pátek 1. března 2013

Essence novinky a první dojmy

Tak a opět tu máme obměněný sortiment Essence, který jako vždy přináší mnoho zajímavých novinek. Teď se ale pokusíme zjistit, které z nich jsou i funkční a které jen hezky vypadají. Jak už z nadpisu článku vyplynulo, jedná se o první dojmy, takže mějte prosím na paměti.



Essence řasenky jsou obvykle hit or miss. Osobně zastávám názor, že je lepší si připlatit stovku a mít skvělou řasenku, která bude svoji úlohu plnit tak jak má. V případě voděodolné řasenky jsem ale ochotná udělat výjimku a naopak vyzkoušet něco levnějšího, protože voděodolné řasenky používám jednou za uherský rok, takže se mi do nich investovat nechce. 

Stays no matter what 24 h je voděodolná objemová řasenka, která slibuje celodenní výdrž, natočení a zahuštění a díky obsahu nylonových vláken i prodloužení řas. 

Musím říct, že řasenka není vůbec špatná, do určité míry splňuje vytyčené cíle, sice žádný extrémní objem nebo prodloužení, ale pěkné zvýraznění a opravdu celodenní výdrž se jí upřít nedá. Ani s odličováním nebyl večer výrazný problém, takže pokud hledáte voděodolnou řasenku za pár korun, určitě můžu doporučit.

A výsledný efekt jsem se pokusila zachytit na fotkách.










Protože vlastním i originál Beauty Blender, zajímalo mě, jak se s tímto nadlidským úkolem Essence vypořádá. Toto je zrovna jeden z výrobků, u kterého je na místě důkladnější testování, takže recenze a srovnání s pravým Beauty Blenderem bude následovat.



Teď taková random nehtová sekce, do které se omylem připletly i odlakovací ubrousky Isana z konkurenčního Rossmanna. 

Doporučuji probrat Essence výprodejové stojany a zapátrat po tomto zpevňujícím laku s nylonovým vláknem. V novém sortimentu je původní dvoufázová metoda nahrazena jen jedním lakem, který momentálně testuji, ale na ten původní nedám dopustit a za necelých 30 Kč vám ho vřele doporučuji.

Ještě jsem přihodila nový pilník Studio nails, který je klasicky oboustranný a má dvě úrovně hrubosti. Pilník jako pilník, ale s tímhle se takové běžné úpravy provádí jedna radost.



A musím se podělit o radost z jednoho laku, který sice nepatří mezi novinky, ale dřív jsem si ho jaksi nikdy nevšimla. A vážení, velká chyba! Momentálně se ho nemůžu nabažit. Essence 103 What's my name? je takové dvojče ikonického Sephora by OPI Metro Chic nebo Sally Hansen Commander in Chic, takže tmavší taupe s fialovým podtónem. Tak jak jsem nikdy nepřišla na chuť pravým taupe barvám alá Chanel Particuliere, tak jsem unešena touto variantou s přídavkem fialové. Myslím si, že barva je mnohem slušivější a pro kosmeticky nevzdělanou veřejnost méně odpudivá=)

Essence 130 What's my name?



 A teď přichází na řadu zbytek dekorativky.



Na řasy jsem se těšila, protože nabídka v českých drogériích  je dost mizerná a spoléhala jsem, že novátoři v Essence tomu učiní přítrž. Tak napůl. Řasy v celku se hodí maximálně na tématické večírky, takže výběr padl na individual lashes. 

Balení obsahuje 4 velikosti individuálních řas po deseti kusech, takže lehkou matematikou dospějeme k celkovému počtu 40.  Použití je jednoduché, lepidlo lepí skvěle, máte na výběr různé délky, takže můžete řasy pouze decentně zahustit nebo vytvořit motýlí efekt. Fantazii se meze nekladou. 

Malý tip pro jednodušší aplikaci. Naneste si lepidlo na hřbet ruky, nechte chvilku zaschnout a potom postupně namáčejte jednotlivé řasy a pinzetou aplikujte. 






 Jinak v nabídce je i samostatné lepidlo na řasy, každé balení řas ale obsahuje svoje pidi lepidýlko. Obě verze jsou totožné, liší se jen velikostí. Všimňete si, že lepidlo má zajímavou perleťovou barvu.




Dále tu máme Gel tint. Essence nás zásobovala obdobami gel tintů v každé druhé kolekci, takže jsem měla pochybnosti o tom, že tento kousek bude něčím výjimečný. A opět příjemné překvapení.



Gel tint má obal z měkkého plastu, má zploštělý aplikátor, kterým se barva jednoduše aplikuje. Jedná se opravdu o gel, žádná tekutá vodička (jako např. v upíří limitce). Konzistence je tedy gelovější, hutnější, víc promíjí suchá místa, nebarví tak intenzivně. To se mi na něm zamlouvá, protože po nanesení vypadají rty jako s přírodní rtěnkou ne jako přetřené fixou. Výdrž není 24hodinová, ale ze rtů se barva ztrácí hezky pozvolna, takže takové 4 hodinky vydrží. 

Nebojte se na první podhled výrazných barev, v žádném případě nejsou na rtech tak pigmentované a lze docílit přirozeného dlouhotrvajícího odstínu. Já ho mám v odstínu Deepest red. 






Teď si představíme výrobek, který patřil mezi nejočekávanější novinky. Stay matt lip creams jsou krémové matné barvy na rty, podobné už byla možnost vyzkoušet v limitce Rebels, ale tam se zase v Essence moc netrefili s odstíny.

