pondělí 4. března 2013

Estee Lauder Illuminating Powder Gelee Blush in Tease


Pro mnohé je značka Estee Lauder synonymem drahé, nudné, neinovativní kosmetiky určené starším pěstěným ženám. Musím uznat, že na tomto tvrzení je trochu pravdy, i když v jejím sortimentu najdeme i několik ikonických kousků, na které nedají mnohé ženy dopustit. Například make-up Double Wear je v kosmetickém světě pojem s velkým P. 

Stálý sortiment EL se tedy drží v duchu osvědčené kvality a žádných výstřelků. Na druhou stranu limitované kolekce jsou trošku o něčem jiném. Před rokem jsem vám psala o rozjasňovači. Za takový kousek by se nemusela stydět žádná novátorská kosmetická firma a v USA byl během pár dní všude vyprodaný. Mluvím z vlastní zkušenosti. Od té doby jsem se na jejich limitky začala vysloveně těšit.




Ani letošní jarní limitka mě nezklamala. Naopak mě nevýslovně nadchla. Hlavním důvodem nadšení byl tento skvost s dlouhým a slibným názvem Illuminating Powder Gelee Blush v odstínu Tease

Kreativní ředitel Estee Lauder Tom Pecheux o jarní kolekci Pretty Naughty řekl následující: "Chtěl jsem vytvořit kolekci pro ženu, která je sexy, ale zároveň romantická. Pretty Naughty je pastelová, ale nenápadně evokuje také špetku zlobivé povahy." A přesně taková Tease je. Romanticky slušivá a zároveň neobvykle edgy.

Jedná se o tvářenku a rozjasňovač v jednom. Láká svojí jedinečnou konzistencí, luxusním obalem, multifunkčností i nádhernou barvou. Balení je skvostné, masivní, zlaté, s velkým zrcátkem a zajímavým aplikátorem. 






Sám produkt má pyramidkový design, který zaručuje jednoduché nanášení. Nehrozí, že naberete příliš mnoho produktu a pudr se nabírá na štětec hezky rovnoměrně. Absolutně nepráší, takže můžete štětcem přejíždět jak dlouho chcete a stejně bude vše držet pohromadě. Když po povrchu přejedete prstem, ucítíte a pochopíte, co výrobce mínil tím záhadným popisem Gelee. Není to samozřejmě želé v pravém slova smyslu, spíš máslově jemná konzistence, která je zároveň jakoby gelová a skvěle pigmentovaná.





Odstín je velmi univerzální, neutrální růžová, která musí slušet každé pleti. Obsahuje růžovo-fuchsiové odlesky, které dodávají odstínu dimenzi. Bohužel se tyto odlesky na fotkách schovávaly, takže bylo těžké zachytit odstín v plné kráse. Krásně ji ale má na svém blogu nafocenou Rendy, takže se můžete pokochat i tam.



Co je na tomto produktu nejlepší je jeho zmíněná multifunkčnost. Dá se použít samostatně jako tvářenka, přes jakoukoliv tvářenku, kterou chcete oživit a dodat jí nový rozměr, vypadá skvěle v kombinaci s bronzerem nebo navrstvený na krémové tvářenky. Tip od vizážistky byl použít i na oční víčka, která rozzáří a rozjasní. Osobně moc stíny nepoužívám, nejraději mám pouze řasenku a linku, maximálně tělový stín a přidáním tohoto rozjasňovače se oči vysloveně rozzáří. Stačí použít zbytek barvy, která zůstane na štětci po aplikaci na tvář a máte hotovo.

Intenzitu můžete regulovat. Ve slabší vrstvě působí jako rozjasňovač, pokud přidáte máte krásnou výraznou tvářenku. Udivující je i její konturovací efekt.

Jediným negativem může být malá gramáž produktu, pouhých 6 g. Na druhou stranu Nars tvářenky mají gramy 4 a nikdo se nad tím nepozastavuje. Navíc tím že EL vůbec nepráší a má specifickou konzistenci, vůbec bych se nebála brzkého vypotřebování.

Dalším nesporným negativem může být pro mnohé cena, která je obvykle 1290 Kč. Pokud ale využijete všudypřítomné kupónky na 20% slevu, dostanete se na mnohem příznivější částku. 






Sečteno a podtrženo, EL přišla s dalším vynikajícím produktem, který neudělá ostudu žádné majitelce. Jsem z tvářenky nadšená, je krásná, slušivá a vysloveně se těším na každé další použití. Pokud budete procházet kolem EL butiku nebo Sephory, určitě si ji vyzkoušejte přímo v akci. Nebudete litovat.


Jak se vám limitky EL líbí?

Máte s tímto produktem nějakou zkušenost?

11 komentářů:

  1. Achjo já ji tak chci:( Ta barva je prostě úžasná!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná, měla jsem možnost si ji osahat a je opravdu měkkounká. EL má několik skvělých věcí, které kupuji pořád dokola, třeba řasenky mají super.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je prostě luxus!:) Barva je nádherná a navíc mám ráda i tenhle typ konzistence, dodnes si vyčítám, že jsem si minulé léto nepořídila tu paletku gelových stínů://

    OdpovědětVymazat
  4. Ach, je prostě krásná, hází naprosto kouzelné odlesky a i ta konzistence by byla něco pro mě...teď jen tak to vysvětlit mojí peněžence :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera! Bohužel zrovna mně by tenhle odstín neslušel..
    FairyChain

    OdpovědětVymazat
  6. Je boží :) taky jí zbožňuju a strašně se mi líbí i ta chystaná letní limitka se zlatým "želákem" :)

    OdpovědětVymazat
  7. neskutočne sa teším na letnú limitku, ktorú si nemienim nechať ujsť :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tož včera jsem jsem napsala recenzi na EL tvářenku a můj úvod byl hodně podobný, značku celkově nevnímám nijak špatně, spíše jako ne pro mě. Ta paletka mě vůbec nenedchla, ale tahle tvářenka ano... nejdřív mě nahlodá recenze u Rendy, ty fotky na obličeji byly fakt parádní a teď tohle. Chjo. Takže ještě včera byla EL nudná a dnes jsem si skoro jistá, že tu tvářenku potřebuju! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Je nááádhernáááá... chci vyhrát ve sportce! Teď hned :D

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  10. Je úžasná, dokonalá, něco pro mě... už jsem ji obdivovala u Rendy :)
    Chci ji moc! A nejlépe teď hned! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Já osobně tuto značku kosmetiky mám ráda:) Tvářenka vypadý krásně! Nechceš s vzájemně sledovat?

    Vik Ladyla

    OdpovědětVymazat