pátek 2. srpna 2013

Oblíbenci za červenec


Půlka prázdnin je už nenávratně pryč, ale moje prázdniny právě začaly. Přesunula jsem se z rozpálené Prahy do stejně rozpálené Kalifornie a opravdové léto může začít=) A pokud se chcete se mnou do Ameriky podívat aspoň virtuálně, můžete mě sledovat na Instagramu. Stačí kliknout na ikonku v pravé postranní liště.

Ale teď už k červencovým favoritům.

Bude to spíš takový minimalistický výběr, protože v červenci jsem nechávala pleť odpočívat a využívala jsem toho, že byla v relativně dobrém stavu, takže stačilo jen pár vychytávek a mohlo se jít.

1)   Physicians Formula Super BB Powder

Nalákala mě na něj začátkem roku Plum. Koupila jsem ho v březnu, ale používat jsem ho začala až v červenci. Lepší pozdě než nikdy. Balení je naprosto úchvatné, nemístně velké, diskotékově zářivé a krásně letní. Už na začátku mě ale vytočilo, protože se odlepil pan s pudrem. Samotný pudr se prodává ve 2 odstínech, přičemž klasicky je světlý odstín tmavší, než by průměrná Středoevropanka potřebovala. Asi proto jsem s jeho používáním počkala na svoje bronzovější období. Moc nekryje, nematuje, ale dodá pleti zdravý jas a přirozeně ji sjednotí.

2) Revlon PhotoReady Concealer 

Na zakrytí menších nedostatků jsem si oblíbila Revlon PhotoReady Concealer. Jedná se o tuhý korektor v tyčince, ke kterým jsem byla vždy skeptická. Nahlodala mě ale Emily z BeautyBroadcast, která ho chválila kudy chodila, takže jednoho dne skončil v mé výbavě. A je skvělý. Máslová konzistence, která taje při kontaktu s pokožkou. Kryje, vydrží, neviditelně splyne s pokožkou, nedělá nánosy, dokonce ani nezvýrazňuje suchá místa (např. kolem nosu) a dá se použít i na kruhy pod očima. Ideální pomocník=) 



3) Too Faced Chocolate Soleil

O tomto bronzeru už se toho napsalo hodně, především se vyzdvihovalo, že je matný a voní po kakau. Matný opravdu je, voní po kakau a vanilce, je oranžovější než Hoola od Benefitu, který jsem používala v zimě, proto se bude víc hodit pro použití během letních měsíců...v zimě může ten oranžový podtón působit trochu nepřirozeně. Na opálené pleti je ale odstín ideální. Jediný problém mám s tím, že při neopatrné aplikaci může dělat fleky...nanáší se nerovnoměrně. Úplně jednoduše se ale ztrácí, takže nic hrozného.






 4) NARS Cactus Flower 

Mým velkým oblíbencem je i krémová tvářenka od Nars v odstínu Cactus Flower. Na fotce zářivá  červená s výrazným zlatým shimmerem, na tvářích nádherná chameleónová slušivá korálovo-růžová, která zvýrazní kontury, zlatý shimmer rozjasní lícní kosti a skvěle se doplňuje s bronzerem. Ke kvalitě Nars tvářenek snad ani není třeba nic dodávat. 





5)Anastasia Beverly Hills Brow Kit Brunette 

V červnu jsem využila narozeninové nabídky Benefitu na úpravu obočí (všem doporučuji) a s novým tvarem jsem byla moc spokojená. Opět jsem se po dlouhé době vrátila k pudru na obočí a asi u tohoto způsobu chvilku zůstanu. Shlédla jsem se ve výraznějším definovaném obočí, které nádherně orámuje obličej a proto si můžete dovolit mnohem jemnější líčení bez toho, aby se zmenšil celkový "glam" efekt. Vyzkoušela jsem hodně pudrů na obočí, ale expertka Anastasia z Beverly Hills je má prostě nejlepší.


6) Maybelline DreamLumi Concealer

O tomto zázraku jsem psala podrobně tady, určitě se mrkněte. Nic se nezměnilo, stále ho opěvuji a denně používám.


7) Lancome Hypnose Star / Alverde Kajal Pencil

Hypnose Star mám jen ve vzorečku, ale výhledově se nebráním plnému balení. Je dost mokrá, jedním tahem dělá dramatické řasy, trochu slepuje, ale na očích drží a neopadává.

