pondělí 8. června 2015

Oblíbenci poslední doby { MAC, Too Faced, Smashbox, Chanel }

Čím lepším začít po dlouhé odmlce zase blogovat než Oblíbenci. Nabízí se samozřejmě ještě New In, kterých se za poslední období nahromadilo opravdu strašně moc. Takže to bude hned další (a další a další=) článek. To samé platí i o Empties které jsem na blogu nikdy nedělala, protože mě na tomto trendu něco principielně odpuzovalo. Ale časy se mění a já se rozhodla udělat výjimku, protože spotřebováno toho bylo hodně a nepodělit se s vámi o to nejlepší by byla škoda. Takže In & Outs se také brzy objeví=)

Pokaždé, když jsem něco používala jsem si v hlavě plánovala recenze, které ale zůstaly jen v té počáteční fázi...tedy naplánované. S každým novým úžasným produktem jsem se těšila, až vám o něm budu moct říct a nalákat vás také. A když už toho byla plná hlava, nastal čas konečně otevřít blogger a hezky všechno sepsat.


Takže tady je přehled mých nejpoužívanějších produktů posledních pár měsíců spolu s tím nejdůležitějším, co o nich potřebujete vědět. 




Povědomí o tom, jak je MNY Age Rewind korektor úžasný už se šíří i v české blogosféře a i když se u nás neprodává (proč zrovna jeden z nejlepších produktů???) mnoho z vás už ho má ze zahraničí.
Většina recenzí, na které jsem narazila odsuzují houbičku. Já si naopak myslím, že to je právě jeden z důvodů, proř korektor funguje tak skvěle, jak funguje. Houbička umožní nanést produkt v jednolité tenké vrstvě a ergonomicky je uzpůsoben tak, že se nádherně vejde pod oči, kolem nosu, na bradu...kdekoli se ho rozhodnete použít. Výsledek je mnohem bezchybnější a přirozenější, než když si korektor naťupkáte a pak ty ťupky roztíráte.


Jak už jsem zmínila, používám ho nejen na oblast pod očima, ale na celý obličej. Stačí pár tahů přes místa, která jsou začervenalá, jinak barevná, rozetřít štětcem a sjednotit pudrem. Krásnější výsledek než jakýkoli celoplošný make-up.




Pudr Too Faced Cocoa Powder Foundation je další miláček. Dělá prostě plyšovou, sametovou, panenkovskou pleť. Krytí je takové, že dokáže lehce barevně sjednotit pleť a moje absolutně nejoblíbenější kombinace je právě MNY Age Rewind na určitá místa a vše zafixovat kakaovým pudříkem. Přirozená a bezchybná kombinace, která během celého dne pěkně drží a hlavně nebledne. Znáte to, když nanesete make-up, zapudrujete, vše vypadá ok a pak za několik hodin máte pocit,  že vám všechna zdravé barva zmizela z obličeje. S tímto pudrem se to nestává, původní barva nemizí a vypadá i po hodinách svěže.    





Moje tvářenko-bronzerové duo bylo posledních pár měsíců také neměnné. Oboje je limitka, oboje je unikátní a spolu dělají nepřekonatelný efekt. Bronzer je hodně jemný, decentní...nedá se to s ním přehnat. Tvářenka/rozjasňovač je zase svého druhu topper, který když nanesete nad jiný produkt, tak mu dodá ten správný šmrnc.
O bronzeru jsem psala článek tady, o tvářence tady. A protože jsou obě věci limitky, tak nabízím pár tipů na povedené alternativy. Naprosto stejný odstín má teď v nabídce Mac ve své Wash and Dry kolekci, jedná se o odstín Golden Rinse. Bronzer je také hodně podobný Nars Laguně, která má v sobě o kapku víc oranžové. Mac je spíše béžovo-růžový. Případně Mac Solar Riche bronzer, který je ve stálé nabídce.


Co se tvářenky týká, tam žádný dupe nenabídnu, jedná se o opravdu jedinečný produkt. Blíží se mu Shimmering Bricks od BB v odstínu Rose Quartz. Pokud toužíte po podobném efektu, jakého jsem dosahovala smícháním bronzeru s tvářenkou, tak sáhněte po Benefit Rockateur....kromě toho, že je to sama o sobě nádherná tvářenka, tak výsledný efekt je velmi podobný tomu mému.







Jedemá dál. Jak už asi víte, nejsem žádný štětcový maniak. Všechny ty vlny jako Zoeva, Hakuro (nemluvě o těch nekřesťansky drahých značkách) mě ZATÍM nechávají chladnou=) Prostě mám pár svých oblíbených a funkčních štětců a je mi líto syslit další a další kousky. Tento měsíc bych chtěla vyzdvihnout jeden archivní od Coastal Scents, Large Chisel Blush Brush. Můj tvářenkový favorit na kousky, které jsou pevněji slisované nebo nejsou moc pigmentované. Třeba zrovna Mac Aphrodites Shell, EL rozjasňovač, Guerlain Meteorites...prostě všude tam, kde potřebujete hrubší vlas.

Dalším je malý kabuki od EverydayMinerals, která je skvělý na roztírání korektoru, na pudr/minerální makeup, když chcete lehčí krytí, ztrácení tvářenky atd. Mám od nich ještě Flat Top, který je stejně skvělý, ale poskytuje větší krytí. 






