úterý 6. srpna 2013

Zázrak jménem Proactiv

Kdo by nechtěl znát způsob, jak zbavit pleť nedokonalostí, to vše rychle a účinně? Asi se shodneme, že takových rad není nikdy dost, obzvlášť, když se jedná o akné. 

Naštěstí jsem nikdy netrpěla opravdovým akné, vždy to byly jen příležitostné pupínky, někdy víc, někdy míň. V období, kdy jich bylo víc jsem hledala nějaký zaručený způsob, jak s nimi zatočit. Osobně si myslím, že běžně dostupné produkty neplní to, co slibují a nemá cenu se na ně spoléhat, pokud toužíte po viditelném výsledku.




Proactiv jsem poprvé vyzkoušela před čtyřmi lety a z výsledků jsem byla ohromena. Pak jsem na něj pozapomněla a teď jsem se rozhodla pořídit si pro jistotu další sadu. Nikdy totiž nevíte, kdy se pleť zblázní a bude potřebovat extra účinnou pomoc.

Celá Proactiv řada je postavená na látce Benzol Peroxide, která mnohým zabírá lépe než kyselina salycilová, která se v přípravcích proti akné používá mnohem častěji. Celý systém je založen na třech základních krocích, tedy čištění pleti, tonizace a následné ošetření lehkou emulzí.


Mně se nejvíc osvědčil krok 1 a 2, tedy čistící peelingový krém a pleťová voda. Peeling jsem používala každý den po odlíčení, pleť dokonale vyčistil, ale zároveň ji i dost vysušil, což je u silnějších přípravků proti akné běžné. Zároveň má i bělící účinek, takže dobře poslouží na zmírnění barevných stop po akné. Pleťová voda mi připomínala podobný výrobek od Clinique (exfoliating lotion) s tím rozdílem, že Proactiv v sobě neobsahoval alkohol. Voda hydratuje, znásobuje účinek peelingu a připravuje pleť na poslední krok, tedy aplikaci emulze. 


Na emulzi můžete použít svůj běžný hydratační krém, já jsem ale tímto krokem končila a krém jsem již nepoužívala. Všechny tři kroky jsem používala večer, ráno jsem vypustila krok č. 1.

Už po týdnu jsem zaznamenala znatelný rozdíl, aktivní pupínky začaly mizet, pleť byla celkově jasnější a čistší. Po měsíci používání už byl rozdíl markantní...v mém případě dokonale čistá a zářivá pleť.

Nevýhodou je, že při dlouhodobém používání hrozí přesušení pleti. Navíc si pleť postupně na účinné látky v přípravcích zvykne a tedy přestane reagovat. Proto bych doporučila používat tuto řadu jako krátkodobou kúru (měsíc-2 měsíce) nebo v období, kdy se stav pleti horší.

Základní sada 3 kroků se prodává za 20USD, což není vůbec moc, pokud vezmete v úvahu, kolik utratí te za obyčejné přípravky z drogérie, které nemají zdaleka tak dobrý efekt. 

Já jsem využila akce, ve které byly k objednávce zdarma další výrobky (hydratační krém, maska a cestovní balení 3 kroků). 




Proactiv je v USA natolik populární, že ve většině obchodních center jsou nainstalovány automaty, ve kterých si jejich výrobky můžete koupit stejným způsobem, jako plechovku s colou=)

zdroj

Sečteno a podtrženo, pokud vás trápí nedokonalosti (ať už příležitostné nebo stálé) a máte už dost přípravků, které slibují něco, co neplní, určitě se po této řadě podívejte. Na eBay je k dostání plno vzorečků za pár korun, takže můžete nejdřív vyzkoušet a pak se rozhodnout, jestli zainvestovat do plného balení. Já jsem s řadou nesmírně spokojená, protože vidím okamžité výsledky a mohu se na ni v těch horších pleťových obdobích spolehnout.

19 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. =) taky jsem na ne koukala, kdyz jsem je videla poprve..

      Vymazat
  3. To zní zajímavě. Jakože mě to navnadilo, jen se bojím, jestli to nebude vysušovat až moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne vic nez treba 3 kroky od Clinique...staci potom jen plet hydratovat dobrym kremem.

      Vymazat
  4. Na německých kanálech jsou na to pořád reklamy. Mně se taky pupínky dělají, ale myslím, že by mi to moc nepomohlo. Jakmile si koupím něco na akné, tak mi to strašně vysuší pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem byla taky k temto pripravkum proti akne dost skepticka, ale Proactiv opravdu pomaha..

      Vymazat
  5. To vypadá zajímavě, zatím jsem o tom neslyšela, až od tebe :)

    P.S. Ráda bych tě pozvala na Giveaway na mém blogu :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. mňa by zaujímalo, kde si to kúpila ty? priamo v amerike? škoda, že nie je nejaké stránočka:) lebo na ebay len s vysokým poštovným je:/:/

    OdpovědětVymazat
  7. Podla mna idealne riesenie na akne je proste lekar, ten najde problem a nasadi na neho liecbu. Nehovorim, ze to nepomaha ale kazde samovyberanie novych vyrobkov mi pride ako zbytocne hazardovanie s pokozkou :( Ja sama som na to doplatila a skoncila som v nemocnici..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V nekterych pripadech urcite, ale u takovych tech beznych pupinku je lepsi koupit neco co zabira, nez utracet za zbytecnosti z drogerie, ktere nepomahaji a jen jsou na pokozku agresivni.

      Vymazat
  8. proč mě vždycky nalákáš na věci, ke kterým se špatně dostává :D

    OdpovědětVymazat
  9. Tak tohle vůbec neznám :). Cena je příjemná. A automaty mě fakt dostaly :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, automaty jsou super. No u nás se o tom moc neví, ale třeba v Německu to má dost reklamy...

      Vymazat
  10. Teda tak to jsem prekvapena. Ty silene reklamy co na to jdou me dost odrazovaly a taky ta cena....Nejak jsem nabyla dojmu ze produkt co ma pulhodinovou reklamu a stoji 20 USD + dostanes milion bonusu k tomu asi nebude tak dobry....No nasadila jsi mi brouka do hlavy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja vím, v Americe taky. Ale tady to fakt hodně používají a chválí, tak jsem se rozhodla to taky prubnout...=)

      Vymazat