středa 12. března 2014

Hennování a pár postřehů k Hennecolor


Jak už asi mnohé z vás ví, hennu miluji a je to jediná barva, kterou na vlasy používám. Nedám na ni dopustit a její účinky chválím kudy chodím=)

Dlouhá léta jsem používala obyčejnou hennu z DM a byla jsem s ní spokojená. Když se z henny stalo populární téma, vyrojilo se mnoho odkazů na jiné alternativy a tak jsem se jala experimentovat. 

Moje přirozená barva vlasů je středně hnědá, ale vždy se mi líbily takové ty teplejší odstíny se zlatým odleskem a tímto směrem se ubíralo i mé hennování. Abych docílila světlejšího tónu, který s klasickou hennou není možný, musela jsem trochu zapátrat. Osvědčil se mi jeden jednoduchý trik, který spočívá v aplikaci zesvětlujícího spreje...úplně stačí obyčejný zesvětlovač Balea z jejich blond řady. Nastříkala jsem na celé vlasy, vyfoukala a o trosku světlejší tón byl na světě. 

Po týdnu jsem aplikovala DM Hennu v odstínu Ořechově plavá a docílila jsem krásného odstínu teplé hnědé, která se na sluníčku zlatě leskla, vlasy nebyly jednolité, ale přirozeně natónované. 

Asi před půl rokem jsem vyzkoušela pravou indickou Reshma Henna. To byl omyl, který nakonec nedopadl vůbec špatně. Henna nesla název Natural Highlights a já jsem skončila se zářivě měděným odstínem. Po prvotním šoku jsem to nechala být a po pár měsících se barva úspěšně vymyla a zůstal docela pěkný odstín. 



Moje poslední hennování se neslo v duchu Hennecolor v odstínu Blond Doré, které bylo míněno hlavně jako vlasová kůra. Moc jsme si ale nerozuměly. Henna měla dost špatnou konzistenci, při aplikaci tvořila i v tekutějším stavu hrudky, nenanášela se rovnoměrně. Přestože vůni henny mám docela ráda, tak tato tedy "nevoněla" vůbec hezky. Po henně mám obvykle posílené a zpevněné vlasy, po této byly jemné a rozlítané. Sice přidala vlasům trochu zlatého lesku, ale příště určitě zalovím v jiných vodách. Láká mě Khadí, ale tam si nejsem jistá odstínem nebo zkusím Silk Naturals, které chválí Trb.

Takže toť vše a těším se na vaše tipy ohledně henny=)


  

18 komentářů:

  1. krasne vlasy! Ja som uz od hennovania upustila, vyslovene len kvoli sedinam, ktore mi bohuzial akakolvek henna nedokaze prekryt tak, ako chemicka farba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! No a mas pravdu, ze tam si henna neporadi moc dobre. A zkousela jsi aspon ty prirodnejsi chemicke barvy, treba italske Hair Wonder, nebo Erbe?

      Vymazat
    2. Pouzivam farby bez amoniaku. Viem, ze je tam mimo toho aj dalsia chemia, ale beriem to ako mensie zlo. Kedze som bruneta, tie sediny v tmavych vlasoch bohuzial kricia ovela viac, nez v svetlejsich.

      Vymazat
  2. O barvení vlasů hennou uvažuju už dlouho a ty jsi mě definitivně přesvědčila=)ale mám pár otázek. Můžu použít hennu dva měsíce po klasickém barvení barvou na vlasy? A chtěla bych lehce nazrzlý odstín ne červený ani oranžový, představovala bych si to jako tvé vlasy na první fotce s výraznějšími zlatavými odlesky. Děkuji za odpověď. Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terko, jestli můžu odpovědět za Talku, tak můžeš přejít na hennu po chemii cca už po měsíci. Já to taky tak měla, sice jsem na ní přešla cca po 3 měsících, ale pohoda, nic se nestalo. A jestli chceš světlejší odstín, tak doporučuju zamíchat do henny šťávu z citronu (ale ne moc, viz můj komentář) a asi nenechávat moc dlouho působit. Čím déle to tam necháš, tím výraznější to bude. Aspoň to je má zkušenost.

      Vymazat
    2. A jakou mas momentalne svoji barvu vlasu? Podle toho je dobre v\birat i odstin henny. Jak uz jsem psala, kazda henna i kazdy odstin bude vypadat na ruznych vlasech jinak. Hezky prirozeny zrzavo zlaty mi udelala DM henna, smichanim dvou odstinu Orechove plave a trochu kastanove. A citron taky davam, ale zadneho intenzivniho efektu jsem si na svych vlasech nevsimla.

