sobota 29. října 2011

To nejlepší z: ELF


Po nádherných prázdninách v USA jsem zpátky já i tento blog. Dobrá zpráva je, že jsem si v USA udělala zásoby kosmetiky tak na 5 let, takže nouze o náměty na recenze určitě nebude. 

Začnu tím, čeho je na blogové scéně sice víc než dost, ale považuji za nutnost se o tom zmínit a poreferovat o mých dojmech. Je to ELF. Doufám, že mě neukamenujete a tato kolektivní recenze vám bude nápomocna při hodnocení a vybírání této kosmetiky. Nemám ráda, když někdo u ELFu nakoupí, všechny produkty víceméně vychválí, čtenář si něco z toho koupí a je zklamaný...nebo když ELF jako značku někdo hodnotí pozitivně/negativně po vyzkoušení jen několika produktů.

V první části této recenze vám představím výrobky, které jednoznačně doporučuji, které používám každý den, někdy i na úkor dražších značek. V příštích postech zmíním výrobky, které mě zklamaly a jednoznačně nedoporučuji. Všechny výrobky jsem nakoupila během svého pobytu v USA, takže při hodnocení vycházím i z jejich ceny, která byla 1USD za základní řadu a 1.50 USD (50% off studio) za studio řadu (tzn. 17 Kč a 26 Kč) Za tak nízké ceny se mi zdálo škoda nevyzkoušet co možná nejvíc produktů, takže si troufám říct, že jsem si o výrobcích udělala slušný přehled. 

1) FACE


Flawless Finish Foundation


Flawless Finish Foundation je z řady Studio, původně stál 6USD, ale s 50% slevou vyšel na cca 50 Kč. V českém eshopu je za 149Kč. Já mám odstín Sand, tedy druhý nejsvětlejší. Vím, že na tento make-up jsou rozporuplné názory, ale pro mě to bylo největší překvapení. Konzistence je hutnější, vůně příjemná. Make-up nenanáším prsty, ale štětcem Sigma F80, z nové Sigmax řady, o kterém budu psát v jednom z následujících příspěvků, ale myslím, že má velkou zásluhu na perfektním vzhledu po nanesení. Tento make-up má střední až plné krytí, zahlazuje póry, nezvýrazňuje suchá místa, výdrž je obstojná, ale musí se přepudrovat. Po nanesení na pleť vypadá perfektně, ale velmi mastně, takže před nanesením pudru je dobré přiložit papírový kapesník a obtisknout horní vrstvu. Tím se povrch zmatní a odstraní se mastný/lesklý vzhled. S tímto make-upem mám opravdu pocit dokonalé pleti, barva během dne neoxiduje. Pro mě je to jeden z nejlepších levných make-upů, v drogerii bych těžko hledala obstojnou náhradu v této cenové kategorii. Za 50Kč tedy naprostá bomba, ale dala bych za něj klidně i těch 149Kč.

Complexion Perfection Powder 


Tento  jemně mletý pudr se skládá ze 4 pastelových odstínů, které po smíchání vytvoří světlou až bílou barvu. Je perfektní na zafixování make-upu, bílý nádech není po nanesení absolutně vidět. Podle mě je to skvělá alternativa k sypkým HD pudrům (MUFE nebo ELF), obrovskou výhodou je ale tuhá konzistence, takže šetří čas při nanášení, nepráší a tím pádem nemusíte vdechovat malé částečky, které nejsou pro plíce úplně nejlepší. Četla jsem připomínky, že rychle ubývá a dost práší. Tím, že je tak jemně mletý určitě trošku prášit bude, ale není to nic hrozného. Ubývá opravdu rychle, ale za tu cenu mi to ani moc nevadí.


Contouring Blush and Bronzing Powder 


Toto duo je asi nejznámější věcí od ELFu, nápadně připomíná duo od NARS, ve kterém je tvářenka Orgasm a bronzer Laguna. Tuto věcičku jsem používala každý den celý minulý měsíc a jsem velmi spokojená. Bronzer je velmi pigmntovaný, takže stačí málo. Je ideální na konturování, není zcela matný, obsahuje pidi třpytečky, které ale po nanesení nejsou vůbec vidět. Tvářenka je hezky pigmentovaná, ale nijak výrazná, dodá krásný korálovo-růžový nádech a zlatavý decentní třpyt V kombinaci s bronzerem vypadá nádherně a velmi přirozeně, takže ocení hlavně světlejší typy. 


