středa 10. července 2013

Maybelline DreamLumi = YSL Touche Eclat?




Co si budeme povídat, korektor je v líčení důležitý. Jakože hodně. Hledání toho pravého u mě začalo dávno a ne a ne přinést výsledky. Ještě dodám, že mi primárně šlo o to, najít korektor určený na oční okolí. Po pár velkých zklamáních jsem se rozhodla přistupovat k tomuto problému organizovaněji. Sepsala jsem si seznam toho nejlepšího, o čem se mluvilo na YT a začal běh na dlouhou trať. Vyzkoušela jsem krémové i tekuté, lososové i žluté, drahé i levné. Některé byly lepší (Bobbi Brown), některé horší (Benefit, Mac).

Myslela jsem si, že v drogérii dobrý korektor neseženete...určitě ne v těch našich. Z omylu mě ale postupně vyvedly výrobky Maybelline, všechny samozřejmě k dostání primárně v US. Zajímavé je, že podprůměrné produkty jako Affinitone, Dream Mousse nebo pochybné nepigmentované tvářenky trůní v našich regálech roky, většina špičkových novinek od Maybelline stále zůstává určená pouze pro americký trh.

Ale zpět ke korektorům. Moje náklonnost k těm od Maybelline začala objevením jejich Instant Age Rewind Double Face Perfector, který obsahoval 2 druhy korektoru, krycí a rozjasňující. Nahradil ho neméně zdařilý kousek Instant Age Rewind Eraser Dark Circle Concealer + Treatment, který jsem na blogu několikrár zmiňovala.

Posledním počinem je DreamLumi Touch Highlighting Concealer, který si zasloužil čestné místo mého   nejoblíbenějšího očního korektoru. 


Jedná se o klikací (nebo spíše otáčecí) pero se štětečkovým aplikátorem. Výhodou je, že balení je průhledné a tedy přesně víte, kolik produktu vám zbývá. Kupovala jsem ho v US za cca 7 USD.

A teď odpověď na otázku v nadpisu článku. Je stejný jako YSL Touche Eclat? Ne, je sice podobný, ale ne totožný. Troufnu si ale říct, že pro moje potřeby je mnohem lepší.

Je dobré si uvědomit, že YSL není primárně určen k úplnému zakrytí kruhů pod očima, takže je třeba ho hodnotit podle jeho určení. Já ale ocením trochu větší krytí, které mi nabídl právě DreamLumi.

Jak vidíte na fotce, krytí je velmi slušné. Zároveň je patrný ten růžový nádech, který oči skvěle rozjasňuje. Velmi rychle zasychá, drží a nikam během dne nemizí. Velkým plusem je, že škála odstínů je dost široká, takže každá pleť si najde svůj správný odstín obohacený o rozjasňující složku. Nestane se vám tedy, že budete nechtěně vypadat jako Kim Kardashian.



Alternativou se může zdát obdobné pero od L'Oreal, které je ale mnohem méně krycí, nezasychá do matného finishe, nemá tak dobrou výdrž a cena je vyšší. L'Oreal Magic Lumi se dá spíš přirovnat k efektu, který nabízí YSL. To je vhodné, pokud chcete rozjasňovat i jiné části obličeje, jako např. pod obočím,  nos, vršek rtů atd. Na takový druh rozjasnění se Maybelline nehodí, právě kvůli vyšší krycí schopnosti a matnému finishi. 

Tady už je ta slavná trojka, kterou každý den používám. Korektor DreamLumi, štětec na korektor Everyday Minerals a na zafixování Hourglass Ambient Powder v odstínu Dim. 


Teď už se podíváme na korektor v akci.

bez korektoru

bez korektoru - detail
Korektor nanáším způsobem, který je zachycen na fotce, tedy podél spodní hranice váčků. Tento způsob se mi osvědčil nejlépe na optické vyzmizíkování váčků pod očima. Více o tomto skvělém způsobu se můžete dozvědět ve videu GossMakeupArtist zde.


Tady je výsledek po zapracování korektoru. Jednocení barvy a rozjasnění je viditelné. Navíc absolutně nezvýrazňuje drobné vrásky, které se v okolí očí nachází.


