pátek 9. srpna 2013

Právě teď mix


Dnes tu máme mix věcí, které mě poslední dobou baví. Půjde o knížky, seriály, jídlo, kosmetiku atd. Sama takové články čtu moc ráda, protože se z nich dozvím spoustu tipů na zajímavé věci, takže doufám, že tento post bude pro vás něčím podobným.

1) Knihy

Gone Girl je věc, kterou nedáte z ruky, dokud se nedostanete na poslední stránku. Potom budete přesvědčovat svoje okolí, že si ji musí přečíst, aby bylo s kým si o knize povídat. Můj případ=)

Žánrově se jedná o thriller, který je postaven na stálé nejistotě, zda je hlavní hrdina good guy nebo bad guy. V úvodu dochází ke zmizení Amy a začíná kolotoč vyšetřování. Příběh je vyprávěn ve dvou rovinách. Střídají se kapitoly popisující zmizení Amy a následné vyšetřování, které je vyprávěno z pohledu manžela a kapitoly vyprávěné Amy popisující život před jejím zmizením. Zní to banálně, ale slibuji, že se od ní neodtrhnete.

2) Seriály

Tady máme dvě skvělé premiéry.

Orange Is the New Black popisuje roční pobyt hlavní hrdinky Piper ve vězení. Seriál je inspirován skuečným příběhem a knižní předlohou. Zajímavostí je, že tvůrcem je Jenji Kohan známý svým masterpiece Weeds.



Ray Donovan je kriminální drama z prostředí Los Angeles, kde Ray Donovan (Ir z Bostonu) pracuje jako tzv. fixer pro vlivnou právnickou kancelář Goldman and Drexler. Fixer má za úkol řešit situace, na které právo nestačí. Přidejte k tomu rodinné trable, milenky, otce, kterého nedávno propustili z vězení, bratry, o které se musí starat a skvělou atmosféru LA.


3) Jídlo


Dělí se na dvě části - velmi zdravá strava a méně zdravá strava=)

Ze zdravější kategorie zmíním čerstvé zeleninové/ovocné šťávy. Jako základ používám špenát nebo dnes tolik populární kale, zbytek pak různé sezónní ovoce. Detox a denní dávka vitamínů zaručena.

 


Z méně zdravého pak mojí momentální závislost na mexickém grilu Chipotle, kde se vaše chuťové buňky dostanou do stavu extáze. Vše je čerstvé a připraveno na míru. Mix rýže s koriandrem, fajitas, černé pinto fazole, výběr masa, salsa, avokádo....to je přesně to, co v našich končinách chybí.




4) Haircare


Momentálně si užívám přístupu ke všem značkám, o kterých si můžeme v našich drogériích nechat jen zdát. Já pro začátek zvolila značku John Frieda, konkrétně novou objemovou řadu, která nejenže získala různá ocenění, ale navíc byla v super akci...1 plus 1 zdarma a BOGO 50% off. Takže lehkým početním úkonem se dostáváme na cca 60 Kč za jeden produkt. 

Kromě ekonomicky výhodné stránky celé transakce musím uznat, že si tato řada ocenění zaslouží, protože objem opravdu udělat umí. Podrobněji v recenzi.



5) Laky 


Lakování si v těchto dnech užívám, protože jsem narazila na několik produktů, s pomocí kterých nehty vypadají skvěle a barva vydrží bez jakéhokoliv poškození klidně týden. Navíc jsem nakoupila pár nových odstínů svých oblíbených laků Essie, které budu postupně představovat. 



Sinful Color Boom Boom


6) Parfém


Těch je několik včetně dvou super novinek, na které jsem si dělala zálusk už delší dobu (čekejte na samostatný post). Zmínit bych ale chtěla parfém překvapivě ze Zary. Jde o vůni White Jasmine a v létě ji mám moc ráda. Je svěží, ale přitom má pověstnou jasmínovou hloubku. Samozřejmě to není žádný gurmánský výtvor, ale nosí se velmi příjemně.



