sobota 16. června 2012

Novinky, nákupy, tipy, akce, první dojmy...Part I


Po delší absenci přináším miš maš všeho možného, tedy věcí, které jsem nedávno koupila, objevila, znovuobjevila, vyzkoušela atd. Článek je hooodně dlouhý, takže jsem ho rozdělila na 2 části. 

1) Laky Flormar

Nikdy jsem žádný Flormar lak nevlastnila, což jsem bohatě napravila. Využila jsem akci 2+1 zdarma a koupila jich rovnou 6 (vlastně 9, ale o těch zas někdy jindy=)

Všechno to začalo neonovým trendem a neúspěchem při shánění ikonické neonky od Essie Pink Parka. Pak jsem zahlédla podobnou alternativu od Flormar (na obr. 2 zleva) a zamilovala jsem se nejen do této barvy, ale i do Flormar laků jako takových. Zmíněná neonka nejenže perfektně kryje už v jedné vrstvě, schne lesklá (narozdíl od neonových laků jiných značek), ale dokonce má i nadprůměrnou výdrž (alespoň na mých nehtech). Jen podotknu, že tento lak je ze stále nabídky a nepatří do jejich nové Neon kolekce.

O Neon kolekci jsem slyšela, že laky jsou vodové a nekryjí moc dobře, ale opak je pravdou. Pořídila jsem 3 odstíny, tmavší červenou, tlumenější růžovou a křiklavou studenou `barbie` růžovou. Nejsou to žádné krémovky, ale to se mi na nich zrovna líbí. Jen tak pro představu, červený odstín svou barvou i konzistencí připomíná lak Essie Aperitif.

Dlouho jsem hledala nějaký lak v barvě Rose Gold (druhý zprava) a našla jsem něco vzdáleně podobného. Na zkoušku jsem přihodila i jeden holografický lak, který je úchvatný - dobře kryje a výsledný efekt je opravdu holografický.



Jako ukázku mám 2 laky z Neon kolekce a 1 ze stálé kolekce, náhradník za Pink Parka (uprostřed).



Nejoblíbenějším odstínem se ale stal Neon 03, což je tlumenější šťavnatá melounovo růžová barva, na která v lahvičce vypadá nic moc, ale nenehte se zmýlit, je nádherná. Pokud nechcete dovést neonový trend do extrémů, toto je nositelná alternativa. A ještě jedna poznámka pod čarou, s tímto lakem se mi poprvé stalo, že mi ho jedna slečna na ulici pochválila a ptala se, co je zač...takže tak=)

Jinak cena laků 69/79 Kč, podle toho, kde kupujete a akce 2+1 mají skoro pořád,



2) Essence Studio nails Duo

A u laků ještě chvilku zůstaneme, protože vám chci doporučit jednu šikovnou dvojici od Essence z řady Studio nails. Mléčně bílý lak obsahuje nylonová vlákna, které nehty zpevní (a tím myslím opravdu zpevní), světle růžová vrstva je vyhladí, dodá jim jednolitou barvu a připraví na aplikaci laku. Tato kombinace je skvělá nejen tím, že po použití jsou nehty znatelně pevnější, ale vytvoří perfektní bázi pro tmavé i světlé laky, které barevně víc vyniknou a často vám bude stačit i jediná vrstva. Každý za 50 Kč a opravdu doporučuji je vyzkoušet!




3) Interspar

V Intersparu jsem při běžném nákupu narazila na pár novinek. Nálepky na čištění pórů a `papírovou` masku na obličej, která se nemusí objednávat až z daleké Koree=) Potom jsem zahlédla nějaké výrobky Karlovarské kosmetiky, konkrétně čistící pleťovou vodu s obsahem kafru Sysex, kterou už používám přes 2 týdny a opravdu funguje. Perfektně dočišťuje pleť, opravdu viditelně stahuje póry, ALE dost vysušuje, což je nutné zlo u výrobků, které obsahují alkohol. Pokud používáte a vyhovuje vám exfoliační tonikum od Clinique (část pověstných 3 kroků krásy) a přenesete se přes intenzivní kafrovou vůni, budete nadšené a ušetříte hodně peněz (Sysex stojí 30 Kč)




4) Henna Color

Konečně jsem se dokopala k tomu použít opět hennu, protože s ní vypadají vlasy nesrovnatelně lépe, jsou silnější, zdravější, lesklejší, méně padají a v neposlední řadě je to úleva pro pokožku hlavy, kterou henna zbaví svědění, lupů atd.

