pondělí 9. května 2011

Za málo peněz, hodně muziky=)

Dnes vám představím produkty, které patří mezi nejlevnější ve své kategorii, což ovšem neplatí o jejich kvalitě. Právě naopak, některé z nich předčí kvalitou i ty mnohem dražší.




Jako první zmíním úplnou klasiku, levandulový dětský olej Johnsons Baby. Vyrábí se v několika variantách (klasický, s heřmánkem, s aloe vera, levandulový), mně nejvíce vyhovuje klasický růžový nebo levandulový (voní úžasně). Lze ho používat několika způsoby: nanést místo tělového mléka na mokrou pokožku po sprchování, jako olej do koupele, po nadměrném slunění nebo návštěvě solária, v létě zvýrazní opálení (nožky budou vypadat hned přitažlivěji=) Poslouží i jako odličovač očí, s voděodolnou řasenkou si poradí raz dva. cena kolem 60 Kč

U odličování ještě chvilku zůstaneme. Po pár špatných zkušenostech s odličovacími ubrouskami jsem sáhla po těch obyčejných dětských vlhčených aa světe div se, jsou fantastické. Nehrozí podráždění pokožky (jsou přeci vhodné i pro děti) a odličují velmi obstojně. Existuje nespočet různých typů, jednu dobu jsem používala ty od SebaMed, ale jde použít jakékoliv. Na obr. jsou praktické cestovní Babydream z Rossmanna. Cena kolem 15 Kč.

Biosil asi většina z vás zná. Je to preparát z lékárny určený k posílení růstu vlasů a nehtů. Stojí 80 Kč a opravdu zabírá. Vlasy mi se mi zdály pevnější a žádné nadměrné vypadávání se nekonalo. Výsledky mohou být u každého různé, ale jako doplněk stravy je výborný. Doporučuji používat jako intenzivní kuru 1-2 měsíce (2 tablety denně, ráno a večer) párkrát do roka. Cena 80 Kč.

Mým nejoblíbenějším výrobkem z tohoto výběru je suchý šampón Amica. Prodává se v každé drogerii za +-27 Kč. Pokud ještě nebyla možnost ho vyzkoušet, teď je ten pravý čas. Je to bez nadsázky malý zázrak!! Pokud potřebujete objem a čistotu v expresním čase bez vody a foukání, stačí nanést pudr ke kořínkům vlasy, vmasírovat a potom vlasy ručníkem přetřít, aby se zbavily bílého nádechu, který prášek zanechá. Vásledkem je nulová mastnota, zpevnění vlasů (sbohem zplihlý účes druhý den po umytí) a to vše i u dlouhých vlasů, na které skoro nic nezabírá=) Zkoušela jsem i "nové a revoluční" pudry got2be a upřímně je to slabý odvárek. Jedinou výhodou je, že nemusíte řešit bílý nádech, protože got2be je bezbarvý, ale tím to tak končí. 


Vazelínu nemusím dlouho představovat. Tato je z řady Balea (DM), je jí štědré množství a stojí kolem 40 Kč. Použití opět velmi různorodé. Je výborná jako balzám na rty nanesený přes noc. Úplně nepřekonatelná je jako přípravek na rozpraskané paty / suchá, otlačená místa na chodidlech - stačí nanést tlustou vrstvu, obléct ponožky a za 15 minut máte výstavní chodidla. Předchází také otlačenínám a puchýřům, které se často objeví při nošení podpatků a nepohodlných bot. Naneste na postižené / potenciálně postihnutelné místo tenkou vrstvu a můžete ukázat vražedně vysokým botám, kdo je tady pánem/paní=) Vazelína dokonce prodlouží i trvanlivost parfému, pokud si máznete místa, kam aplikujete parfém, ,vůně vydrží mnohem déle a mnohem intenzivněji.

Vyzkoušela jsem mnoho odličovačů, ale Rilanja odličovač z Rossmanna mě dostal do kole. Stojí 30 Kč a dokáže divy. Je to bezbarvá vodička (velmi podobná micelárce), která nedráždí oči a šetrně odstraní i voděodolnou kosmetiku. Stačí párkrát přetřít a vše je pryč. Tímto děkuji Nikol z Beauty About blogu za skvělý tip. Už je to mé třetí balení.