Nakonec vše zafixuji Hourglass pudrem, který dodá ještě sametovější povrch a zvýší výdrž korektoru, to vše bez navrstveného efektu.


A tady už je finální produkt - přirozený, rozjasněný vzhled=)





Jaké jsou vaše nejoblíbenější korektory? 
Zaujal vás DreamLumi? 
Jaký je váš názor na YSL Touche Eclat?

13 komentářů:

  1. Ja odkedy som objavila Luminys Touch od Pupa, na kruhy pod ocami nic ine nepouzivam, ale toto by som vyskusala, uz len zo zvedavosti, ci moze byt nieco lepsie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoda, ze u nas Pupu nemame...slysela jsem, ze nektere jejich produkty jsou moc dobre.

      Vymazat
  2. Já jsem si celkem oblíbila Skin match od astor - je to taky podobné "klikací" pero.
    Ale už dlouho se chystám zkusit právě Tebou zmiňovaný korektor od Maybelline, patrně díky nějakému zahraničnímu e-shopu, k nám se jakživ nedostane... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudes litovat=) Nebo pri nejake navsteve Nemecka, tam je taky maji...

      Vymazat
  3. Osobně na kruhy pod očima používám nejprve klasický tuhý korektor (boing od Benefitu) a následně nanáším trošku toho rozjasňujícího (zmiňovaný Lumi maqiue). Na Dream Lumi jsem slyšela nejedna pochvalná slova a věřím tomu, že je de facto totožný s YSL, jelikož to přeci vyrábí jedna a tatáž společnost. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne prave ten Boing nevyhovoval, strasne mi vysusoval ocni okoli a hodne zalezal do vrasek=(

      Vymazat
  4. Pero vypadá parádně. Škoda, že v našich regálech není. Nicméně přece jen slušný korektor, částečně krycí jsem našla u Rimmel Match Perfection concealer. Pod oči se zapracovává jednoduše a usadí se do hebce matného finiše. Problém by mohl být malý výběr odstínů. Slušně mi sedl Ivory, nštěstí. Rozjasňující pero od L'Oealu mě nenadchlo. Účinky sice připomíná YSL, ale je zároveň dost třpytkatý:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem taky zkousela...z odstiny mi vyhovovaly, ale prislo mi, ze zas tak dobre nekryje a moc dlouho nevydrzi. A o tech trpytkach jsem cetla, ale kdyz jsem ho zkousela v drogerii, tak jsem zadne nezahledla...mozna se to lisi odstin od odstinu.

      Vymazat
  5. Tak ten bych chtěla zkusit, ovšem nevím, jestli na moje kruhy stačí. Zatím se mi nejlépe osvědčil od Bourjois Healthy Mix, který asi zrušili, což fakt nechápu, vždycky ty dobrý věci zruší a křápy nechávají. Ani opěvovaný korektor ze Sephory, ani Rimmel na mě nestačily. -A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Healthy mix jsem taky mela a rekla bych, ze to kryti je srovnatelne, ale navic pusobi kvuli rozjasneni mnohem svezeji.

      Vymazat
  6. Moc hezká receze, pěkně napsané i nafocené! Škoda, že jako většina ostatních, nadprůměrných výrobků, se tento nedostane na náš trh. Mně se na kruhy nejvíce osvědčil Benefit - Erase Paste v kombinaci s rozjasňovačem od Stage-line. Momentálně testuje paletku korektorů od MAC a zatím se mi také jeví jako skvělá. Rozhodně se mi osvědčilo před nanesením korektoru důkladně oční okolí hydratovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky=) Erase Paste jsem nikdy nezkousela, ale laka me. Jen se trochu bojim te hutne konzistence...

      Vymazat
  7. My partner and I absolutely love your blog
    and find the majority of your post's to be what precisely I'm
    looking for. Does one offer guest writers to write content available for you?
    I wouldn't mind publishing a post or elaborating on a lot of the
    subjects you write in relation to here. Again, awesome weblog!


    Take a look at my blog post; Christian Louboutin

    OdpovědětVymazat