech se vyznamenal na výbornou, takže univerzalita a multifunkčnost je zaručena. Oceníte ho hlavně u odstínů, které je lepší nanášet cíleně (např. Luminous nebo Radiant Light), ale je ideální při nanášení všech ostatních. 

Sice jde o velmi kvalitní a univerzální štětec, ale určitě není nutností ho mít. Ambient Powders dobře nanesete i svým klasickým štětcem na pudr.









Co říkáte na pudry Hourglass? 

Máte s touto značkou zkušenosti?



21 komentářů:

  1. no to vypadá krásně, ten Dim Light se mi taky líbí nejvíc. už jsem ho okukovala u Rendy... to se k nám asi nedostane :(

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo a já už byla rozhodnutá pro koupi lisovaných meteoritů :).. tak teď teda nevim co! Je hourglass k sehnání někde online?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Online třeba na SpaceNK, jak někdo už psal v komentářích. Já bych šla spíš do Hourglass, vydrží ti mnohem déle a efekt dělá velmi podobný.

      Vymazat
  3. To je krása! Zrovna nedávno jsme se o nich bavily a já toužíš :) I ty odstíny bych vybrala stejně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jsou to miláčci=) Ještě mě zaujal Mood light, taková ta starorůžová, ale mám ty Paradise meteority, které jsou velmi podobné...

      Vymazat
  4. Nezbývá než ochat a okukovat, tohle se k nám nikdy nedostane... :)

    OdpovědětVymazat
  5. http://uk.spacenk.com/women/?prefn1=brand&prefv1=HOURGLASS&brd=Hourglass
    posílají i po Evropě: nad 100 liber poštovné zdarma:), takže nezbývá jen a jen tesknit:)
    Venda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A abych nezapomnela, tak maji i to trio:)

      Vymazat
    2. No vidíš, to jsem ani nevěděla, že mají i trio…myslela jsem, že je to exluzivně pro Sephoru...

      Vymazat
  6. tak a je rozhodnuto, rozhodne ho beru :) takze bude ok, kdyz pouziju chanel les beiges pudr a na to hourglass?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak to je super! Můžeš to zkusit i na Les Beiges, ale ten efekt nebude až tak viditelný, protože Les Beiges plní podobnou funkci. Já mám Les Beiges 30 a ten obsahuje drobné třpytečky, takže na to už Hourglass nedávám. Pokud máš Les Beiges, tak se ti možná bude víc hodit Luminous nebo třeba Mood light…

      Vymazat
  7. Vypadá luxusně...a nedostupně, jako vždy. Jsem zvědavá na tu levnější variantu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, brzy bude článek=) Sama jsem se divila, jak je to podobné...

      Vymazat
  8. chci chci chci! jsem zvědavá na jakoukoli verzi Meteoritů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že bys byla spokojená, ne-li nadšená=) A aby toho nebylo málo, tak brzy bude recenze i na Crazy Pearls=)

      Vymazat
    2. Mooro, kup to a srovnej s meteoritama :D!

      Vymazat
  9. Ten vyoada naprosto krasne!!!! A stetec taky, safra, proc se k nam nikdy nic poradnyho nedostane :/. A levnejsi varianta me extra zajima! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Je to pecka. Moc jsem si přála kompaktní pudr od Guerlain, protože tahat se s tou krabičkou na cestách mě irituje, ale nebyla jsem ochotna za Guerlain dát tak příšerně vysokou cenu.
    Hourglass je kvalitou možná o chlup vyšší a ještě k tomu praktický na cesty. Zrovna se chystám tento týden koupit odstín Dim Light. :-) Už se těším, až na něj také napíši recenzi. ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jsem si koupila Dim light a jsem zklamaná, protože mi nesedl odstín. Jestli ho někdo ode mne budete chtít zakoupit, prosím ozvěte se mi na e-mail anebo na vinted.
    http://www.vinted.cz/zeny/dekorativni-kosmetika-kosmetika/7727503-hourglass-rozjasnujici-pudr-dim-light

    OdpovědětVymazat