čtvrtek 18. dubna 2013

Novinky - vlasové doplňky

Dnes se podíváme, na jaké vychytávky jsem narazila během brouzdání vlasovou sekcí ve Wallgreens. 


Drdoly zažívají velký comeback a existuje milión způsobů, jak je vytvořit. Klasicky s pomocí gumičky a pár skřipců, "drátěnky" nebo DIY v podobě drdolu z ponožky.

Já nosím drdoly velmi často a vždy ráda zkouším nové způsoby, jak je vytvořit. Nejnovějším pomocníkem se staly Hot Buns, což je vylepšená verze výše zmíněného doughnutu.



Balení obsahuje 2 velikosti a vytvořit drdol je naprostá hračka. Namotáte vlasy a secvaknete konce k sobě. Navíc mají v sobě ukrytou guničku, kterou můžete (nemusíte) drdol zafixovat.




Zajímavý housenkový tvar je doplněn pásky se "suchým zipem", který perfektně zachytí vlasy a drdol tak dlouho drží svůj tvar. Netradiční tvar navíc vytvoří přirozenější a objemnější formu drdolu.

Jde o skvělou pomůcku na vytvoření perfektního drdolu a ze všech způsobů, které jsem vyzkoušela (nebylo jich málo) mi tento přijde jako nejpohodlnější a výsledný efekt velmi efektní. Cena 10 USD.


Dále mě zaujaly suché natáčky Conair adjustaCurl, které mají zajistit objem a vytvořit vlny. Obsahuje 4 natáčkové "pásky", které můžete srolovat do požadované velikosti. Jsou ideální pro dodání objemu u kořínků vlasů. Nejde o žádný zázračný produkt, stejnou službu vám udělají i klasické suché natáčky, které jsou k dostání v mnoha velikostech. Výhodou Conair natáček ale je, že je můžete lehce měnit podle toho, jaký efekt zrovna chcete vytvořit.



Jsou dva základní způsoby, jak lze natáčky používat. Prvním z nich je udělat z každé natáčky malý váleček a nechat konce volné, válečky podložit pod jednotlivé prameny a délky vlasů nechat volně na zbytku natažené plochy natáčky. Tak dodáte objem bez natočení.

Druhým je vytvořit různé velikosti a klasicky prameny natočit. Tím se docílí objemu i lehkého zvlnění.

Používám je na vyfoukané polosuché vlasy, dobré je při foukání použít objemové tužidlo nebo po natočení přestříknout lakem, opět lehce vyfoukat fénem a nechat 30 min až 1 hodinu.

Určitě se nejedná o žádný must have produkt, ale výsledek je moc pěkný a při cestování nezabírají mnoho místa=)






Nakonec něco, co se hodí vždy a všude...gumičky. Nevím jak vy, ale já bez nich nemůžu fungovat. Mám dlouhé vlasy, které ráda nosím rozpuštěné, ale stejně tak ráda je během dne stáhnu do gumičky. Gumičky kupuju pořád dokola, protože se záhadným způsobem ztrácejí, stejně jako třeba ponožky v pračce=)

Značka Goody dělá jedny z nejlepších gumiček, jsou extra elastické a přitom skvěle drží vlasy, lehce se používají a lehce se i sundavají bez toho, aby na nich zůstávaly trsy vlasů. Kromě klasického multipacku mě zaujala i varianta 2v1 Goody Doublewear, a to ozdobené gumičky, které se dají nosit i jako náramky.

Tento koncept mi přišel jednoduše geniální, protože když je potřeba během dne gumičku najít a použít, není k nalezení. Takhle může být vždy po ruce a ještě vytvořit solidní arm candy=)




A jaké jsou vaše nejoblíbenější vlasové vychytávky? Jak vytváříte drdoly?

20 komentářů:

  1. Já drdoly nenosím, jelikož na ně nemám vlasy, nicméně se mi moc líbí. Ale ten klasický "sock bun" mi přijde hrozně zvláštní; ten pravidelný tvar mi připomíná děložní čípek, nemůžu si pomoct. :D Ta pomůcka nahoře je dobrá vychytávka; myslím, že to bude ve vlasech vypadat mnohem přirozeněji. Natočené vlasy mi bohužel nedrží, to mám stokrát odzkoušené, a tak tiše závidím těm, co drží a ještě víc těm, co mají objem a vlny od přírody. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, právě ten přirozenější efekt se mi strašně líbí. A vlny jsou zrádné, já mám vlasy dlouhé a na těch vlny taky moc dlouho nevydrží....

