středa 23. listopadu 2011

Novinky z drogerie + minirecenze


Jistě vám neuniklo, že Rossmann má 25% slevu na sortiment dekorativní kosmetiky Rimmel. Proto přináším pár tipů, které by vás mohly zaujmout.


Začnu výrobkem L`Oreal, a to řasenkou Lash Architect, která byla zdarma k nákupu výrobků této značky v hodnotě 349Kč. Myslela jsem si, že se jedná o novinku Lash Architect 4D, ale byla jsem zklamaná po zjištění, že je to starší verze této řasenky. Kartáček má klasický štětinkový, na pohled se mi zdál povedený, řasy prodlouží a dodá objem, ale výsledek je takový `krepatý`, alespoň v porovnání s Maybelline OnebyOne. Takže zdarma ok, ale jinak žádná sláva.


Teď už ale zpátky ke značce Rimmel. Konečně jsem se dostala k nákupu make-upu Lasting Finish 25 Hours v odstínu 100 Ivory (103 True Ivory byl moc do žluta). Cena ve slevě 149Kč. Tento make-up už jsem chválila tady, kupovala jsem ho v USA a vypotřebovala jsem 2 balení. Potěšilo mě, že se konečně dostal i do ČR, protože je to perfektní výrobek a navíc dostal pohodlnější skleněné balení s pumpičkou. Krásně kryje, barva je přirozená, musí se zapudrovat, ale drží obstojně. Momentálně je pro mě jedničkou z make-upů, které jsou k dostání v drogérii. Doporučuji vyzkoušet. 

Na pudr Stay Matte slyším chválu ze všech stran, takže jsem se rozhodla ho vyzkoušet. Bohužel jsem si vybrala špatný odstín, který jde trošku do červena, takže se musím poohlédnout po světlejším. První dojem (pokud nepočítám špatný odstín) byl ale vcelku pozitivní

Rimmel Lasting Finish, odstín 100 Ivory

A teď jsou na řadě rtěnky. O Kate Moss kolekci rtěnek Lasting Finish už bylo napsáno mnoho skoro na každém kosmetickém i nekosmetickém blogu, takže se nebudu dlouze rozepisovat. Rtěnky jsou výborné, krémové, velmi pigmentované, voní tak rimmelovsky, odstíny byly strašně výrazné, takže já jsem skončila s 03 a 07, tedy slušivá nude a trochu méně slušivá barva, která nese název Nude Mauve a není ani nude ani mauve.

Další upozornění se týká nového odstínu ve stálé kolekci rtěnek Lasting Finish, (které mimochodem patří spolu s Maybelline Color Sensational k mým absolutním favoritům z drogerie) a to Airy Fairy, která je snad nejčastěji zmiňovanou a chválenou rtěnkou od Rimmel na YT. Je to tělová růžová s mauve podtónem a osdahuje zlatý sheen, prostě každodenní nádhera. Určitě doporučuji bližší prozkoumání, navíc je momentálně za 69Kč.


Dalším přírustkem je lesk Stay Glossy v odstínu Non stop Glamour, což je nesvětlejsí odstín v nabídce, baby pink se zlatým leskem. Samostatně se mi nelíbí, ale nedávno jsem ho vyzkoušela na lip stain Bloody Mary od Essence a vzniklá kombinace byla úchvatná, jak barevně, tak konzistencí. Lesk je tekutější, není extrémně lepkavý (trošku je, jako většina lesků), krásně voní a má velmi zajímavý plochý aplikátor, se kterým se nanáší jedna báseň. Určitě stojí za vyzkoušení. Cena po slevě 104Kč.



L-R Airy Fairy, 07 Nude Mauve, 03 Nude, T Non stop Glamour


Další novinkou jsou tekuté linky Studio Lash Liquid Eyeliner od Miss Sporty v odstínu Black. Zaujal mě aplikátor, který připomíná L`Oreal Lineur Intense (moje nejoblíbenější tekuté linky). Barva je pigmentovaná, opravdu černo-černá, výdrž dobrá, jedinou nevýhodou je, že nabírá moc barvy, která se musí před nanášením trošku seškrábnout. Linkové profesionálky si s touto linkou hravě poradí, pro začátečníky může být aplikace trochu problém. Pro mě ale za 59Kč dobrá levná náhrada linek od LOreal.

omlouvám se za rozmazanou fotku...
A nakonec řasenkový favorit, Maybelline One by One. Nejlepší řasenka od Maybelline, Falsies i Colossal Volume strčí hravě do kapsy. Gumový aplikátor, který nenabírá moc produktu, krásně řasy obalí, i takové, o kterých jste dosud nevěděly, neslepuje, řasy natočí a zafixuje, prodlouží a zahustí, neopadává, neobtiskuje se a vydrží v takovém stavu celý den. V Rossmannu za 169Kč, v DM 219Kč spolu s tužkou na oči, kterou bych klidně oželela a doporučila bych levnější variantu z Rossmanna.




Máte s nějakým zmíněným výrobkem zkušenosti? Co vás v poslední době zaujalo?