Tentokrát je to mnohem lepší, 2 nude a 2 výrazné odstíny. Vybere si každý. Já jsem si na zkoušku vzala oba světlejší odstíny. 

Barvy krásně voní, možná pro někoho až moc intenzivně vanilkově sladce, ale já si aplikaci díky voňavému zážitku vždy užívám. Barvy jsou extrémně pigmentované, růžový odstín je ve skutečnosti zářivější než se může zdát. Nude je naopak mnohem tmavší a barevně hnědo-oranžový. 

Dočetla jsem se, že někomu cuckovatí, já s tím ale problém neměla. Můj problém je ten, že podle mě nejde o výrobek vhodný na denní nošení. Tento typ matné pigmentované barvy může vypadat dobře na   fotkách, možná na nějaké večerní akci, ale během dne je efekt naprosto nepřirozený a odpudivý. Pokud si ještě nedejbože dáte větší vrstvu, tak vypadáte jako po použití barevné omítky. 

Takže ano, produkt je to zajímavý, ale na běžné nošení krajně nepraktický.




 Aplikátor je klasický pěnový, bez jakýchkoliv inovací, jako u lesků. Aplikátor nabírá zbytečně moc barvy, proto je nutné přebytek při každém použití otírat.


L-R Deepest Red Gel tint, Stay matt 01 Velvet Rose, 03 Soft Nude

Gel Tint Deepest Red po odlíčení Biodermou


Kdyby nebylo toho roztomilého balení podobého známým Bobbi Brown korektorům, ani bych se s tímto prckem nenamáhala. Ale znáte to. Tak aspoň ušetřím peníze některým z vás, protože do tohoto produktu je škoda investovat i těch pár korun. 

Match 2 Cover korektor obsahuje dva odstíny, které jsou barevně relativně ok, jejich konzistence je  mastná, ale špatně roztíratelná. Korektor pupínky vůbec nekryje, zvýrazňuje suchá místa, usazuje se ve vráskách, takže určitě nepoužívat na oční okolí. 

Ze všech produktů mě tento korektor nadchnul nejméně, přesněji vůbec. 







A co vy a Essence novinky?

Zaujalo vás něco?



16 komentářů:

  1. Houbičku jsem si koupila taky no a včera jsem jí poprvé prala, nechala jsem si jí uschnout na stole a dneska když jsem jí chtěla použít tak na ní byly praskliny. Vůbec si to neumím vysvětlit, jak je to možné. Neprala jsem jí nijak hrubě nebo tak, to by tam ty praskliny byly už při praní. Dost mě to naštvalo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je zajimave, mne zatim drzi neposkozena. I kdyz me prekvapilo, ze po namoceni ji trva hrozne dlouho, nez se zmensi na puvodni tvar. Tak uvidime, jeste budu chvilku zkouset...

      Vymazat
    2. presne to same zminovali nemecti bloggeri a youtuberi - houbicka mela po prvnim myti praskliny.

      Vymazat
  2. Chtěla bych vyzkoušet ty matující barvy na rty... škoda, žes nepřidala foto jak vypadají na rtech :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. Ty matující barvy na rty jsou skvělé..koukala jsem na ně, měla jsem si nějaký vzít.. SUper zhodnocení produktů!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Velká škoda, že ten gel tint moc nebarví. Už jsem si na něj dělala zálusk, ale teď už si ho asi nekoupím.
    alltinygems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne se ten malo barvici efekt libi, vypada to prirozene a zvyraznene zaroven=)

      Vymazat
  5. Řasenka mě zaujala, lesky mě nechávají chladnou a korektor je zklamání, přitom barevně vypadá dobře. Škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale cetla jsem hodne chvaly na ten novy korektor od Catrice, nazivo jsem ho jeste nevidela. A rasenka je docela prijemne prekvapeni.

      Vymazat
    2. je dobry, ale spis na normalni az mastnou plet.

      Vymazat
  6. Pro řasenku dneska běžím a s názorem na matnou tekutou rtěnku se shodujeme, vypadá nepřirozeně mrtvolně, mám ji v odstínu velvet rose. Vypadám v ní jako bych jedla omítku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidis, ten efekt omitky to vystihuje docela dobre. Kdyz se divamdo maleho zrcatka jen na rty, tak hrozne to neni, ale celkovy efekt je zvlastni=( Ted jsem par dni nosila ten nude odstin a prisel mi o hodne prirozenejsi nez velvet rose. Musim rict, ze se mi to dost libi...je o hodne tmavsi a ve vysledku vypada prirozeneji.

      Vymazat
  7. si si toho teda poskusala:) skoda ze si tu receziu nedala hned teraz ta tu budem chodit stalkovat kazdy den lebo som zvedava aky bude. Original nemam ale tieto hubky maju aj v H&M a bude mat aj u nas Essence. Tak ci vobec stoja za kupu :)
    A tu spiralu si urcite kupim, vyzera super!

    Inak na mojom blogu sa práve koná TOP giveaway o kozmetiku Macadamia hair. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/03/top-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  8. Mně stačí když seženu lesky stay matte ve stejných odstínech jako máš ty a budu spokojená :D :).

    OdpovědětVymazat
  9. Já se těším na to srovnání s originál beauty blenderem, sama mám doma jen napodobeninu z ebay. Jinak ten korektor jsem si zkoušela na ruce a přišel mi taky fakt hrozný.

    OdpovědětVymazat