čtvrtek 30. května 2013

Parfémové tipy - hooodně muziky za málo peněz

Dnes bych vám ráda ukázala vůně, které jsou zajímavé a můžete je pořídit velmi levně. Svou nositelností i nízkou cenou se z nich stávají ideální kandidáti na denní nošení. Navíc představují i dobrý tip na obdarování žen z různých věkových kategorií. A společným znakem zmiňovaných parfémů je, že je všechny seženete pod 1000 Kč.

Ačkoli žádný z nich nepatří mezi mé top parfémy (o těch zase někdy příště), všechny je moc ráda používám. 

Jinak na začátek přidám malý disclaimer...popisy vůní mi moc nejdou, takže moje subjektivně laděné ódy berte s rezervou=)

Všechny uvedené ceny jsou převzaty ze stránek www.parfémy.cz, což je eshop, ze kterého si už několik let parfémy pravidelně objednávám a vždy jsem byla velmi spokojená. Všechny zmíněné parfémy jsem si koupila sama a nejedná se tedy o sponzorovaný článek=)


1) Lolita Lempicka - Lolita Lempicka

Tak tato vůně je mezi zbytkem tak trochu neprávem. Dle mého názoru jde o opojný a propracovaný parfém, jehož jednotlivé složky se uvolňují postupně, krásně se prolínají a zanechávají za sebou vůni, kterou nejde přejít bez povšimnutí. Spadá do kategorie tzv. gourmand vůní, které jdou ve šlépějích trendu, který začal uvedením ikonického parfému Angel. Lolita ale dokázala povznést tuto kategorii ještě o pár tříd výš. 

Vše v této vůni je pohádkové, troufnu si říct až magické. Počínaje jménem, designem krabičky, nádherným flakonem, který lahodí oku a konče vůní, která se ukrývá uvnitř. Po prvním přičichnutí vás omámí směs dřevitých tónů spolu s troškou koření a intenzivní fialky, po chvilce se v plné síle rozvine omamná složka lékořice a jasmínu. Po několika hodinách už dominuje jemnější teplá kombinace vanilky, tabáku a mandle se stále patrným náznakem lékořice.  

Není to vůně pro každého, musí vám sednout a musíte si k ní najít vztah. V něčem mi připomíná Alien od Thierry Muglara, jen s menším náporem fialek, větší dózou lékořice a celkově harmoničtějším výsledným efektem. Pokud ale máte dost odvahy vstoupit do vztahu s takovou vůní nebo takový vztah zprostředkovat někomu blízkému, nemůžu než doporučit. 

A teď důvod, proč je Lolita zařazena do této kategorie? 50 ml Edp koupíte za neuvěřitelných 720 Kč a 100 ml Edp v testerové verzi (tedy bez krabičky) za 830 Kč. 


2) Hugo Boss Hugo Woman

Hugo Woman je taková Boss klasika, jednoduchá, svěží, nenásilná, každodenní. Základem je vanilka a trochu santalového dřeva, které plave v moři vodních rostlin a vše je zabaleno do ovocného oblaku. Univerzální vůně, kterou oceníte během dnů, kdy chcete vonět, ale nijak konkrétně a chcete se vyhnout všem těm bestsellerům jako je jabličková DKNY, Aqua di Goia, Lanvin Eclat atd. 

Cena 75 ml Edt za 870 Kč / 125 ml Edt za 950 Kč

3) Britney Spears - Fantasy

Přestože u mě převládá nedůvěru a nechuť k "celebritím" parfémům, Fantasy jsem zařadit musela. Je to takový lék pro přípday, kdy se ozve hluboko schované infantilní já popřípadě akutní cukrový absťák.   Pokud neomdlíte při prvních závanech sladké švestky, kiwi a jasmínu, tak se dočkáte i kdoule, kosatce a dřevitého základu. Fantasy je především skvělým tipem na dárek pro mladší ročníky. Navíc musím pochválit krabičku, která je moc povedená a skvěle vůni reprezentuje. 

Cena 100 ml Edp / 795 Kč




4) Jill Sander SUN 

SUN je moje srdcová záležitost. Pamatuji si, že jsem jako malá poprvé listovala v ELLE, kde jsem narazila na jednu z těch ovoněných rozlepovacích stránek...a tam na mě čekala vůně, kterou budu mít ráda pořád. Hřejivá, klasická orientální vůně, mix vanilky, jasmínu a fialek...no prostě nesmrtelná klasika.

Cena 480 Kč / 75 ml Edp


A teď už jen tak letem světem.