25 komentářů:

  1. rtěnky od Rimmelu od KM jsou zatím ty nejlepší z drogerie, které jsem mohla vyzkoušet! Odstín 03 miluju! One by one mám a nechápu, proč na něj všichni pějí chválu, mě řasy strašně slepuje ale zase mi vyhovuje spíš žlutá verze Colossal Volume. Jinak z poslední doby mě z drogerie zaujal lesk od Maybelline pro zvětšení objemu rtů :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stay matte musím pochválit, dostala jsem ho darem, ale jsem spokojená. Rtěnky taktéž. Zítra se chystám do Rossmana, takže uvedené ostatní věci omrknu.

    OdpovědětVymazat
  3. stay matte jsem používala strašně dlouho, byl to jeden z mála opravdu světlých pudrů (jakože sehnat v droge OPRAVDU světlý pudr je celkem nemožné), který na obličeji ani po nanesení neoranžověl ... ale dávno jsem už přeplachtila k jiným (bělejším i víc matujícím) značkám

    OdpovědětVymazat
  4. @rendy: mne zase OnebyOne vyhovuje moc, jsem rada, ze jsem ji objevila=) a ty Maybelline lesky jsem taky videla ve vyprodejich, tak si je prohlednu dukladneji, kdyz je tak chvalis..a kdy se chystas do USA?

    @noogeta: pak podej hlaseni, jak jsi dopadla=)

    @cernamoora: no vidis...a ja se zrovna trefim do odstinu, ktery mi na obliceji tmavne. Ja ty pudry stridam, dosel mi Clinique Almost powder make-up, ketry mi vyhovoval moc, tak jsem se rozhodla prozkoumat, jak jsou na tom drogerie=)

    OdpovědětVymazat
  5. Talka: v půlce března odlétáme :) doufám, že mi poradíš, co určitě nezapomenout nakoupit :) když si tam byla tak dlouho a máš určitě mnoho zkušeností!

    OdpovědětVymazat
  6. K těm rtěnkám jsem se zatím ještě nedostala, ale asi do té drogérky pod náporem pozitivních recenzí pro nějakou světlejší skočím :)

    OdpovědětVymazat
  7. tak ode dneška mám doma už taky kate moss, já chtěla právě křiklavý odstín a vůbec jsem nevěděla který, stála jsem tam a zkoušela, až jsem měla obě ruce i pusu úplně červené...

    a tu one by one si asi budu muset koupit. ještě pořád mám slevový kupon do dm.

    OdpovědětVymazat
  8. One by one je pro mě momentálně také jednička!!! :) Stay Matte pudr mám také ráda a rtěnku by Kate mám v odstínu 09 (vínovou) :)))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Hmm, asi si zítra zajdu koupit ten make up od Rimmelu :D
    Jo a chci se zeptat, nevysušuje? Já mám extrémně suchou pleť a hned se mi dělají šupinky...

    OdpovědětVymazat
  10. Tak jsem tam nechala zase plno peněz, ale tentokrát jsem si zas nakoupila úplně něco jinýho...Ryor krém, lak na nehty Essence-z té vampýrské kolekce, všude se o ní píše, no a tak nějak mi padl do oka zrovna ten lak na nehty:)No a ještě plno dalších nezbytností, ještě jsem poměrně váhala nad tím Rimmel makeupem, ale nakonec jsem ho tam nechala...už jsem si zvykla na Clinique Superbalanced a bojím se měnit:(

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jsem dnes vyrazila pro Airy Fairy, ale u nás ji neměli :-( Koupila jsem jiný odstín, ale není to ono :-( Ten makeup už delší dobu testuju, taky musím udělat recenzi.

    OdpovědětVymazat
  12. @rendy: tak to se mas na co tesit! Jeste ti pisnu mail a trosku se te vyptam=)

    @markett: urcite, tak 03 je opravdu krasna.

    @trb: a jaky odstin jsi si nakonec vybrala? ja si ty vyrazne odstiny cas od casu koupim, protoze preci jsem uz velka holka a nekdy je zacit nosit musim, ale pak lezi v supliku, protoze na ne nikdy neni spravna doba=)

    @angel: videla jsem tu rtenku na tvem blogu a musim rict, ze ti strasne slusi!

    @veronika: ja vylozene suchou plet nemam, ale v zime se mi delaji supinky porad. Ten Rimmel je takovy kremovy, nerekla bych, ze nejak zvlast vysusuje.

    @noogeta: a jake kremy? Ja jsem ted zkousela tu radu morske rasy a byla jsem docela spokojena. A jaky je ten Superbalanced? Ja jsem jednu dobu casto pouzivala ten Perfectly Real a byl pro me absolutni jednickou...

    @viennetka: a jaky odstin, nebyla to nahodou Asia? Ja mam pocit, ze ta Airy Fairy bude jen v tech Rossmannech s rozsirenym sortimentem. A na recenzi se moc tesim!