      Vymazat
  2. wow, to je super... jen si nějak nedokážu představit, jak se s tou první pomůckou ten drdol udělá... ale zajímavé to je :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně jednoduše, namotat vlasy a secvaknout konce=)

      Vymazat
  3. Tak já taky zatím slyšela jen o klasické houbě/drátěnce/doughnutu/atd. Tohle mě zaujalo.
    Jinak ty houby jsou koupit zde za 40,-Kč
    http://www.fashiontasteshop.cz/doplnky-do-vlasu-c4/sponge-hair-styling-bun-vlasova-houba-i195/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jen taková vylepšená verze, ten zacvakávací mechanismus dělá vytváření drdolu jednodušší.

      Vymazat
  4. ja mam strasne rady drdol ale neviem si to sama urobit,na inych aj bez tej vypchavky kludne ale u seba je to katastrofa:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to mám opačně, sobě vytvořím všechno, na jiných mi to moc nejde=)

      Vymazat
  5. Vychytávka na drdoly vypadá vážně super, problém je ale v tom, že jenom kvůli ní bych ze zeahraničí asi neobjednávala. Nedá se podobná sehnat u nás?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně to mě napadlo, že bych tu vychytávku ráda sehnala tady někde u nás, ale o tom pochybuji :(

      Vymazat
    2. Tak nějak poslouží i takové ty "obalené reflexní pásky" (doufám, že víš co myslím :D) od Vietnamců, ale ty kloužou , težko se dá odhadnout, aby pak nebyly příliš u hlavy, nebo naopak volné a taky jsou hubeňoučké, takže neudělají nadýchaný drdol, ale spíš takové "rádobyklubko" na hlavě :-( ale jako dají se nějak použít :D

      Vymazat
    3. Vím co myslíš, mám je doma a taky je moc ráda používám. Hlavně na delších vlasech jsou super.

      Markvitka: Podobné se dají sehnat i v Claires, vypadají jako klasický doughnut, ale dají se rozdělat a potom zase secvaknout. Myslím, že je v tutorialech používala i Petra z Lovelyhair a dávala i odkaz, kde se dají sehnat na netu.

      Vymazat
  6. Drdoly vytvářím nedbalé, jen s gumičkou, od té doby, co jsem se dala trochu ostříhat, protože s dlouhými vlasy mi to kupodivu moc nešlo :). Mám k tomu "bun" jednu historku..mám totiž opravdu hodně vlasů a jednou jsem si jen stočila vlasy do drdolu, nic víc, ale drdol byl vážně velký..a kamarádka se mě ptala, jestli mám v hlavě tu "koblihu" :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gumičkové drdoly mám taky ráda, ale ty pomůcky dělají drdoly objemnější a dobře vlasy zafixují, takže se nemusí během dne vůbec upravovat.

      Vymazat
  7. To vypadá vážně dobře, drdoly zbožňuju, hlavně v létě kdy potřebuju, aby mi dýchal krk :-) musím se porozhlédnout na ebay nejspíš. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, v létě je to nutnost. Na ebay určitě budou, nebo aspoň něco podobného z asie.

      Vymazat
  8. Pomucka na drdol vypada hodne zajimave, ale ja jsem na tohle uplne leva:)) z predvedenych veci bych spravne pouzila mozna tak ty gumicky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jednodušší než se na první pohled zdá=)

      Vymazat
  9. Ty natáčky jsou fantastické. Jak univerzální! Výborný nápad s nastavování velikosti. Já je chcu taky !!! :-)

    Na drdol používám hrubou zimní ponožku. Ustřihla jsem špičku a srolovala do tvaru donutu. Ale jak se tak dívám, ještě by se to dalo vylepšit. Díky za skvělý tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ponožkový drdol je taky skvělý, už jsem kvúli němu obětovala několik párů=)

      Vymazat