sobota 29. června 2013

Best of June


První letní měsíc je nenávratně pryč a proto tu dnes máme sbírku červnových favoritů.


Začněme oblíbenci z oblasti péče. Prvním adeptem je maska YR na vlasy a pleť Tradition de Hammam, kterou mám s každým použitím radši. Jak už jsem na blogu zmiňovala mnohokrát, vůně této řady je prostě "to die for". Maska navíc voní mnohem lépe než sprchový olej. Používala jsem ji jen na pleť, použitím na mé dlouhé vlasy by se to kapku prodražilo...Pleť ale maska hýčká dokonale, rozjasní, vyrovná tón, stáhne póry a nevysuší. 

Dále zmíním můj nový objev v oblasti přírodních deodorantů. Americká značka LaVanila je k dostání v US Sephorách a pyšní se absencí většiny škodlivých přísad, konkrétně hliníkových solí a parabenů. Mně vyhovuje a musím říct, že je to poprvé, kdy jsem s používáním přírodního deodorantu spokojená. Nevýhodou je vyšší cena (mini balení 10 USD, plné balení 20 USD) a horší dostupnost, ale i tato dvě negativa jsou vyvážena kvalitou výrobku.

Posledním favoritem je sice péče, ale mnohdy se jeho efekt blíží dekorativce. Jedná se o Sebium Pore Refiner, tedy jednu z mnoha věcí na zamaskování pórů a vyhlazení pleti. Narozdíl od svatých grálů této kategorie, jakými jsou např. Benefit Porefessional nebo Clinique Pore minimizer není Bioderma  tak extrémně silikonová a nepříjemná. Skvěle se vstřebává a i když okamžitý efekt na pleti není tak markantní jako po použití silikonových kolegů, tak jako báze pod make-up je nenahraditelná.


A teď vzhůru k dekorativce. Už dlouho jsem nebyla se svojí foundation routine tak spokojená, jako v měsíci červnu. Začala jsem totiž používat hned několik skvělých přípravků, které nejenže fungují skvěle samostatně, ale i v kombinaci vytvářejí iluzi dokonalé pleti.

Chanel Matt Lumiére v odstínu 30 Cedre. Love love love! 

= kryje solidně
= působí přirozeně
= nevysušuje
= zmatňuje
= nemaskuje
= nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje suchá místa
= vydrží a celý den vypadá svěže

Více a za pomoci vět rozvitých až v samostatné recenzi. Zatím ale bezesporu nejlepší Chanel a vlastně i jeden z nejlepších vůbec. Předčil i Vitalumiere Aqua a to už je co říct=)

Další dva oblíbenci jsou z dílny Maybelline, opěvovaný Age Rewind Dark Spot Corrector a Dream Lumi korektor. Age Rewind pouzivam na barevnou korekci, DreamLumi na kruhy pod očima. Fungují absolutně perfektně a na Dream Lumi bude brzy podrobnější recenze.

Vše dokončí Hourglass Ambient Powder v odstínu Dim Light. Nanáším ho pomocí Hourglass štětce. Hlavním plusem tohoto pudru je, že ať použijete make-up od Chanel nebo Essence, vždy vzhled pleti pozvedne o pár tříd výš.


Tvářenky. Kapitola sama o sobě. V červnu pevnou rukou vládly theBalm Sexy Mama a Chanel Rose Bronze. Buď samostatně, nebo v kombinaci. Ať tak či tak výsledek byl vždy dokonalost sama. Obě se hodí i na světlou pleť, ale maximálního efektu dosáhnete při použití na pleť poznamenanou sluníčkem.











Oči v červnu se nesly ve znamení Lancome Star a Sephora waterproof linek. O řasence toho bylo napsáno dost, mně vyhovuje, dokonce víc než Doll Eyes. Linky jsou černočerné a totálně voděodolné. 2 sekundy po nanesení se nikam nehnou a odličovat je budete muset něčím olejovým, protože drží a drží a drží...