7) Bath and Body Works

Tak na návštěvu tohoto obchodu a očichání všech svíček jsem se těšila jak malá. První nákup dopadl velmi skromně, ale už se chystám na návštěvu č. 2=) BBW má podle mě jedny z nejlepších a nejzajímavějších vůní na trhu, navíc čtvrtletně sortiment obnovuje a přináší výběr sezónních vůní jako např. Autumn Day, Marshmallow Fireside, Leaves, Pumpkin Cupcake atd.

Já jsem nakoupila dvě vůně z letní edice, Coconut Lime Verbena (typicky letní mix kokosu a zelené svěžesti) a Boathose Row, která mi připomíná pánský parfém. 



8) Péče o pleť

Tak tady jednoznačně vítězí St. Ives meruňkový scrub, tentokrát ve verzi Blemish Control. Americká klasika, která má hafo příznivkyň, čemuž se vůbec nedivím=)



A co baví právě teď vás?


12 komentářů:

  1. Díky za tipy, Gone girl utíkám koupit a orange is the new back musím nutně vidět!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, navíc je to moc hezky napsáno, takže jedině v originále=) A Orange je silně návykový, už mi zbývá jen pár dílů a pak budu muset čekat na season 2...

      Vymazat
  2. Orange is the new black je výborný, neskutečně mě to baví a už se nemůžu dočkat dalších dílů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak...návyková záležitost. A strašně mě baví Piper=)

      Vymazat
  3. 1) knihy: tradičně o prázdninách čtu, co už jsem jednou četla. letos to je harry potter... jo já vím, alespoň to čtu stylově v angličtině, takže na mě většinou lidi dost divně koukají. a tedy sice u toho nebrečím jako, když jsem to četla těhotná, ale ... je to občas docela smutný.

    2) ještě furt jsem nedokoukala všechny série grey's anatomy... a pak si dám asi game of thrones?

    3) myslíš jako dneska? chleba s máslem a půl tabulky čokolády.

    4) ten luxurious volume od friedy jsem měla, ale asi tu starou verzi, mělo to světle modrý obal... a tedy musím říct, že to fakt dělá objem. já sice na objem moc nejsem, ale tohle mě až překvapilo, jak pěkný ten objem byl.

    5) zrovna nelakuji, na pravé ruce nemám jeden nehet. jinak na nohách stylově letní GS nějaký růžový v kombinaci Essie Coat Azzure.

    6) nevím, tedy jestli se to počítá, ale mojí nejoblíbenější vůní jsou zrovna nip+fab tělová másla... fakt mi to na těle vydrží celý den a je to lepší než parfém. takový totiž letní.

    7) scrubu mám doma asi to obyčejné neblemish balení... a začínám mu docela přicházet na chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1) No vidíš, Harryho bych už taky mohla oprášit....to je prostě klasika.

      2) Game of Thrones jsem viděla 2 díly a dost mě to chytlo, takže se těším.

      4) Já jsem teda momentálně zamilovaná do Macadamian řady a tak jsem byla k frieda dost skeptická, ale příjemně mě překvapil=)

      5) To musí vypadat pěkně...já jsem minulý týden narazila na akci ssie za 5USD a tak jsem si říkala, že zaexperimentuju s nějakou letní tyrkysovou...docela jsem koketovala s Naughty Nautical,a le pak jsem zbaběle odešla s nudnou červenou, korálovou a růžovou klasikou=)

      6) tak já zase na den ráda používám Bath and Body Works tělové spreje...překvapivě dlouho vydrží a mají na výběr snad 50 různých vůní...

      7) já jsem se k němu taky po dlouhé době vrátila a moc si ho užívám.

      Vymazat
  4. O všem jsem si schutí přečetla, nejvíc s chutí o chipotle, to bych si vážně dala, pak zapálila svíčku a teď mám dilema co dál, nalakovat nehty nebo přečíst knihu? .:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, děkuji! Nejl=pe nejdřív nehty a pak na zaschnutí knihu=)

      Vymazat
  5. Ta knížka vypadá hodně slibně, díky za tip :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Taky mám teď nově John Frieda šampón pro hnědé vlasy pro objem a nemůžu si ho vynachválit, určitě se taky po spotřebování chystám na recenzi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě napiš, budu se těšit na tvoje postřehy!

      Vymazat