Studio Blushes

Tuto tvářenku z řady Studio mám v odstínu Candid Coral, je opět přirovnávaná k NARS Orgasm. Vypadá podobně jako ta předchozí, ale po nanesení se barevně liší. Je více broskvová a je tam znatelnější zlatý nádech. Je dost světlá, ale opět se hodí na světlejší typy, udělá takový krásný svěží vzhled. Tyto Studio tvářenky se vyrábějí v mnoha odstínech, třpytivých i matných a pigmentace se liší odstín od odstínu. Celkem ale docela výhra.

(L-R Candid Coral, Contouring Duo bronzer, blush)
 2) EYES


Eyeshadow Brush


Tento štětec na oční stíny je jedním z nejchválenějších věcí od ELFu. Má tak akorát dobrou velikost, nepelichá, není extrémně jemný, což se někdy hodí a na nanášení stínů je opravdu ideální. Kvalita štětců se liší kus od kusu, objednávala jsem dva a u jednoho se mi po pár použitích oddělila rukojeť od zbytku, což jsem napravila sekundovým lepidlem, takže nic tak hrozného=) Ten druhý je ale v naprostém pořádku a zdá se velmi pevný, takže při objednávání štětců jde hlavně o štěstí=) Tento ale jednoznačně doporučuji.

Studio Eyeshadow

Na obr. je odstín Saddle, taková studená hnědo šedá, ideální ¨crease¨ barva. Vytvoří krásné pseudo kouřové líčení na den, které nevypadá moc tmavě, nebo dodá očím přirozenou hloubku a dimenzi. Nemůžu říct, že by ty stíny byly kdovíjak jedinečné, určitě nějaké podobné jak konzistencí, ,tak barvou bude mít Catrice nebo Essence, takže za 79Kč bych si to rozmyslela, ale za 26Kč to byla jasná výhra. Jsou jemné, pigmentované, nemají tedenci zalézat, s bází drží jak přibité. Odstín je naprosto matný, takže ho používám velmi často.

Eyelid Primer Basic

Tato báze je jedna z mála věcí ze základní řady, kterou můžu doporučit. Balením připomíná starší verzi UD Primer Potion, houbičkový aplikátor, řidší konzistence, tělová barva, trošku silikonový pocit při nanášení, ale opravdu na ní stíny drží perfektně. Nedodá jim na intenzitě, což se některým nelíbí, ale pro mě je to plus, protože to většinou na den ani nepotřebuji. Určitě vyzkoušejte. 

Eyebrow Kit

Mám dva odstíny, Ash a Light, na obr. je Light. Obsahuje pudr (vpravo) na vyplnění obočí, vosk na zafixování pudru a zkosený aplikátor. Na obočí vypadá extrémně přirozeně, barvy jsou velmi dobře vybrané, takové tlumené, na obočí ideální. Nesrovnatelně lepší než podobné duo od Essence a srovnatelné s velmi drahým pudrem od Anastasia. 

(L-R báze, Saddle, B-T Eyebrow kit Light stín a vosk)
 3) LIPS


Lusicious Liquid Lipstick, Hypershine Gloss


Odstíny Blossom a Maple Syrup, řada Basic. Pseudo rtěnka má pěnový aplikátor, který perfektně a jemně roztírá barvu, konzistence je hustší, rty jakoby obalí. Vůně strašně příjemná, trošku mentolová, jinak vanilková. Barva krásná, přirozená My lips but better. Všichni kritizují balení. Ano, před prvním použitím musíte otočit dolním dílem asi tak 20x, místo avizovaných 10-12 pootočení a ve výsledku je balení z poloviny prázdné, ale mně to například vůbec nevadí. Aspoň nebudete půl roku používat ten stejný pěnový aplikátor, takže je to docela hygienické a za 17 Kč, i za těch 39 Kč si ji klidně koupím znovu. Co se týká názvu rtěnka, nejsem si jistá, ale jako pravý lesk bych to taky nenazvala, takže něco mezi=)

Hypershine Lipgloss, také ze základní řady, nápadně připomíná lesky od značky Stila, jenom je asi 15x levnější. Typický lesk s štětečkovým aplikátorem, platí to samé jako u předchozího popisu, stejná aplikace otáčením dolního dílu, příjemná vůně, barvy nejsou tak pigmentované, ale stejně nejsou úplně bezbarvé, jak to u podobných lesků často bývá. Za mě velké doporučení!