Oči jsem líčila s paletkou Smashbox Full Exposure, která mě dostala výběrem matných a třpytivých odstínů a je pro mě ideálním spojením Naked a Naked Basics. Najdu tam odstíny na každodenní zvýraznění očí a to vše v ultra tenkém balení...velikostí i tloušťkou je jak kreditní karta=) BeautyBlender Mini není žádný must have, ale často jsem ho používala na zapracování korektoru, nebo na krémové kontury/rozjasnění.





No a řasenka EL Sumptuous je tady spíš proto, že jsem z ní byla příjemně překvapená. Ne proto, že je skvělá a nejlepší, ale proto, že jsem od ní nečekala vůbec nic. A nakonec se z ní vyklubal moc povedený každodenní kousek. Už první vsrtva obalí řasy, zahustí, zvýrazní, neopadává a ani se neobtiskává...celou miniaturku jsem vypoužívala s radostí.






Rty...tam zmíním pastelku od Loreal v odstínu Mocha, která má dvě velké výhody. Je hodně měkká a velmi krémová (žádná gelová textura) a barva je strašně slušivá. Nevím, jestli je tato řada k dostání i u nás, ale pokud ano, tak se po tom odstínu určitě podívejte.

Musím zmínit i dvě věci z péče o rty, které tady reprezentují fail produkty. Konečně jsem vyzkoušela Hurraw balzámy a na větvi z nich nejsem. Jedem višňový tónovací, druhý noční Moon Beam. Tónovací je ok, jako klasické Labello, jen trochu mazlavější. Barva na můj vkus dost výrazná a prvoplánová a nesedla mi. Noční je pěkně hutný, hydratuje, ale ta vůně je příšerná...přes to jsem se nedokázala přenést! Něco jako heřmánkový čaj s mlékem=( No čekala jsem od nich mnohem víc, ale oba půjdou z domu.

L-R LOreal Mocha, Hurraw Cherry


Parfém měsíce byl Chanel Chance Eau Tendre ve formě Body Mist. Výborná varianta na léto, má tak jemné rozprašování, že vás v teplých dnech osvěží jako minerální termální voda na obličej. Vůně je navíc nádherně jemná, takže ani v horku nebudete lidem kolem sebe způsobovat bolest hlavy, ale přitom dost pěkně drží. Víc mi sice v této formě voněl Eau Fresh, ke kterému se po vypotřebování určitě vrátím, ale i tak jsem velmi spokojená. Velkou výhodou je i cena. Tyto tělové mlhy vám vydrží dost dlouho a stojí kolem 600 Kč, takže když je klasický Chance (který není nikdy moc ve slevě) nad vaše síly, tak se určitě poohlédněte alespoň po tomto kousku.
     




Posledním tipem jsou natáčky na vlasy. Tyhle pogumované mají široký průměr, takže nedělají pudlíkovské kudrlinky (jako na fotce=), ale pěkné bouncy waves. Navíc se používají strašně jednoduše....namotáte zvolenou tloušťku pramene vlasů a zahnete konce natáčky nahoru. S trochou fantazie zvládnete s jejich pomocí i pěkný drdol. Jen tedy nejsou tak pohodlné na spaní jako ta ponožková varianta.


A co zaujalo poslední dobou vás?

Příště se můžete těšit na sérii nakupovacích článků (včetně několika úžasných paletek a nových dostupných make-upů) a historicky první Empties článek=)

12 komentářů:

  1. ten korektor od Maybelline je úžasný fakt veľká škoda že nieje aj u nás :/
    Beaute Caresse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak..jednu doby se dal sehnat a pak se po nem slehla zem=)

      Vymazat
  2. Vítej zpet! Vidim dva své oblíbence - too Faced a MAC! Je skoda, ze tady Maybelline korektor neni, snad se k nemu někdy dostanu.

    OdpovědětVymazat
  3. no a mně zrovna noční Hurraw tak krásně voněl. jinak je tedy dost průměrný, ale kvůli té vůni jsem si ho mazala ráda.

    a tedy dodneška lituji, že jsem si tu EL želé nechala ujít. pořád čekám, že s něčím podobným přijdou znovu... a pořád nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Mozna jsi vic zvykla na ty prirodnejsi vune, na me to bylo moc=)) A s tim EL te chapu, pro me naprosto prulomovy kup. Ted jsem nekde cetla, ze znovu vratili illuminating gelle bronzer, tak priste snad prijdou i s timhle!

      Vymazat
  4. EL tvářenka je nádherná, škoda, že to byla limitka. A paletku od Smashbox bych brala taky :). Já si ted moc oblíbila oční stíny tarte, tvářenku MAC a nové báze od MUFE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stiny Tarte jsem jeste nezkousela, ale vzdycky me lakaji ty pekne multifunkcni paletky=)

      Vymazat
  5. Hrozně se mi líbí ten bronzer od Macu a tvářenka Esteé Lauder :)

    New in: May 2015

    OdpovědětVymazat
  6. Na to želátko jsem toho času neměla peníze a dodnes lituju musím říct :-( No a najednou mě zaujal i ten Mac bronzer. Chjo.... ale jako zásoby kvalitních věcí mám, tak není co řešit, nechám si to zase ujít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a jsem ráda, že se tu zas něco objevilo, několikrát jsem pro jistotu nakoukala a nic...a teď už jo a četlo se mi příjemně :)

      Vymazat