úterý 22. října 2013

Origins Clear Improvement Active Charcoal mask


Jedna informace na úvod....pokud má pleťový produkt černou barvu a obsahuje uhlí, je to záruka toho, že ho budu chtít vyzkoušet. Pokud má navíc tak dobrou pověst jako tato maska od Origins, je to skoro tutovka=)

Masku mám v menším balení (50 ml), protože jsem objevila kouzlo tzv. trial sizes a přestala jsem se nervovat tím, že plné balení se přeci víc vyplatí. Dokud si nejsem jistá, že produkt absolutně miluju a chci se mu upsat, kupuji zkušební balení a....zkouším.

Když se ale na tento nákup podívám zpětně, tak trochu lituji, že jsem přeci jen nekoupila balení plné. 50 ml mě stálo 16 USD, 150 ml stojí 23 USD. Tak si to můžete spočítat.

Tím už jsem trochu naznačila, že maska asi nebude špatná. Není ani ucházející nebo dobrá...je dle mého skromného názoru skvělá.

Jejím hlavním úkolem je čistit a stahovat póry, což je něco, co slibuje polovina masek na trhu. Této se to ale docela daří. Pleť je po ní taková vyleštěná, jakoby svítí čistotou. Neřeknu, že vyčistí černé tečky mávnutím kouzelného proutku, ale úbytek jsem zaznamenala. A to je podle mě dobrý výkon, protože ty potvory jen tak něco neskolí. 

Dalším velkým plusem je, že moji pleť nevysušuje. Všechny ostatní masky podobného typu, jako Queen Helene, Freeman Avocado Clay, Himalaya Naeem stahují obličej o poznání víc a často se mi po použití objevily i suché šupinky. S Origins ne. 

Posledním plusem, které zmíním je, že pleť je po použití připravená na aplikaci dalších přípravků. Sérum nebo krém se vsakují okamžitě. U ostatních masek se mi stávalo, že po smytí byla pleť sice vysušená, ale její povrch byl uzavřený a krém se vsakoval déle, než by měl. Origins pleť vyčistí, ale ne tím agresivním způsobem, který ji položí na lopatky.





Aplikace masky je kapitola sama pro sebe. Maska je neuvěřitelně jemná a hladká, roztírá se jako sen. Barevně je to takový tmavý antracit, který schne do světlé šedivé. Na tubě je doporučeno před použitím na pleť přiložit teplý vlhký ručník nebo žíňku, která otevře póry a masku aplikovat až poté. 

Po zaschnutí se ale připravte na dlouhé smývání, dolů jde docela složitě. Doporučím proto si vypomoct nějakou pleťovou houbičkou nebo žíňkou. Ušetří vám čas a ještě máte hotový i peeling.


Masku můžu a ráda doporučím. Vím, že teď mnohé z vás mají a zkoušejí přeslavnou GlamGlow masku a ta slibuje zázračné výsledky, ale přiznejme si, že cena není úplně přátelská. Proto může být Charcoal Mask dobrým adeptem v situaci, kdy budete uvažovat o schopné masce za přijatelnou cenu.

Jinak značka Origins jako taková mě velmi zaujala, protože je vyráběna z přírodních certifikovaných organických složek a 100% přírodních esenciálních olejů a neobsahuje parabeny, ftáláty, minerální oleje a další často používané chemické přísady.

Už od nich testuji i další výrobky, takže se můžete těšit na recenze. 



Znáte Origins?

Jaké jsou vaše nejoblíbenější masky?

9 komentářů:

  1. Vypadá dobře :) Já dopotřebovávám Queen Helene, ale jak píšeš, dost vysušuje. Jinak od Orgins mě láká GinZing, kterej je opěvovanej skoro všude...jen škoda že v ČR není dostupný ani ň. Ani ta skvělá nová velká Too Faced paleta :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GinZing jsem dostala ve vzorečku a moc mi vyhovoval, takže uvažuji i nad plným balením. A je to škoda, že u nás nejsou, ale to se určitě časem změní=)

      Vymazat
  2. glamglow me laka zkusit, ale tahle me laka jeste vic!! libi se mi textura!
    zvu te na giveaway o kabelku:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  3. na první pohled mě zaujala... měla jsem v plánu si pořídit něco podobného od M.A.C, ale zdá se, že to bude podobné a tohle je i levnější :) Nezkoušela jsi tu od M.A.C? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš tu Volcanic Ash? Nezkoušela, protože jsem si koupila tu novou Freeman Charcoal and Black Sugar a v mnoha srovnávacích recenzích jsem četla, že je to velmi podobný produkt a navíc stojí jen pár dolarů=) A ta Freeman maska/peeling mi dost vyhovuje, takže asi zůstanu jen u ní.

      Vymazat
    2. Přesně tu myslím :) ale ta cena se mi taky nelíbí a tohle se mi zdá jako pěkná náhrada, takže asi zkusím tohle :) Máš prosím tip, kam pro Origins v USA? Mají ho v Sephorách? :) děkuju

      Vymazat
    3. Maji komplet sortiment v Sephorach. A mas to skvele nacasovane, protoze v listopadu tam zacne VIB sale, vse o 20% levneji, takze idealni cas se zasobit. Mas u nich zalozenou karticku?

      Vymazat
    4. No mám kartičku v ČR, ale to asi za oceánem neplatí, co? :) Ohohh, tak to hned po příletu letím do Sephory a nakupuju! Slovo SALE je pro mě jak magnet :D

      Vymazat