5) Elizabeth Arden - Green Tea 

Green Tea je další nesmrtelná klasika. Lehounká směs bergamotu, citrónu, máty, jasmínu a zeleného čaje. Ideální na parné letní dny (dočkáme se vůbec??), kdy potřebuje vaše tělo i mysl vzpružit i osvěžit. 

Cena 365 Kč za 100 ml Edp / 275 Kč 100 ml Tester Edp


                                      


6) Salvador Dalí - Laguna

Laguna je exotická, květinově orientální vůně, obsahuje kombinaci typicky sladkých tónů mandarinky, švestky a ananasu, které vyvažuje růže, vanilka a ambra. Jedinečná vůně, dle mého názoru nejlepší z celé kolekce vůní Salvadora Dalí. A flakonek, jehož barva i tvar se nese v duchu nejlepších tradic Dalího tvorby, představuje už jen třešničku na dortu. 

Cena 560 Kč / 100 ml Edt

7) Guess - Guess by Marciano

Guess jsem objednávala naslepo, bez očichání a nakonec jsem byla příjemně překvapená. Je to květinovo-orientální vůně, která ale spadá do kategorie "líbivých" vůní, Když jsem ji používala, ptali se mě lidi na ulici i v obchodech, čím že to voním. To se mi u drahých parfémů často nestává=)

Cena 670 Kč / 100 Edp

8) Naomi Campbell - Naomi Campbell

Jedna z nejpovedenějších "drogérkových" orientálních vůní. Je výrazná, ale ne dusivá. Pepř, bergamot, anýz je střídán jasmínem, magnolií a broskví až zůstanou jen teplé tóny santalového dřeva, cedru a vanilky. Zařadila bych ji do stejné kategorie jako Jill Sander Sun, těžká, omamná, hřejivá, dlouhotrvající vůně. 

Cena 565 Kč / 50 ml

Ať už chcete obdarovat sebe nebo své blízké, určitě si z těchto vůní můžete vybrat to pravé. Primárně jde u všech vybraných parfémů o jejich vůni, nízká cena už je jen faktor, který dal tuto různorodou skupinku dohromady.



Máte s některým z těchto parfémů zkušenost? Jaké jsou vaše oblíbené cenově dostupné vůně?


28 komentářů:

  1. To jsou hezké tipy. :) Osobně mám vyzkoušenou jen E. Arden, ale děkuji za připomenutí, protože mi byla hrozně příjemná. :)
    Lolitu jsem nedávno očuchávala, ale zatím si mě úplně nezískala, zkusím tomu dát víc šancí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ardenka je pro me skvelou alternativou k telovym sprejum...vsude narazim na otresne sladke (ovocne?!) parfemace ruznych pseudo body sprays. A tahle vune je osvezujici a cista, proste idealni=) A Lolita muze byt pri prvnim zkouseni az moc, tak tomu dej cas=)

      Vymazat
  2. Lolitu zbožňuji, ale je to parfém spíš na chladnější období. Ale vždy když ji mám tak každý mi ji chváli. Mám i Hugo Bosse a s tou jsem také moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lolita je proste jedinecna! A pokud cloveku na kuzi sedne, voni jeste mnohem lip=)

      Vymazat
  3. Všechny vůně od Britney jsou perfektní a ano, opravdu jsem všechny vyzkoušela :-)
    Teď ovšem uvažuji nad Juicy Couture nebo Aqua di Gioa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =)) Tak to ti doporucim Vival la Juicy La Fleur nebo Acqua di Gioia Essenza, podle me je jeste lepsi nez klasicka.

      Vymazat
    2. Jé, tak to děkuji. Hned je jdu hledat :D

      Vymazat
  4. Pekná zbierka :) Žiaľ nemám vyskúšanú ani jednu, ale zaujala má hneď tá prvá Lolita :) Zaujímalo by ma či ju nájdem aj v našich parfumériách ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lolita je z teto nabidky cislo 1. Urcite ji budou mit i u vas!