Rty byly v sedmém nebi, protože jsem na ně používala Revlon Lip Butter v odstínu Pink Truffle 001 a NYX Lipgloss v odstínu Natural. Velmi podobné odstíny, velmi podobný efekt a nepřekonatelně slušivá barva. 

A nakonec můj miláček...lak Golden Rose z kolekce Jolly Jewels v odstínu 103. Zlato-béžový základ v záplavě rose gold třpytek.








Zaujal vás nějaký zmíněný výrobek? A co nejvíc vynikalo na vašich seznamech oblíbenců?

19 komentářů:

  1. jo maska tradition de hammam je super. sice mi přijde, že to na pleti nic moc nedělá... ale ta vůně. na vlasech je to mnohem lepší, ale to by mi vystačila asi na třikrát, takže přesně... to je dost plýtvání. ale zase na vlasech je to boží, uhladí, zjemní, na dva dny provoní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak pouzivas na vlasy? Normale po samponu a potom hned smyt? A jen do delek nebo na celou hlavu? Asi budu muset taky vyzkouset=)

      Vymazat
    2. po šampónu, místo kondicionéru. nechávám tak pět minut a pak smývám. ta maska má docela dobrou konzistenci, tekutou, dobře se to do vlasů nanáší i smývá. dávám spíš do délek, ale ono to tak super voní, že fakt nešetřím... no a rychle to ubývá, to zas jo, ale pak mi vlasy tak krásně voní!

      Vymazat
  2. Jé, líbí se mi tak asi všechno. Obě tvářenky, minimálně v obchodě musím vyzkoušet Mat lumiere no a vůbec mám teď chuť jít na nákup do drogerie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta Chanel tvarenka je proste uchvatna a podle fotek by zrovna tvemu typu moc slusela. A bohuzel ty Maybelline produkty u nas zatim nemame, ale jsou natolik skvele, ze stoji za objednani ze zahranici...

      Vymazat
  3. Tu masku od YR jsem kdysi taky měla a voněla fakt nádherně :) Líbí se mi i ty tvářenky, mají krásné barvy :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta Chanel tvářenka je fakt krásná..Od Yves Rocher jsem měla z té řady Hammam nějaký balzám na ruce nebo tak něco a strašně divně to vonělo, skoro až smrdělo :/. Jinak Bioderma Pore refiner je stejně tak silikonová jako ten Benefit..má hned vepředu asi 3 silikony a pak ještě další :D, no celkem jsem zůstala koukat, když jsem to koupila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne všechny věci z Hamma řady voní stejně, třeba ten tělový krém mi vyloženě smrděl…U Biodermy mi vyhovuje, že ten pocit na pleti není tak extrémně silikonový, jinak ve složení silikony určitě jsou.

      Vymazat
  5. Lak je nádherný,mám fialový,akorát jde špatně dolů...Chystám se koupit zlatý a tyrkysový.

    OdpovědětVymazat
  6. Slint slint...Sébium používám nyní taky a nemůžu si ho vynachválit. Maska od YR je stálice. A ten zbytek je dobrá inspirace a a špatná zpráva pro mou peněženku ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, no vidíš…já mám stejné pocity u čtení tvých článků=))

      Vymazat
  7. já teď zkouším 3 produkty z řady sébium, třeba přidám i tento, zatím jsem překvapená a spokojená, na to, že nejsem zastáncem Biodermy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem kdysi dávno zkoušela Sebium AKN a vůbec mi nevyhovoval, takže jsem neměla moc vysoká očekávání, ale ten Pore Refiner příjemně překvapil=)

      Vymazat
  8. Nechce se ti náhodou udělat podrobnější recenzi na ten Chanel a Covergirl 3in1? :) Oba se mi podle recenzí moc pozdávají, ale chtěla bych vědět, co si o nich myslíš ty :) Zda třeba ten od Covergirl stojí za objednání?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice s velkým zpožděním, ale ráda pár řádků sepíšu=)

      Vymazat