čtvrtek 31. října 2013

Kosmetická zklamání poslední doby - Physicians Formula, Eos, Revlon, Maybelline

Obvykle tady chválím, ale dnes budu trochu hanit. Připravila jsem výběr věcí, které mě v poslední době zklamaly. Jde o výrobky značek, které mají jinak výborné produkty, které patří mezi mé stálice, proto si myslím, že je důležité zmínit těch pár černých oveček, ať se zbytečně nespálíte nesprávným nákupem a na značku jako takovou úplně nezanevřete=)


1) Physicians Formula Healthy Wear Bronzing Powder


Physicians Formula je zářným příkladem značky, která mě nepřestává udivovat. Objevila jsem jí teprve nedávno a úplně jsem jí propadla. Má naprosto úžasné produkty, které pro vás budu v budoucnu postupně recenzovat. Tento bronzer z řady Healthy Wear je ale výjimkou. Ač je ukryt v rozkošném letním balení, samotný bronzer je velké zklamání. Je hrubě namletý, suchý, práší, pigmentace je skoro nulová, má našedlý nádech a nevzhledné třpytky. Něco z těch neduhů bude asi způsobeno i tím, že obsahuje SPF 50. Takto vysoký faktor není obvykle v dekorativní kosmetice k užitku. 

Abych to ještě více zobecnila, tak se celkově řadě Healthy Wear vyhněte velkým obloukem.

2) Loreal Colour Riche Balm, odstín Rose Elixir


Tento balzámek byl sice příjemný, ale je předražený a neplní moc funkcí. Nebarví, nehydratuje, ze rtů se rychle ztrácí a celkově se v této kategorii dají podle mě najít mnohem lepší výrobky.


3) Maybelline Fit Me Gel Stick



Na tuto novinku od Maybelline jsem se těšila, protože drogérie nenabízí dostatek možností, co se tuhých make-upů týče. Hlavním problémem je výdrž, která je velmi nízká. Tyčinka nematuje, přestože je to hlavním lákadlem produktu. Na pleti nevypadá přirozeně a zvýrazňuje nerovnosti pleti. Takže další ne.


4) EOS Pomegranate Raspberry Lip Balm



EOS vajíčkové balzámky nejde nemít rád. Já nejsem výjimkou, ale tato červená nová varianta je nic moc. Textura je jiná než u ostatních variant, málo hydratuje a vůně je naprosto otřesná. Je mdlá a po malinách nebo granátovém jablku není ani památky. Naopak Sweet Mint je super, hutnější, hydratační a voní sladce mátově.



5) Rimmel Show Off



Toto je jedno velké zklamání. Vybrala jsem si špatný odstín, 200 Comet, který jde až příliš dohněda, v silnější vrstvě má dokonce našedlý nádech. Textura, pocit na rtech, vůně...nic pro mě. Je to jako nanášet si na rty nějakou chemickou umělotinu a to není moje představa o ideálné barvě na rty.


6) Revlon Lip Butter Creme Brûlée


Revlon Lip Butters patří mezi moje oblíbené produkty na rty. Jsou pro mě takovým levnějším sourozencem Dior Addict Lipsticks. Moje oblíbené odstíny jsou Pink Truffle a Peach Parfait. Creme Brûlée je ale jak od jiné značky. Nebarví, má perleťové?! odlesky, suchou texturu a neumím si představit, komu by tento odstín mohl slušet. Takže Lip Butters ano, Creme Brulle ne.

Tak toto jsou moje propadáky a ráda si poslechnu, co v poslední době nezaujalo vás.

21 komentářů:

  1. Show off odstín bych brala, takovéhle barvy mi sluší. PF mám bronzer Organic wear a až na třpytky a SPF má totožné neduhy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidis, na mně vypadá hrozně=) A PF je známá bronzery, ale evidentně se některé kousky nepovedly...