Lip Definer and Shaper


Zdaleka nejoblíbenější věc z celého nákupu. Jde o naprosto identický koncept, jaký má Benefit Cupids Bow Lip Shaper . Jumbo tužka na rty, z jedné strany konturka a z druhé perleťový rozjasňující odstín, kterým se obtáhne vnější okraj rtů. Krásně je vytvaruje a vypadají opticky plnější. Předtím jsme na to používala tužku na oči Essence v odstínu Almost Famous. Konturovací část je taková univerzální neutrální barva, růžovo béžová, která je tak bezvadná, že jí někdy vyplním rty a nosím samostatně. Pokud přidáte lesk nebo rtěnku, vydrží barva na rtech extrémně dlouho. A jako bonus vůbec nevysušuje. Pokud ze všech mých doporučení vyzkoušíte jedinou věc, pak to musí být tato!

Conditioning Lip Balm


Balzám na rty, odstín Nice and Natural. Za 26 Kč zázrak, 87 Kč už je trošku moc, ale doporučuji stejně. Trošku nepraktické, ale oku lahodící balení v sobě skrývá balzám s tou nejúžasnější vůní, nejpříjemnější konzistencí a poměrně slušnou pigmentací. Nevýhodou je samozřejmě nutnost nabírat balzám prsty, které jsou pak ulepené atd., ale v tomto případě jsem ochotna tento mínus odpustit. Nice and Natural je krásný tělový odstín, perfektně se mi osvěčil spolu s konturkou, ale je výrazný i samotný. Pokaždé, když si tento balzám nanesu se mi z té vůně a pocitu zlepší nálada=)


(L-R nice and Natural, Maple Syrup, Blossom, T-B Shaper, Definer)
 4) BRUSHES

Tady to bude stručné, štětce z řady Studio jsou neskutečné. Poměr cena kvalita je až neuvěřitelně dobrý. Tady je výběr těch nejlepších, které používám každý den (a to mám zásobu štětců od Mac, Sigma i BB). Stippling Brush, Powder Brush, Complexion Brush a Eyeshadow Brush. Nebudu se rozepisovat o každém štětci zvlašť, jen řeknu, že všechny jsou perfektní a neprohloupíte, pokud si je pořídíte všechny. Budou neocenitelné pro ty, které moc štětců nevlastní a nemají možnost investovat do těch dražších.

Shrnutí: výrobky ELF rozhodně nezatracuji, některé věci jsou fenomenální a srovnatelné s dražšími značkami. Basic řada za mě nee (kromě štětce na oční stíny), Studio řada určitě ano, hlavně výše zmíněné výrobky (štětce!!!).

Tak tímto končím svoji Elf hitparádu a doufám, že se vám zmíněné výrobky osvědčí/osvědčily stejně jako mně. 

A co vy, jaký je váš názor, máte nějakého favorita, kterého můžete s čistým srdcem doporučit?


11 komentářů:

  1. jéé nový článek :) jsem ráda , že jsi zpět tvůj blog už mi chyběl :)
    tak moc ocením tuhle recenzi , protože třeba Complexion Perfection Powder si chci už dlouho pořídit , ale pořád váhám :D jinak štěstce od nich mi docela vyhovují ale zase naopka lesky jsou nic moc sice vydrží ale lepí se jak něco..
    s nadšením jsem si o nich kupovala paletku stínů a ta mě teda sklamala... stíny přáší a pigmentace nic moc

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám tu tužku na rty a sadu na obočí (zatím), ale vše ostatní ano a tak na 97% se s tebou v názorech shoduju :-) Nějaké výhrady bych měla k makeupu - vadí mi ta parfemace, nefunguje mi pumpička a strašně rychle ubývá. Studio štětce a tvářenky jsou moje absolutní jedničky, které taky upřednostňuju před mnohem dražšími věcmi a doporučuju je neustále kamarádkám :-) Ale teda co ti opravdu závidím, jsou ty americké ceny!

    OdpovědětVymazat
  3. nechtěla jsem si od elfu už objednávat, měla jsem pocit, že co jsem chtěla, to už jsem vyzkoušela... no jo, ale teď chci tu konturku na rty. co chci... já po ní toužím... tak ti teda moc děkuji.

    ps: strašně se těším na další recenze.