Dříve jsem dloihou dobu používala obyčejnou hennu z DM, na kterou si nemůžu stěžovat, ale rozhodla jsem se vyzkoušet vychvalovanou Henne Color v odstínu zlatá blond. Nedávno se mi ale dostal do ruky letáček značky Khadi a slečna v obchodě s biokosmetikou, kde mají asi 5 různých značek henny, si ji velmi chválila. Takže příště zkouším Khadi...máte s touto značkou nějaké zkušenosti?



5) Wilkinson Intuition

Toto je naprosto random tip, ale včera jsem byla v Tesco My na Národní a tato řada byla ve výprodeji (cca 200 Kč za strojek + 2 hlavice a stejná cena za náhradní 4 hlavice)

Přestože si myslím, že nic lepšího než Venus neexistuje, rozhodla jsem se vyzkoušet. Přinejhorším využiji, když nebudu mít po ruce žádný holící gel, což se asi jen tak nestane, a i kdyby, tak sprchový gel to jistí, ale tak výprodej je výprodej, že?




6) Yves Rocher Cure Solutions

V Yves Rocher jsem kupovala maximálně tak sprchové gely. Jejich pečující kosmetika mě nechávala ledově chladnou...než mi trb (díky, díky, díky) doporučila tento krém. Ani na chvilku jsem nezaváhala, protože když trb něco bez výhrad doporučí, stojí to opravdu za to. Na tento krém bude samostatná recenze, protože způsobil naprostý převrat v tom, jak moje pleť po ránu (a následně celý den...a další den, zas a znova) vypadá, jak se zlepšil tón pleti a její povrch, jak na ní vypadá make-up atd. Je to můj zachránce a já, stejně jako trb, ho doporučuji všude a všem. A ne, opravdu nedostávám provizi z prodeje=)







7) A nejlepší skoro nakonec, aneb Chanel líčení v Sephoře aneb jak moje peněženka zaplakala          (stále máte šanci=)


Od 11.6. probíhalo v různých pražských Sephorách líčení Chanel s názvem Chanel Lip Bar. Slečny vizážistky mě spolu s kamarádkou krásně nalíčily, konečně jsem vyzkoušela nový kompaktní Chanel Vitalumiere Aqua (velká spokojenost!), stejně jako při Nars líčení, o kterém jsem psala nedávno, mi doporučily výraznější rtěnku (Rouge Allure 85 Coquette) a vše zakončily limitkou Soleil Tan de Chanel v odstínu Sable Beige. 

Původně jsem si chtěla jen užít líčenía vyzkoušet některé produkty, takže jsem na konci líčení poděkovala a marně čekala na malou pozornost, která byla avizována na letáčcích, nebyla podmíněna nákupem výrobků a měla sloužit jako poděkování za možnost prezentace firmy Chanel. Takže klasika. 

Později téhož dne jsem v Palladiu narazila na slečnu rozdávající 20% slevy do Sephory, což jsem vnímala jako znamení osudu a výtečnou příležitost, jak si něco z vyzkoušených produktů pořídit. Takže jsem se do Sephory vrátila a odnesla si 3 výrobky. Ať žije slabá vůle. 

Jinak malé upozornění ne jeden cenový rozdíl, který mi málem vyrazil dech. Sypký pudr, který na Smíchově stojí 1300 Kč prodávají v Palladiu za 1700 Kč ?! Takže pozor, ač se to zdá nelogické/neuvěřitelné, ceny produktů nejsou v jednotlivých Sephorách stejné.


Dle slečen vizážistek si nákup takového rozsahu už zasloužil určité poděkování, takže jsem odešla vybavená luxusní  kosmetickou taštičkou Chanel (na obr. v černé krabičce) a pěknou sbírkou vzorků.


Takže pokud se chcete nechat hezky nalíčit značkou Chanel, dnes máte poslední šanci v Sephoře OC Flóra. A pokud nedostanete na konci líčení zmíněnou pozornost, prostě si o ní řekněte=)



Na druhou část článku se můžete těšit už zítra.


Jak se vám takový typ článků líbí? Máte s některým zmíněným výrobkem osobní zkušenost? Z čeho jste byly/nebyly v poslední době nadšené?

Jak jsem vás už informovala na Twitteru, konečně jsem zrušila ověřovací slova u komentářů, takže teď už můžete komentovat dle libosti=)



V poslední době provádím důkladno čistku kosmetiky, takže na stránce 


přibylo pár nových výrobků. 




