úterý 5. února 2013

Alverde Lipstick Pencil



Alverde Lipstick Pencils už jsou v prodeji nějaký ten pátek, ale zatím jsem nezaznamenala žádné velké ohlasy. Proto bych to chtěla dnešním postem napravit a říct světu, že stojí za pozornost.

První, co mě napadlo, když jsem je zahlédla ve stojanu Alverde, bylo Chubby Sticks. Takže lesklé, hydratační, voňavé balzámky. Po prvním vyzkoušení jsem ale pochopila, že místo repliky Chubby Sticks mám tu čest s replikou Nars Velvet  Matte Lip Pencils. 

Vyrábí se ve třech odstínech, Nude, Berry a Red. Jako první jsem se rozhodla vyzkoušet 10 Berry. Odstín Berry patří do kategorie barev, které jsou výrazné, ale přesto působí přirozeně. Jak už název napovídá, barvou připomíná lesní plody, hlavně v silnější vrstvě. V slabší vrstvě má zase blízko k výraznějším My Lips But Better, takže tlumená růžová s vínovým podtónem. Rozhodně se ale jedná o moc slušivou barvu, která sedne jak bledulkám, tak i snědším typům. 

Tužky jsou naprosto matné, ale zároveň extrémně krémové, takže se nanáší s lehkostí, ať už přes balzám nebo přímo na rty. Na rtech vytvoří krásný finish, který je matný, zároveň má ale dimenzi. Určitě se nedá říct, že by tužky rty hydratovaly, to v žádném případě. Mohou vysušovat, ale určitě ne tak, jak by se od takového produktu mohlo očekávat. Výdrž je velmi dobrá, ze rtů mizí postupně, dokonce na nich zanechá lehký stain. Jakmile barva začíná mizet, použiju balzám, který mi rty hydratuje a zároveň sjednotí zbývající barvu do přirozenějšího odstínu.




Po velkém úspěchu s odstínem Berry jsem se rozhodla i pro další exemplář v podobě 30 Red. Je to krásná výrazná cihlová červená s teplým podtónem. Opravdu velmi povedená barva, taková sofistikovaná verze red lips look. Výhodou je, že tužky fungují i jako konturka, takže nehrozí žádné rozpíjení nebo další nešvary, které jdou ruku v ruce s výraznými odstíny. Na rozdíl od předešlého odstínu mi přijde Red méně krémová, více vosková, ale zase vydrží delší dobu. A na závěr mi nedá, abych opět nezmínila podobnost s Nars Velvet Matte Lip Pencil, konkrétně s odstínem Forbidden Red.  




A teď krátce k mínusům. Tužky se musí ořezávat. To je pro mě nepochopitelné, proč nám výrobci nechtěli usnadnit použití a vytvořit vysouvací mechanismus. Takto je nutné dokupovat speciální ořezávátko, plastový povrch se stane po ořezání nepravidelným a v neposlední řadě dochází k zbytečnému plýtvání produktu. 
Dalším mínusem může být pro někoho vůně, která je typicky alverdovská, i když já osobně s ní problém nemám. A do třetice přidám, že 99 Kč taky není ta nejpřijatelnější cena, ale s čistým svědomím můžu říct, že já bych si ji bez rozmýšlení koupila znovu. 

Tužka po ořezání

B-T 30 Red, 10 Berry

Máte už tužky vyzkoušené? Máte s podobným typem produktů zkušenosti? Jak se vám rtěnky v tužce používají?

Nezapomeňte se podívat na Zlatosfera shop, přidala jsem tam několik nových produktů.

