středa 27. února 2013

Avon Perfect Kiss + BB překvapení

1) Avon Perfect Kiss Lipsticks



Jednu věc Avonu nejde upřít, rtěnky umí dobře. Na vyzkoušení jsem obdržela 4 odstíny z nové kolekce rtěnek s názvem Perfect Kiss. Tyto rtěnky mají obsahovat směs avokáda a kokosového oleje pro výživu a zjemnění rtů a mají poskytovat krémovou barvu pro plné krytí.

S první částí popisu musím souhlasit. Rtěnky jsou opravdu až balzámové, skvěle hydratují, krásně se nanášejí, sladce voní, vytvářejí šťavnatý finish na rtech a rty jsou po použití jemné a vypadají plnější. 

Co se týká krémové barvy a plného krytí, tam si dovolím nesouhlasit. Rtěnky mají krémovo-gelovou konzistenci a po nanesení jedné vrstvy určitě neposkytnou plné krytí tak, jak si ho představujeme u rtěnek krémových. Nechci říct, že nekryjí, ale výsledek je podle mě lepší, tedy přirozenější než u plného krytí. Takže kryjí, ale tak nějak hydratačně-gelově a výsledný efekt je moc pěkný, jarní, mladistvý...

Výdrž je průměrná, což se ale u tohoto typu produktu předpokládá. Tmavší odstíny zanechají na rtech přirozený stain, takže se barva vytrácí ze rtů postupně. Připomínají mi upgradované rtěnky, které u Avonu byly kdysi dávno....měly salátově zelený obal, krásné barvy a byly velmi hydratační. 

Balení je povedené, klasický avonovský tvar ve stříbrném leském plastu. Přestože byl výběr odstínů vcelku reprezentativní, žádný mě neuchvátil natolik, abych rtěnky používala denně. Což je trochu škoda, protože jsou velmi příjemné. Dívala jsem se na zbytek odstínů, kterých je celkem 24 a zaujalo mě několik nositelnějších barev (mají velký výběr MLBB a neutrálních růžových), takže nevylučuji, že ještě nějaký odstín přikoupím. 



L-R Plum Intrigue, Caressing Coral, Fuchsia Flirt, Naughty and Nude







L-R Naughty and Nude, Caressing Coral, Fuchsia Flirt, Plum Intrigue
Pro více informací můžete navštívit stránky www.zlaskykvam.cz a současně můžete podpořit projekt Avonu proti rakovině prsu.

2) Avon Ideal Flawless Skin Loving Beauty Balm 




Tak BB krémem už se může pochlubit i Avon. Když jsem se o tomto releasu dozvěděla, moc velká očekávání jsem neměla. Tedy mírně řečeno. Avon a make-upy mi nikdy dohromady nepasovaly.

Tím větší bylo ovšem moje překvapení, když BB až tak hrozný nebyl, ba naopak...docela příjemně mě překvapil. A vezmeme to v bodech.

1) Je dostupný v 5 odstínech, což pro BB až tak typické není, ale když mohla mít 5 dstínů BB krému samotná Bobbi Brown, proč ne Avon?! Dostala jsem odstín Nude a padl mi jako ulitý. Je to neutrální béžová s mírným žlutým podtónem. Mnohé dražší BBčka by se mohla barevnou škálou inspirovat (ano, myslím tebe Clarins BB Cream)

2) Konzistence je relativně tekutá, ale přesto dostatečně krémová. Druhé překvapení na mě čekalo po prvním rozetření. Říkala jsem si, když zvládli odstín, tak bude problém asi krytí. Nekonalo se. Krém se rozetřel krásně sametově, žádné šmouhy, pouze ucelená sjednocená vrstva krému. A krytí velmi obstojné. Barevné nerovnosti překryje stoprocentně, nedokonalosti jakoby zaretušuje, takže stačí slabá vrstva korektoru a může se vyrazit.

3) Výsledný finish není zcela matný, je spíš saténový, ale velmi přirozený. I při pohledu do zrcadla na denním světle jsem neviděla žádné nedostatky. Póry byly zamaskované, suchá místa nebyla zvýrazněna, barva byla rozprostřena rovnoměrně, odstín splynul jako second skin, takže jedním slovem překvapení.