O Alverde tužce na oči jsem psala tady, na léto ideální kombinace bronzové a zlaté. Určitě jí věnujte při příští návštěvě DM pozornost.


8) Origins GinZing / Clarins Daily Energizing Cream 

Momentálně se nacházím ve stavu hledání ideální skincare routine, takže červenec se nesl v duchu vzorečkování. Nejvíc mě zaujal krém na oči GinZing od Origins, který obsahuje kofein a rozjasňující částečky. Poprvé po dlouhé době jsem zaznamenala u očního krému nějaký účinek, takže to vidím na plné balení. 

Na značku Clarins si brousím zuby už dlouho, mám ndokonce několik adeptů (mimojiné HydraQuench řada... krém a Bi-phase sérum), v červenci jsem ale používala Daily Energizing Cream, který slušně hydratoval, neucpával póry, ale trošku divně voněl (rozuměj samoopalovák...až jsem se musela podívat na složení, jestli tam máhodou nějaká samoopalovací složka není=) Takže spíš to vypadá na HydraQuench...


9) Fenjal, Fructis, Vaseline

Deodoranty Fenjal mám moc ráda a vůbec nevím proč. Asi to bude nějakým podprahovým marketingem, ale nějak mě v té drogerii vždy zaujmou...ať už jde o ty kuličkové nebo spreje. Příjemná vůně, dobrá výdrž, žádný alkohol. Tak asi tak=)

Fructis Volume Extend jsem koupila na doporučení Nurberxo z YT, jinka je málo pravděpodobé, že bych si ho v té přemíře vlasových přípravků, kterými americké drogerie oplývají sama vybrala. Spíš než klasický suchý šampón se jedná o sprej na dodání objemu. Nejlepší na něm je to, že opravdu dodá velmi slušný objem (i na dlouhých vlasech), ale zároveň je vůbec nezatíží. Navíc je i hezky provoní, takže je ideální na osvěžení vlasů následující den po umytí. Na nějaké větší odmaštění ale určitě není. 

Posledním adeptem je tělové mléko ve spreji Vaseline. Sice jsem ho používala, ale nadšená jsem nebyla. Základní myšlenkou je to, že celá aplikace tělového mléka se stane mnohem jednodušší a ušetří vám roky života, které strávíte každodenním mazáním klasickým tělovým mlékem...protože je ve spreji a aplikace pomocí spreje je přeci tak jednoduchá a rychlá. Geniální myšlenka. 

Pravda je ale taková, že vám neušetří ani minutu. Naopak. Musíte ještě dalších pět minut pod sebou utírat podlahu, protože jinak po ní budete celý den klouzat. Navíc je konzistence příšerně vodová, nevsakuje se dostatečně rychle a vůně Aloe taky nic moc. Takže klasika je prostě klasika. Naštěstí rychle ubývá, takže útrapám bude brzy konec.



A jaké jsou vaše červencové favority?

11 komentářů:

  1. Ježiš ta Nars! Ta je vážně úžasná! Jsem si i vygooglila jak vypadá na tváři. Musí ti moc slušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s prvním komentářem, ta tvářenka má vážně super odstín... :)
    Já mám za červenec ráda hlavně věci na rty, hodně jsem si oblíbila nový "lipcolor butter" od Astor. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na ten jsem se těšila. Já jsem zase objevila podobný balm and stain od Jordany, který je mnohem lepší než třeba Revlon.

      Vymazat
  3. Díky tvé recenzi na Dream Lumi jsem si ho objednala ze zahraničí a nemůžu si ho vynachválit :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Da se ten dream lumi koupit i u nas nebo jen v zahranici?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás právě vůbec :-(

      Vymazat
    2. No bohužel nedá=) Jak jsem psala, to nejlepší se k nám prostě nedostane...

      Vymazat
  5. Cactus Flower je klasika, taky ji mám, tak ji budu muset zase oprášit, dlouho jsem ji teď nějak vynechávala. Ta Maybellinka mě docela mrzí, že u nás není, taky bych ji ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na leto je opravdu idealni! A DreamLumi jsem si uz koupila do zasoby, nedokazu bez neho byt=)

      Vymazat