      Vymazat
    3. Mám svetlejsi odstin zrzavé se zlatymi odlesky..dnes jsem v dm poridila hennu v odstinu tizian prisla mi typove nejbliz k memu odstinu vlasu,ale nevim,co to udela..Tereza

      Vymazat
    4. Myslím, že se nemusíš bát, já nejdřív barvila tou měděně červenou, ale přišla mi tmavá, tak jsem přešla na tizián a je super, světlejší a mně se vymývá postupně do zlatavě blond odlesků.

      Vymazat
  3. Ahoj, máš nádherné vlasy :-). Já taky za sebe můžu říct, že henna z DM je moje nejoblíbenější v poměru cena/výkon/dostupnost. Ale to proto, že já toužím po světlé zrz, jen po lehkém natónování, ne po syté výrazné barvě, která je sice krásná, ale mně nesluší. Zkoušela jsem i hennu z Lush, ale tam mě nebaví to strouhání, navíc je drahá, protože já jsem odkázaná jen na koupi z netu. Nedávno jsem zkusila hennu Lamdu, cena super, ale bohužel mi chytla dost tmavě, za což si ale můžu sama, protože jsem ve snaze o co nejsvětlejší odstín do ní namíchala spoustu šťávy z citronu a ocet a až potom si na netu přečetla, že čím víc kyselosti, tím víc barviva se z henny uvolní a tím pádem je sytější/tmavší. Takže teď se to snažím vymýt. Zkoušela jsem jednou sodu a ta fakt barvu pouští, ale pozvolna a je to zdlouhavej proces. Takže jsem najela na trochu drastičtější metodu 3%peroxid+ citrónová šťáva a je to znát. Ale díky za tip, Baleu sprej asi vyzkouším, jestli fakt funguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Katko! Ja mam prave problem u jinych znacek najit odpovidajici odstin, orechove plavy mi sedne uplne nejlepe a vlasy po te DM jsou proste senzacni=) A to vymyvani znam....taky jsem premyslela, jak z vlasu dostat tu cervenou a bylo mi doporuceno i soda, ale ja to nakonec nehrotila a nechala jsem to vymyt prirozene=)

      Vymazat
  4. S hennou neporadím, nehenuju, přesto musím napsat a pochválit Tvoje nádherné vlasy!

    OdpovědětVymazat
  5. Skúšala som viacero druhov henny, no najlepšie mi sedela Five Fives.. Ja hennujem čiernou hennou, aby som docielila tmavohnedé vlasy, niekedy zamiešam hnedú a čiernu.. Najbližšie chcem ale skúsiť tiež Khadí, tak uvidíme.. Do henny pridávam tekvicový olej (predtým kokosák) a výluh z čiernej kávy.. A aby som nezabudla, jedno woow, pre tvoje vlásky..Krásne.:) Na blogu mám príspevok o henne Five Fives, ak máš záujem, môžeš kuk..:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den všem,
    po přečtení příspěvku jsem navnaděná a musím se přiznat, že mám chuť do Heny jít. :o) Ale popravdě, chtěla bych se vás zeptat na tip. Vlasy si barvím roky Pallete, středně hnědá (takový ten žlutý obal). Teď bych chtěla jít do trochu světlejšího tónu a šla bych právě do Heny. Poradíte prosím?! Říkám si, jestli Hena na ty tmavé vlasy chytne.... Předem díky. Petra

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné vlasy. Hennu chci už vyzkoušet takových let, ale vždy odcházím s klasickou barvou:(

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den,vlasy máte opravdu nádherné,henu urcitě vyzkouším.chtěla bych se vás ještě zeptat trochu mimo téma,zda nemáte tip na nějaký opravdu dobrý samoopalovací připravek,vyzkoušela jsem jich poměrně dost a doposud mi žadný nevyhovoval.

    OdpovědětVymazat
  9. hennecolor... nevím... jako jo, má hodně výhod, hlavně ta barva fakt pěkně chytá. a taky je snadno dostupná. jen mi vadilo, že to chytá až moc červeně (chci naopak od tebe studenou hnědou), až moc intenzivně barevně (chci svou vlastní barvu vlasů jen hezčí) a taky se mi špatně nanášela (není to špatný, ale jsou henny, se kterými se mi pracuje líp).

    na moje požadavky mi ta tanf přišla nejlepší. khadi taky barvila až moc, s lushem je moc práce, logona je drahá jak nevím co a vůbec nebarví. ale mám nový objev light mountain, který mě po prvním barvení fakt dostal... tak studenou hennu jsem ještě nikdy po ničem neměla. už mám objednaná další tři balení a pak si teprve udělám konečný názor. a možná se vrátím k tanf?

    OdpovědětVymazat
  10. Aký odtieň a značku henny si použila pri farbe, ktorú máš i na fotke? :)

    OdpovědětVymazat