      Vymazat
  5. první dva mám doma a souhlasím se vším do puntíku. největší slabost mám pro parfémy Hugo Boss, odzkoušela jsem jich hodně, ale nejvíc mi voní Hugo Boss Boss Woman.
    Kamila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam jeste rada Hugo Boss Deep Red...vonela jsem se s nim do tanecnich a pripadala jsem si naprosto neodolatelna=))

      Vymazat
  6. Lolitu mám, byla to láska na první pohled. A teda já ji pořídila za 690 za 100 ml tester:)(europarfemy.cz, tam zase nakupuju já). Tu 100 ml mám doma a v práci mám ještě 30 ml, když náhodou zapomenu nebo jedu na kole:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 690 je super cena, asi budu muset projit nabidky konkurencnich eshopu=)

      Vymazat
  7. Lolita je můj miláček, stejně tak zbožňuju Angela.. Příští měsíc se ještě chystám na Prada Candy.. Já ty cukrátka můžu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lolita, Angel, Candy, Flowerbomb...mam je rada vsechny! Taky jsem na ty cukrove vune=)

      Vymazat
  8. Óóó, červený Hugo Boss - to je píseň mé střední =D ještě doplním seznam o Gucci Envy me a Salvatore Ferragamo Incanto Shine =) (mitsuuko.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat
  9. Sun a Lolita jsou dva parfémy které jsem hodně točila, sotatní mi moc neříkají, buď na mě špatně drží, nebo se hůře rozkládají,
    Taky můžu Galliana no 1 za 440 Kč z el nina, což je můj nejoblíbeněšjí eshop, mám blízko výdejní místo.
    Nejvíc teď používám Lutnse Cedre (furt zimní parfém, protože je prostě jak na Sibiři).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Galliano me dle popisu zaujal a prozkoumam el nino...diky za tip. Od lutense jsem zatim nic nezkousela, ale snad se brzy postesti...Taky planuju Jo Malone...na Heathrow jsem v jejich parfemove sekci stravila snad dve hodiny=)

      Vymazat
  10. Já zkoušela od Britney i Fantasy i Midnight Fantasy a Fantasy mi přijde moc sladká, karamelově těžká (jako Caramela od Benefitu), ale Midnight fantasy miluju. I příteli moc voní :) U mě je to jeden z TOP :) Ale název vůně teda moc nezmiňuju, když se někdo ptá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znam...s nazvem mlzim dokud to jen jde=) A midnight taky vyzkousim...i kdyz me ty cukrove vune celkove dost voni, takze jsem spokojena i s Fantasy

      Vymazat
  11. Talko, vyborny clanek! A Tvoje popisy vuni se mi moc libi, uplne na mne pri cteni ty vune dychaly.
    Vetsinu jsem bud v urcitem obdobi sveho zivota vlastnila, nebo vlastnim. Lolita Lempicka je moje srdcovka, uz ji nepouzivam, ale byl to prvni opravdovy parfem, ktery jsem si kdy poridila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarusko dekuji, moc me to tesi!! Presne tak, k mnohym uz cucham jen tak z nostalgie, ale musim je doma mit i kdyz je bezne nepouzivam...hned si totiz vybavim to konkretni obdobi, kdy jsem ho pouzivala=) A co momentalne voni tobe??

      Vymazat
    2. Momentálně je můj absolutní favorit Diesel Fuel for Life. Miluju tu vůni i ten název, mám už třetí balení.

      Vymazat
  12. Lolitu mám, ale nedoporučovala bych na slepo, je hodně .... svoje :D
    Ale když jsme u Lolity, tak já bych od ní doporučila L - skvělá skořicově-gurmánská vůně a taky stojí pár korun.

    Pak jsem měla ještě Ardenku, ale nudila.

    OdpovědětVymazat
  13. JJ, naslepo v zadnem pripade, ta lekorice muze byt poradny deal breaker=) A L mi taky moc vonela, mela jsem ve vzorecku a tu vuni jsem si uzivala! Takovy odrazovy mustek k hard core Lolite=)

    OdpovědětVymazat
  14. Sun je skvělá, na tu nedám dopustit :) Chápu, že mnohým asi nesedne, ale na druhou stranu nechápu, že je tak upozaděná a je jí málo vidět/cítit?? Asi kvůli ne zrovna atraktivnímu flakonu. Ale jinak je to koncentrované sluníčko, takový můj optimistér do dnů jako jsou teď (tedy skrz naskrz upršené).
    No a tu Naomi Campbell si pamatuju ještě ze základy, kdy ji měla maminka jedné kamarádky a tehdy mi to připadalo jaké velmi nóbl vůně :) Vlastně mi tak připadá dosud, z drogerkového ranku rozhodně to lepší, to se shodnem. Jen flakon bych nikde moc neukazovala... 8-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  15. Fantasy od Britney mám asi čtyři roky a stále je stejně kvalitní.. Vůně pro mě božská, ale čím jsem starší, tím mi přijde nevhodnější, nevím proč :/

    OdpovědětVymazat