    OdpovědětVymazat
  13. Včera jsem si koupila make-up, který jsi doporučovala a je vážně dobrý. I po prvním použití je můj druhý nejoblíbenější, děkuju za tip! Navíc ta cena, nešlo odolat..
    Od rimmelu jsem ještě nkoupila pěnové stíny, které jsou jedny znejlepších stínů, co jsem kdy vyzkoušela :)
    Souhlasím, one by one je opravdu úžasná řasenka ;), také jí mám nejradějí než Colossal.
    Rtěnku odstínu 07 mám taky, je nádherná, dá se použít kdykoliv,nemám ráda tmavéé odstíny.
    Koukám, že máme podobný vkus co se týče kosmetiky :)

    OdpovědětVymazat
  14. já mám tu rasenku a nadsena z ni uplne nejsem:(

    OdpovědětVymazat
  15. mám zálusk na tu řasenku i kdyz jich mám doma 5 :D lesk vypada dobře, ten makeup pouziva kamoska, vyzkousim od ni a popr.koupim:) ted mam asi rok Affinitone. diky za recenze, tvuj blog sleduju ráda!:) Eve

    OdpovědětVymazat
  16. Achjooo já jsem tak bezradná....:((
    Byla jsem odhodlaná koupit si makeup z parfumerky a pak čtu že i drogérkový jsou dobrý...mě je těch peněz líto, ale zase když chci super výsledek? :/

    OdpovědětVymazat
  17. Zkusila jsem Ryor na akné, ač je mi 27, naskočila mi na obličeji jakási neplecha, tudíž musím zasáhnout. Váhala jsem nad krémem s mořskou řasou, ale nakonec jsem sáhla na již zmíněný. Vidíš, takže příště zkusím mořskou řasu:)
    Jinak Superbalanced je naprosto perfektní, krásně kryje, má poměrně slušnou výdrž a nezhoršuje se mi po něm pleť. Akorát, mám hodně světlý odstín pleťi tudíž si musím obejdnávat ze zahraničí, v Čr se vůbec neprodává. Já si na dekorativku Clinique potrpím, mám pudry, tvářenky, lesky, bronzery, a řasenka High Impakt je mojí nej favoritkou:)

    OdpovědětVymazat
  18. Prosím, jaký sis koupila odstín toho pudru?

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, zvažuju nákup One by One. Myslíš , že je lepší než Wonderlash od Oriflame ? Zatím jsem lepší než wonderlash neměla.

    OdpovědětVymazat
  20. ahoj, zkoušela jsi kombinaci make-upu lasting finish + toho pudru stay matte? včera jsem si koupila make-up, sám o sobě je supr, ale přepudrovala jsem ho kompaktním pudem clearface od manhattanu a zdá se mi, že se spolu moc nekamarádí :( tak přemýšlím, že bych si skočila ještě pro stay matte...

    OdpovědětVymazat
  21. @viennettka: já jsem si tento odstín taky koupila v domnění, že bude podobný, ještě než se tady začala Airy Fairy prodávat=)

    @Káťa: tak to jsem ráda, že se líbí. A prozradíš, jaký je ten nejoblíbenější? Pěnové stíny Rimmel jsem tady na blogu často chválila, jsou úžasné!

    @ColorBeam: tak to mě mryí, ale u řasenek je to hodně individuální...

    @AnonymníEve: řasenku určitě vyzkoušej. Já jsem u Affinitone nemohla najít správní odstín, ty od Rimmelu mi sedí víc.


    @Jája: opravdu nemusíš za make-up utrácet tisíce, některé z drogerie ti udělají stejnou službu, ale chce to prostě zkoušet...

    @Noogeta: High Impact mám taky moc ráda, přesně jak říkáš, dekorativku má Clinique velmi povedenou.

    @Bára: je to 05, Silky Beige

    @sl.Jahodová: Wonderlash byla dlouho mojí nejoblíbenější řasenkou, ale Maybelline je podle mě ještě mnohem lepší.

    @Lucije: já pudruju taky s Clearface a jsem docela spokojená, ale je pravda, že někdy to krytí je až moc. Myslím, že ten Stay Matte je na to lepší, protože je daleko míň krycí a hezky zmatňuje. Pořád jsem si ještě nekoupila odpovídající odstín, takže zatím tuto kombinaci nepoužívám. U těch hutnějších make-upů se mi osvědčily i sypké pudry, vypadá to přirozeněji.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Talko!
    Je Lasting Finish vhodný i na smíšenou pleť?
    Díky za odpověď.
    Terka

    OdpovědětVymazat
  23. Zrovna tenhle makeup jsem si koupila do baličku k vánocům tak jsem zvědavá jakej teda bude, snad mi bude vyhovovat stejně jako tobě

    OdpovědětVymazat
  24. @terka: já mám smíšenou a myslím si, že se s ní snese docela dobře. Chce to po nanesení přepudrovat a během dne možná dopudrovat a výdledek je moc dobrý.

    @markéta: to doufám! Tak sem potom dej vědět.

    OdpovědětVymazat