      Vymazat
  2. Od Physicians Formula se hodně těším na tvou recenzi té PH řady, kterou jsi dnes dávala na Instagram :) Bohužel mně u nich vadí, že má všechno hrozně moc třpytek a tak :/ Loreal Colour Riche Balm jsem si chtěla koupit a pak mi došlo přesně to co píšeš, že o nebarví, nehydratuje a chci to spíš jen kvůli hezkému obalu. Nakonec jsem koupila Revlon Lip Butter a udělala jsem tisíckrát lépe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, už zkouším=) Já taky nejsem moc na ty třpytky, tak uvidíme...ale v těch PH jich moc není. Jsem docela překvapená, jak dobré dělají obyčejné pudry...teď jsem nadšená z PF Youthful Wear řady...

      Vymazat
  3. Ať přemýšlím jak přemýšlím, na žádný propadák nebo zklamání jsem v poslední době nenarazila. Asi to bude tím, že málo experimentuju :)

    Svět podle S.

    OdpovědětVymazat
  4. A to já mám zrovna Cream Brule ráda, mám ho již po několikáté :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš...na mně tenhle typ barev prostě nevypadá moc dobře. Přitom na YT si ho většina lidí hodně chválí, tak na tom asi přeci jen něco bude=)

      Vymazat
  5. No to neeee, Color Riche balzam je jednou z nej veci, co ma balzamova sbirka obsahuje! Poridila jsem ho postupne ve dvou barvach a strasne si ho setrim, protoze k nam se to asi nikdy nedostane! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jsem na tebe myslela, když jsem to psala=)) Jak jsem byla opálená, tak ta barva na mě nebyla vůbec vidět a balzám neměl takový hydratační efekt, abych se jím mazala jen tak=) Možná zkusím jinou barvu, je tam nějaký odstín plum, tak možná změním názor=))

      Vymazat
  6. Já bych v nejbližší době moc ráda vyzkoušela EOS balzámky. Proto oceňuji tip na ten, který zrovna nekupovat. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za skvělý článek, ráda čtu, co nemám kupovat. Mě v poslední době zklamala matná rtěnka Kate 101 od Rimmelu, kterou všechny blogerky milují, kvůli té vůni, která mě osobně hrozně smrdí...na co mám ale počíháno je Pink Truffle od Revlonu, který tu pořád opěvuješ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, mě přesně tak smrdí ty Apocalypse leskortěnky=) Ale koupila jsem si 104 a ta barva mi přijde tak úžasná, že jsem ochotná jí odpustit horší kvalitu…ty klasické černé Kate mi přijdou mnohem lepší…A Pink Truffle je must, dávám za něj ruku do ohně!!

      Vymazat
  8. s tim Revlonem jsi mi pripomnela, ze ses ptala na muj odstin na instagramu. byl to dior addict ultra gloss pearl 267;)
    zvu te ke mne na blog na giveaway o kabelku:)
    pozdravy z Milana
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  9. Je zajímavé jak značky některé věci zvládnou a jiné ne, to se ale stává... co mě překvapuje je, že v rámci jedné řady se najde odstín, který má i jinou konzistenci. Teda u Mua to chápu, ale Revlon?!:) Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U těch Lip Butters je to docela běžné..některé odstíny jsou opravdu máslové a hodně pigmentované, jiné jsou zase sušší, některé se třpytkami, které taky mění konzistenci…no a ta nude byla zrovna jedna z těch horších.

      Vymazat
  10. Revlon lip butter mam moc rada, jeden odstin jsem si koupila v usa a druhy u plum, a jsou super. Podle me i hodne pigmentovane. PF bych chtela moc vyzkouset, nejvic asi rozjasnovsce, tak snad :) eos me prijdou celkem nic moc, moc dlouho nevydratuji. Ja mam rty furt suche, a tak jsem si je musela furt mazat, a za chvili jsem ho vypotrebovala :D mela jsem zeleny a cerveny (myslim ze malina).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z PF výrobků jsem osobně nadšená, vyhovovala mi většina produktů, které jsem vyzkoušela! A EOS jsou taková roztomilá mazátka na běžné přetření..třeba přes noc vždy dávám carmex a jsem spokojená=)

      Vymazat
  11. Já jsem původně chtěla Celestial, ale pak jsem koupila ten druhý a ta barva mě úplně odradila, vč. toho nepříjemného pocitu na rtech…nemohla jsem se přes to přenést=) A s poslední větou souhlasím, jen o těch zklamáních a polozklamáních mě moc nebaví psát=)

    OdpovědětVymazat