4) Výdrž po přepudrování dobrých 6 hodin, neotírá se, neoxiduje.

5) Používala jsem ho přes tři týdny, ale ke konci se mi zdálo, že mi trochu vysušuje pleť, takže jsem ho používat přestala, ale ráda se k němu zase vrátím.

Společné rysy s Asian BB bych najít dokázala, ale podle mě je Avon BB spíš výrobek dekorativní kosmetiky než kombinace dekorativní a pěstící. Pokud tedy hledáte cenově přijatelné BB a v drogerii svého favorita marně hledáte, doporučuji vyzkoušet. V nabídce je i v malém testovacím balení, takže za zkoušku nic nedáte. 

odstín Nude




Jaká jsou momentálně vaše nejoblíbenější BBčka a jaké rtěnky?

12 komentářů:

  1. Jé, ty salátové rtěnky si pamatuju! Byly opravdu super a voněly myslím trochu po melounech. Jinak jsem překvapená tím BB od Avonu, kdo by to byl řekl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si ty rtěnky pamatuji, byly moje oblíbené:)

      Vymazat
    2. Holky to jsem rada, ze si je pamatujete. Ja je uplne zboznovala, mela jsem odstin watermelon a byl skvely. Tyhle jsou hodne podobne, jen bych zase potrebovala nejaky univerzalnejsi odstin...

      Vymazat
  2. No je pravda, že tyhle odstíny rtěnek bych asi taky nedokázala používat každý den, ale jinak vypadají hezky a v katalogu bych si určitě vybrala tu svou :). Tohle už je druhá kladná recenze na ten BB, kterou čtu, tak doufám, že bude zase k dostání vzoreček, docela mě zajímá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, vzorecek urcite zkus. Byla jsem prijemne prekvapena a taky jsem nenarazila na nejakou vyslovene negativni recenzi...

      Vymazat
  3. Od obojího jsem měla vzorečky a musím souhlasit, BB krém mě neuvěřitelně překvapil, ještě bych dodala, že hezky voněl :-) A rtěnky moc příjemné, měla jsem Lovey Dovey Pink a i když růžové nenosím, tak díky tomu přirozenému efektu jsem ji vypotřebovala za chviličku :-D Teď zkouším Nude Brown nebo jak se to jmenuje, tmavá hnědá, a i ta je velice nositelná, přestože to je tak tmavá barva, fakt jsem spokojená a určitě objednám plná balení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lovey Dovey pink me podle vzorniku taky zaujala, urcite si jeste poridim nejky odstin na kazdodenni noseni.

      Vymazat
  4. Ten BB mě hoodně zaujal, uvažuji že si ho objednám:)Já momentálně mám Dermacol, je fajn, ale bez báze se strašně blbě nanáší a flekatí:(Předtím jsem měla Garnier a ten byl super:)
    Jinak rtěnky mám oblíbené snad všechny :D To by bylo na delší povídání:D
    Ale od Avonu se mi líbí ty 2 odstíny uprostřed:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak po Dermacolu budes s Avonem jak v sedmem nebi, neda se to srovnat=) urcite vyzkousej. Rekla bych, ze je trochu podobny tomu garnieru pro mastnou a smisenou plet, ktery byl jeste lepsi nez ten puvodni...

      Vymazat
  5. Všechno vypadá velmi lákavě, barvy rtěnek mě nadchly, vůbec Avon mám celkem ráda, hlavně dekorativní část. A jinak já teď používám VIP gold od Skin79, L'Oréal BB cream nude magique a Misshu Perfect Cover...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja taky, prijde mi, ze nektere kousky z dekorativky jsou moc dobre a zbytecne prehlizene...ja jsem ted dozkousela bb od B.Brown, ktere je skvele a na dny, kdy nic moc nedelam pouzivam taky ten LOreal. A dneska jsem videla novy kompaktni BB od Bourjois, takze jsem trosku nahlodana dat mu sanci...prijde mi, ze je to kopie Chanle Vitalumiere Aqua kompaktu za polovicni cenu. I ten obal je tak chanelovksy=)

      Vymazat
  6. tie ruze maju krasny desing a farby!

    OdpovědětVymazat