    OdpovědětVymazat
  4. to je paráda, že máš takové zásoby :))) jsem moc zvědavá a těším se na recenze :))) Jinak já si ELF v poslední době také moc oblíbila. Jako naprosto TOP věc je u mě paletka 32 stínů (NATURAl) krásně pigmentové a perfektně drží! A další lesk ze základní řady v tubě! Za mě třeba lepší než Juicy Tubes od Lancome! ;) Jinak tvářenky z řady STUDIO jsou opravdu skvělé! Mám třeba i Orgasm od NARS a že by v nich byl nějaký rozdíl??!!! fakt nevidím ... ELF má určitě jak méně povedené výrobky tak ale spoustu, které stojí za vyzkoušení :)))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. jejj, o konecne novy post, dufam, ze sa podelis aj o nejake fotky z posobenia v USA:), inak vacsinu veci mam, s vacsinou nazorov sa zhodujem, akurat complexion perfection moc nepouzivam, lebo mi robil akusi bledu tvar...

    OdpovědětVymazat
  6. Musím vesměs souhlasit! Make-up super, štětce parádní, paletka na zafixování make-upu taky (ale mě se teda vůbec nepráší) a dodala bych ještě, že jejich studio linky v kelímku jsou super! A těším se na zásoby kosmetiky a uvítala bych nákupní tipy na dobré obchody, protože se do L.A chystám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to mě potěšilo, konečně nový článek! Já už se s Elfem zařekla, že nikdy, ale asi ještě něco vyzkouším, nejspíš štětce:)

    OdpovědětVymazat
  8. vitaj s5, tesim sa na dalsie clanky:)

    OdpovědětVymazat
  9. Super, že už jsi zase na blogu, moc mě tvůj blog baví! :) Mám sadu na obočí odstín Light a je to ta nejlepší věc od Elfu, podle mýho názoru. Nejradši bych si jich koupila sto do zásoby a používala je do konce života :D Mám velmi řídké nevyrazné obočí a tohle je první věc, co je zvýraznila, ale zároveň zůstala přirozenost :)
    Jíťa

    OdpovědětVymazat
  10. @winnie: dekuji, blog uz mi taky chybel=) jinak paletky stinu vyzkousene nemam, slysela jsem dost negativnich nazoru, i kdyz nekomu zase vyhovuji...takze to je asi dost individualni.

    @viennettka: se zajmem jsem si precetla Tvoji recenzi na ten MU a potesilo me, ze mame podobny nazor=) ja jsem s pumpickou zadny problem nemela, ale kdybych ten MU musela nabirat nejakym netradicnim zpusobem, taky by me to stvalo...a s tou parfemaci je to asi individualni, je silnejsi, ale nejak mi nevadi. Rozhodne ne tolik, jako u noveho Chanel Perfection Lumiere, tu neskutecne silnou vuni nemuzu vystat=)

    @trb: no tak aspon vidis, jake to je. Mne se to po precteni Tvych clanku stava porad!! A tu konturku vyzkousej, prozretelne jsem si objednala 2, protoze jsem tak nejak podvedome tusila, ze bude dobra.

    @angel: naprosto souhlasim. U toho lesku v tube mi silene vadi ta parfemace, ale jinak je perfektni.

    @evie: mne to prave vyhovuje, protoze jsem pres leto byla dost opalena a vetsinu MU jsem nakoupila tmavsich, takze to dorovnam tim svetlejsim CP (i kdyz by se to tak delat nemelo=)

    @rendy: linky mam taky, ale zatim jsem nezkousela. Porad se snazim vypotrebovat L'Oreal HIp...a kdy se chystas do LA a kam presne? Ja mam tipu hodne, protoze tam jezdim uz patym rokem a jake by bylo LA bez nakupovani=)

    @noogeta: stetce urcite!!! ty jsou za tu cenu proste neskutecne dobre...

    @bellatrix: dekuji, musim s tim prispivanim trochu pohnout, at je co cist=)

    @Jita: presne tak, mam uplne stejny nazor, udela krasne prirozene oboci. A dekuji=)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak s primerem musim stopro souhlasit, za 39,- je to fakt výhra. Stetce ze studio rady jsou tez skvele, jemne, nepelichaji a za 97,- pff...Z dekorativky od elfu zatim nic nemam ale nalakala si me na to konturovaci duo a tu konturku a vlastne ten makeup taky nevypada zle. A to jsem si rikala ze od nich nic nepotrebuju, achjo :D

    OdpovědětVymazat