21 komentářů:

  1. Skvělá recenze! Slyším o těchhle poprvé, ani jsem si jich nikde nevšimla, příště se musím líp kouknout :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Chcela som si jeden kúpiť, ale tri odtiene sú naozaj málo, tak som to nakoniec nechala tak, len aby som si nasilu kúpili s odtieňom, ktorý sa mi nehodí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš pravdu, 3 je málo, hlavně když 2 z nich jsou dost výrazné barvy. Ale mě naštěstí barvy sedly=)

      Vymazat
  3. tuto tuzku mam uz dlhsie,som s nou velmi spokojna,ale ked som ju chcela orezat stalo sa nieco,comu doteraz nechapem...uplne sa ta ceruzka pokazila.takze by som sa chcela opytat ake orezavatko pouzivas,ze mas ceruzku tak pekne orezanu...velmi by si mi pomohla..dakujem pekne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kupila som si alverde orezavatko a orezava to tak,ako ma :)..mali niekde napisat,ze k tejto ceruzke je potrebne..inak,myslim si,ze alverde vela ludi prehliada a pritom maju fakt skvele vyrobky...ja milujem ruze a ocne tiene,licenky a gulickovy rozjasnovac.vela ludi sa stazuje na obaly,ale mne sa naopak velmi pacia,kedze ide o prirodnu kozmetiku..jedine co by som mohla vytknut je vona..inak som naozaj spokojna :)

      Vymazat
    2. Problém je, že plastová ořezávátka jsou na ně moc slabá. Já mám kovové od Stily a s tím je to mnohem jednodušši. Jinak naprosto souhlasím s názorem na Alverde! Maji výborné výrobky, jejich rtěnky mám strašně ráda.

      Vymazat
    3. ruze od alverde su skvele!! su pigmentovane,ale vobec nevysusuju...dokonca ani nemusim pozivat balzam,pretoze su nadherne kremove

      Vymazat
  4. Super recenze, vypadá moc dobře, při nejbližší příležitosti ji v drogérce omrknu.

    OdpovědětVymazat
  5. Stojan Alverde v Dmku přehlížím, koukám, že dělám chybu a budu se u něj muset příště zastavit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To dělá asi většina, ale podle mě umí Alverde věci na rty moc dobře. Mám moc ráda jejich rtěnky i konturky.

      Vymazat
  6. super, diky za recenzi. nedavno me zaujaly v regale, ale kdyz jsem hledala nejake ohlasy na blozich, vypadly na me jen nejake negativni.
    po te tvoji ji asi prece jenom vyzkousim. souhlasim, ze cena by mohla byt malinko nizsi, nejlepe na urovni ostatnich alverde rtenek (taky je mam rada, myslim, ze s ostatni kosmetikou v tehle cenove kategorii jsou neporovnatelne).

    OdpovědětVymazat
  7. super, jen by to chtělo fotku na rtech :)

    Jinak Tě zvu k sobě: http://janescolours.blogspot.cz budu ráda, když se přidáš :)

    OdpovědětVymazat
  8. Paráda, článek o mojí oblíbenkyni ;-). Alverde mě zklame málokdy a tahle tužka je jedním z nejlepších kousků. Senzační recenze, díky za ni.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ta rtěnka vypadá senzačně. Děkuji za tip. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Oooooo, to vypadá naprosto skvěle :) jen mě vážně trošku znervózňuje to strouhání :D

    OdpovědětVymazat
  11. ja bohuzial asi nie som moc fanusik Alverde, skusala som lesky (nic moc), ruz (nic moc) puder (neskutocne rychlo sa minul), a co je naozaj super to su tekute licka. Nehovorim, ze je to zla kozmetika, skor ze neohuri.

    OdpovědětVymazat
  12. Obě mají krásné barvy:) Až pujdu do dm, tak na ně mrknu:) Škoda, že nejsou vysunovací, ořezávání by mi taky vadilo:(

    OdpovědětVymazat
  13. Já tužku mám v odstínu Berry a musím říct, že na ní nedám dopustit. Výdrž je mnohem lepší než u některých rtěnek a vysušování rtů taky není tak zlé... já stejně před nanesením bežně používám balzám. Nezkoušel jste někdo ten neutrální odstín? Jinak běžné rtěnky alverde mi moc nesednou, naproti tomu lesky jsou podle mě úžasné, stejně jako perlová minerální tvářenka v odstínu fanstastic toffee.

    OdpovědětVymazat