19 komentářů:

  1. tak zrovna ten yves rocher jsem si před pár týdny koupila podruhé (něco, co se mi moc často nestává) a pořád super. takže děkuji za odkaz, za důvěru a provize z prodeje bych taky brala hned.

    khadi hennu mám taky v plánu další barvení. teď jsem si dala půlrok s henne color, tak jsem zvědavá, jestli to bude fakt lepší... a ještě: už máš khadi koupený? nechce se mi to objednávat přes e-shop.

    jo a děkuji za zrušení ověřovacího slova na komentáře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já děkuji Tobě, je to fakt úžasná věc! Khadi jsem objevila v jednom obchodě s biokosmetikou na národní třídě, hned naproti zadnímu východu z metra, takže asi budu kupovat tam.

      Vymazat
  2. Jsme zabržděná:-D Ty sis tedy o tu pozornost řekla nebo ne?
    A že mají Sephory různé ceny už jsme bohužel s kamarádkami zjistily taky, ale pořádně uspokojivě mi to ještě nikdo v Sephoře nevysvětlil, vždycky koukaj jak telata na nový vrata:-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřekla, ale pak jsem se vrátila s tou slevou a to už slečny připravovaly celý děkovací balíček=) Jinak kamarádka líčení absolvovala taky, nic nekupovala, tedy ani nic nedostala, takže si prostě řekla=)

      No a ty ceny mě dostaly, 400Kč rozdíl se jen tak někde nevidí=)

      Vymazat
  3. Super příspěvek :)) také si myslím, že neexistuje nic lepšího než Venus žiletky..Laky Flormar jsou úúúžasné.. doufám, že je u nás v Tetě budou mít

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Flormar se prodavaji jen v tech jejich stankach, obvykle v nakupnich centrech, takze v Tete asi nebudou.

      Vymazat
  4. Ten krem od YR uz pouzivam par let a pochybuju, ze nekdy najdu nejaky, co by mi vyhovoval vic!
    Jinak diky za vsechny tipy <3

    OdpovědětVymazat
  5. Těším se na recenzi na krém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slibila jsem si, ze novou peci budu kupovat az po vypotrebovani te stare, takze to jeste takovy mesic potrva=) Dneska jsem dostala jeste vzorecek toho nocniho kremu/masky, tak jsem zvedava, jestli predci ten od YR

      Vymazat
  6. Talko, doufám, že recenze krému bude brzy, protože mi dochází denní krém a až doteď jsem byla přesvědčená, že si koupím Imperialis od Lush. No, teď už si tak jistá nejsem :) Jinak, co se týče henny, zkoušela jsi někdy tu z Lush?
    Terka

    OdpovědětVymazat
  7. Jak uz jsem psala Dashulce, chvilku to potrva, ale kupovat budu urcite. Jinak ten Imperialis jsem mela a dobry, ale nic prevratneho. Na leto se mi zda byt az moc hutny, pokud teda nemas vyslovene suchou plet. Jinak pokud mas moznost, zkus v Sephore vzorecek toho Samparu a hned poznas, jestli ti bude vyhovovat. Hennu z Lush jsem nezkousela, protoze mam svetle hnede vlasz, takze barevne mi zadna nevyhovuje=(

    OdpovědětVymazat
  8. Měla bych otázku ohledně Yves Rocher krému - myslíš, že je vhodný i na smíšenou občas mastnější pleť? Protože účinky mě zaujaly a přišla mi sleva:-) Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja ho pouzivam zasadne jako nocni krem. Mam normalni plet a na pres den bych si na nej netroufla, je dost hutny a nikdy se nevstreba dokonale. Ale na noc je perfektni a muze si ho klidne dovolit i mastnejsi plet.

      Vymazat
  9. Jé ten chanel :) A to takhle dávají v sephoře tuto taštičku?

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za tip na Yves Rocher Cure Solutions - používám teď tak 10 dní jen na noc a nevím, jestli se mi to zdá nebo fakt mám takovej trochu rozzářenější obličej. Pak už stačí jen matující "BB Cream" od Garnier a ten obličej vypadá fakt líp než předtím s make-upem. Takže děkuju. Teď jsem ještě zkusila tu tvářenko-rtěnku od Essence a zatím vypadá v pohodě.

    OdpovědětVymazat