neděle 10. července 2011

Lioele Beyond the Solution BB Cream


Fascinace asijskou kosmetikou se nevyhnula ani mně, takže vám představuji svůj první úlovek. Jedná se o BB Cream (Blemish Balm / Beblesh Balm) a je to v podstatě make-up, který umí spoustu věcí. Kromě standardního krytí a sjednocení tónu pleti výrobci tvrdí, že BB Cream zvládne vybělit pigmentové skvrny, ochránit před škodlivým zářením, omladit pleť, zlepšit aknózní pleť atd.

Všechny tyto doplňkové účinky je třeba brát s rezervou, snad jen kromě ochrany před slunečním zářením (většina BB krémů obsahuje SPF, i když to na nich není přímo uvedeno). Hodnocení bude tedy vycházet především z toho, jak se mi BB cream osvědčil v roli  make-upu.

Už tradičně začnu tím, že jsem byla nadšená z netypického a barevně zajímavého balení výrobku, v angličtině velmi jednoduše squeeze tube with a pump=), tedy z jedné strany klasická plastová tuba, která má na konci pumpičku. Balení obsahuje 50 ml, takže vydrží poměrně dlouho.

Zvláštností BB krémů je, že se vyrábějí v omezené škále odstínů, přesněji 1, 2, max. 3. Tím, že je určen pro asijský trh, jsou odstíny vesměs velmi světlé, s béžovým podtónem, který může a pleti působit až popelavě. Po nějaké době má ale odstín splynout s pletí a popelavý nádech zmizí.

Lioele BB Cream se vyrábí pouze v 1 odstínu, takže jsem byla velmi zvědavá, jestli mi bude sedět. Seděl perfektně. V porovnání se zbytkem BB krémů, patří ten od Lioele k těm tmavším. Při prvním použití jsem udělala tu chybu, že jsem na obličej nanesla příliš mnoho (2 stisknutí pumpičkou) a výsledek byl katastrofální. Tento make-up je velmi hutný a obstojně kryje, takže platí, že méně je více. Na celý obličej si vystačíte s jedním stisknutím pumpičkou, je potřeba dobře rozetřít a nutností je zapudrovat, aby se make-up během dne nesléval. Výdrž není nijak ohromující, ale pudr přidá několik hodin navíc. Vypadá docela přirozeně, hezky kryje, na pleti není moc cítit, obsahuje SPF. 

Na léto je to velmi užitečná věc, která splyne s odstínem pleti, zbytečně ji nezatěžuje, nejlépe se nanáší pomocí prstů, takže nepotřebujete extra štětce. Odstín doladíte pudrem (nejlépe sypkým minerálním), bronzerem a tvářenkou. 

Objednávala jsem na eBay, cena kolem $18, poštovné zdarma, doručení během 10 dní, k objednávce jsem dostala mini verzi (5ml) a dva vzorky - báze na zakrytí pórů a Lioele Triple the Solution BB Cream, ketrý je na YT chválen ještě víc než tato původní verze. Pouze upozorním, že se vyskytuje mnoho prodejců s nepravým zbožím, takže si před nákupem pečlivě pročtěte komentáře a reference.

Potenciálním přínos vidím např. u slečen, kterým klasické make-upy s drogerie nesedí, ať již kvůli odstínům, konzistenci atd. Tento je velmi univerzální, odstíny mají neutrální podtón, neoxidují a nezvýrazňují suchá místa.  



Dalším výrobkem, ketrý budu testovat je výběr nejprodávanějších BB krémů značky Skin 79. Na recenzi si budete ale muset trošku počkat, protože tyto krémy jsou jedny z těch světlejších, tudíž na léto trošku nepraktické. První dojmy jsou ale velmi pozitivní, Skin 79 jsou mnohem tekutější než Lioele, méně krycí a o dost světlejší. Takže na podzim a jaro jako stvořené.


Máte nějaké zkušenosti s asijskou kosmetikou /  BB krémy?

9 komentářů:

  1. mám zkušenosti malé na to, jaké moc velké bych chtěla mít...

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel žádné nemám, ale určitě o tom začnu uvažovat, už jen proto, že nemůžu najít nikdy dostatečně světlý odstín. Nejsem uplná sněhurka, ale prostě v Čr je na mě nejsvětlejší odstín vždycky tmavý, takže pokud existuje pro zahraniční trh světlejší verze onoho make-upu tak obědnávám tam...
    Můžu se zeptat od jakého prodejce si oba výrobky zakoupila? Nerada bych se nechala napálit a navíc dávají vzorečky což je podle mě velké plus:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám jednu zkušenost. Takovou našedlou a ulepenou. Ale to mě neodradí někdo v budoucnu zkoušet dál :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zkušenosti zatím nemam, ale uvažuji, že si také něco objednám ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Fascinace se mně také nevyhla, bohužel výrobky zatím ano. Chtěla bych zkusit přírodní BB krémy, ale zatím jich není moc.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  7. chtěla bych se zeptat, kolik jsi navíc platila, když je poštovné zdarma :) ještě jsem nic ze zahraničí neobjednávala :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tato recenze je supr. Potřebovala jsem jednu informaci, zda je tmavý! Děkuji moc! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem typ s tmavou pletí, takže vše, co je "Asie" je na mne světlé.Lioele bych nemohla používat v létě, ale na zimu už je to lepší. Z těchto dvou BB mi mnohem více vyhovuje Triple The Solution. Hodně kryje a má nádhernou texturu a hezkou barvu. Je rozhodně 100x lepší, než cokoliv od Skin79 - měla jsem všechny vzorky, s výjimkou Snail Nutrition, který je skvělý, ovšem v odstínu "Primalex" :-D

    OdpovědětVymazat