středa 28. března 2012

Sigma štětce + jeden, který musíte mít!



Dnes bych chtěla rozebrat štětce od Sigmy, protože mi přišlo několik proseb, abych na ně udělala recenzi. Tímto se omlouvám za zpoždění  a doufám, že recenze bude dobrým vodítkem pro případný nákup.

Sigma mánie začala před několika lety, když společnost uvedla na trh přesné kopie štětců Mac, které byly pro mnohé finančně nedostupné. Číslování štětců bylo totožné s číslováním u Mac, proto bylo velmi jednoduché vybírat a srovnávat. Vlastním i několik Mac kousků a v podstatě nevidím znatelný rozdíl, jsou stejné na pohled i na omak a plní svoji funkci za mnohem menší cenu. 


Objednávka přišla krásně zabalená, jednotlivé štětce byly ukryty v organzových sáčcích.

 


Jako první jsem si objednala Sigma Travel Kit, který je k mání ve 4 barevných kombinacích, já zvolila metalickou starorůžovou. Sada obsahuje 8 štětců a hned na začátek řeknu, že štětce skoro vůbec nepoužívám. Štětce jsou cestovní, tzn. mají kratší rukojeť a jsou celkově menší. Je tam štětec na pudr, stippling, na tvářenku, na makeup, korektor a 3 štětce na oční stíny. Sada je perfektní v tom, že obsahuje všechny štětce, které budete při líčení potřebovat v pohodlném pouzdře, které, pokud někam jedete, zabalíte jednoduše do tašky a máte vystaráno. Na druhou stranu žádný z těchto štětců není tak výjimečný, aby bylo potřeba pořizovat samostatně. Místo stippling a powder štětců můžete klidně pořídit ekvivalenty z Elf Studio řady, štětec na tvářenku je moc fajn, ale vlastním totožný od Essence of Beauty (dovezený z USA), plochý štětec na make-up moc nepoužívám, ze štětců na oční stíny mám v plné velikosti jen blending E35, který je na druhou stranu velmi dobrý. Na nanášení očních stínů si běžně vystačím se štětcem Elf ze základní řady, štětcem Essence nebo HM. 

Takže, pokud máte málo štětců a chcete trošku zainvestovat, určitě můžu doporučit. Pokud jich máte dost, ale chcete mít cestovní sadu, kterou bezmyšlenkovitě zabalíte na cesty a budete mít po ruce všechny štětce, které budete potřebovat, také doporučuji. Pokud máte hodně štětců, cestovní aspekt této sady pro vás není až tak důležitý a doufáte, že nakoupíte unikátní štětce, které předčí vše co máte doma, potom tuto sadu doporučit nemůžu.


Dále jsem přiobjednala několik štětců v plné velikosti a s většinou jsem spokojená nadmíru. Na fotce chybí blending E35, který je skvělý a doporučila bych do něj zainvestovat. Dále perfektní Buffer F45, který je skvělý na minerální make-up, pudr, bronzer, na zjemnění tvářenky atd. Je velký, velmi jemný a plní svoji fukci dokonale. 

A teď se dostáváme k úplným hvězdám celé objednávky.

Tapered Face F25. Co je na tomto štětci unikátní je jeho tvar. Hustý uprostřed a zúžený ke konci. Skvěle se s ním aplikuje bronzer (stačí nabrat malé množství na špičku štětce a můžete konturovat obličej) i tvářenka. Je perfektní i na pudr, hlavně proto, že díky svému tvaru se dostane i do záhybů obličeje, pod oči atd. 

A teď štětec, bez kterého bych nemohla v líčení existovat. Jedná se o syntetické štětce Sigmax určené na aplikaci make-upu. Jsou 4 druhy (round, tapered, flat top a angled), já vlastním F80 (flat top) a F84 (angled). Kdo nevyzkouší, neuvěří. Tak bezchybný make-up vám nevytvoří žádný štětec. Je ideální na tekuté i krémové make-upy, které do pleti zapracuje během několika chvilek, nejsou vidět žádné tahy, žádné nerovnosti, je to jako instantní retušovací efekt. 

Je v podstatě jedno, který z nabízených 4 typů vyberete, všechny plní funkci nanášení make-upu stejně dobře. Pokud bych měla doporučit jen jeden, tak to bude F84, který má dle mého názoru pro aplikaci make-upu slvělý tvar a pracuje se s ním nejlépe. 


Pokud chcete štětec, se kterým se už nikdy nebudete chtít rozloučit, potom je řada Sigmax tím správným řešením a zaplacených 16 USD nebudete litovat. Dalším štětcem, který můžu s klidným srdcem doporučit je Tapered Face F25. Oba štětce jsou natolik unikátní a výkonné, že je budete používat každý den a s výsledkem bude pokaždé spokojenost. 





Ke každé objednávce nad 30 USD dostanete cestovní velikost štětce E25, který je placatější a kratší než E35. K objednávce nad 75 USD jsem dostala trio stínů z jejich nové kolekce palteke Bare, Dare, Flare.

A co vaše nejoblíbenější štětce? 

16 komentářů:

  1. Já mám doma sadu 12-cti štětců a Round top kabuki. Rozhodně u mě vede kabuki! Udělá vážně nádherný finish a je nádherně jemňounký :)
    Jinak mě štětce nenadchly, jsou pichlavé a na mou citlivou pleť to není to pravé ořechové...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne neprijdou zas tak pichlave, ale plet nemam nejak extra citlivou...opravdu pichlave jsou pro me ty od Bare Minerals, ale na druhou stranu ten jejich mineralni make-up aplikuji dost dobre=)

      Vymazat
  2. ten travel kit mam tacky a pouzivam ho normalne, jsem spokojena
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera! Snad si je jednou taky pořídím. Já a mé štětce...Elf, Elf, Elf a Oriflame, nic jiného jsem zatím nezkusila a časem, to jsem si jistá, to napravím.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvela recenze, vubec jsem o teto znacce neslysela. Mam radost, protoze mam asi 5 MACu apotrebovala bych dalsi a vubec se mi za ne nechce utracet :) takze diky za tip!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, prosím Tě, jak je to s platbou cla? Tyto štětce pocházejí z Ameriky, že? Chtěla jsem si je koupit již dávno, ale nevím, jak se platí clo a kolik tak dělá, tak jsem se zatím neodhodlala. Děkuji, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clo je nutne zlo u nakupu z USA, ja jsem je kupovala primo tam, takze me clo minulo. Jinak pri nakupu mezi 22 - 150 Euro se plati pouze DPH v hodnote 20% z ceny.

      Vymazat
  6. Ahoj,prosím o radu, kde by se daly koupit. Petra

    OdpovědětVymazat
  7. Mám podobné, akorát sesbírané od různých značek.

    Monča
    http://monikakratka.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám štětce od MAC :) Pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  9. já mám z těchto "bratříčků" F82 a naprosto ho miluju, určitě plánuji nákup dalších, protože mají opravdu skvělé štětce!

    OdpovědětVymazat
  10. Taky nemám štětce od sigmy, ale dlouho sháním :), takže děkuji za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělá recenze! Moc se mi líbí, jak píšeš, takže máš novou čtenářku :-)

    OdpovědětVymazat