A to nejlepší nakonec - zinková mast. Chystám na ní samostatný post, takže jen krátce. Musíte ji vyzkoušet. Nelekejte se toho, že se používá na opruzeniny=)) a bez obav naneste silnější vrstvu na obličej místo nočního krému. Ráno se nepoznáte v zrcadle. Nedokonalosti zmizí, zarudnutí vybledne, tón pleti se sjednotí. Cena 41 Kč v lékárnách bez předpisu. Používám ji, když chci mít ráno bezvadnou pleť, ale ne moc často, aby si na ní pleť nezvykla a já se mohla těšit ze zázračného efektu ještě hodně dlouho=)

Máte nějaké zaručené levné přípravky? Šup s nima do komentářů=)

28 komentářů:

  1. Skvělý článek! Biosil je TOP a ten suchý šampon a dětské vlhčené ubrousky musím vyzkoušet. Díky za super tipy a prosím víc takových článků! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych za sebe doplnila Kalciovou mast, skvělá na jakékoli hojení, hlavně na spáleniny od slunce.

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem psala o pantenolové masti Muller Pharma, Červená idulona taky dokáže zázraky :), pak pleťová voda stahující póry Sysex (tuším výrobce Karlovarské vřídlo). Většinou nebývají špatné krémy z Ústavu lékařské kosmetiky co se prodávají už leta :).
    A jdu na ty ubrousky.

    OdpovědětVymazat
  4. Já nedám dopustit na mýdlo Protex. Je antibakteriální a na problematický obličej je skvělý. Beru si ho vždycky na cesty - tuhé mýdlo se nerozlije, neroztopí, navíc se popere s jakoukoli vodou a nečistotou a já nevypadám jako z dob nejhlubší puberty. Cena +- 15 Kč.

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec jsem netušila, jaké má vazelína všestranné využití! A tu zinkovou mast asi zkusím.
    P.S.: ubrousky jsou mužského rodu, koncovka -ami tedy nee ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. @Simone: Simonko díky=)

    @Esencee: kalciovka je parádní, na dovolené úplná nezbytnost!
    @L: díky=)

    @Day: díky za tip, a kde se prodávají krémy z ÚLK? Máš nějaký konkrétní, který můžeš doporučit?

    @Ef: o Protexu už jsem toho hodně slyšela, asi taky vyzkouším!

    @viennettka: no vidíš, tak to dopadá, když si po sobě článek nepřečtu=) ještě že mám tak pozorné čtenářky ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. To záleří na typu pleti, mamka používá jejich norkovou řadu, ta je ale dost hutná, takže mi vyhovuje víc ta olivová (pro normální pleť), prodávají buď v těch zapadlých drogerkách, nebo PEMI marketech, taky jsem ji kdysi viděla u Rossmana:)

    OdpovědětVymazat
  8. dětské ubrousky jsou u mě už klasika.

    zinkovou mast asi budu muset zkusit.

    biosil mám doma už dlouho, možná bych ho měla začít brát pravidelně, když je to takový zázrak.

    a dneska jsem musela utíkat rychle do drogérie a přinesla jsem si suchý šampon...

    OdpovědětVymazat
  9. moc hezký článek suchý šampon mám doma dýl už ale o tom ostatním jsem nevěděla

    OdpovědětVymazat
  10. Naoplátku si Tě taky přidávám do sledování a jdu speciálně pro Tebe napsat recept na ty Míša řezy :-)
    http://mylittleflyingworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. super, Biosil a vazelína, přesně tuhle používám taky, jinak mě zaujala ta zinková mast, nevysušuje? a moje zázračné přípravky jsou taky z lékarny :), taky na ně chystám článek

    OdpovědětVymazat
  12. @trb: a jak jsi spokojená s tím suchým šampónem? už jsi ho vyzkoušela?

    @amelie, káča: díky=)

    @romana: díky a ty řezy určitě vyzkouším!

    @lovelyhair: právě že vůbec nevysušuje, ráno je pleť jemná a čistá=) a na ten článek se už těším!

    OdpovědětVymazat
  13. Kupuju si od Amicy pleťový vody, stojí kolem 20,- Používám je na dekolt a záda. Největší zázrak z lékárny je pro mě balzám na rty Bodysol - SOS, stojí (aspoň u nás) 36,- jen díky němu si už dva roky ani jednou neslouply rty... narazil na něj přítel, když potřeboval něco s Aloe. :o) Zinkovou mast zkusím... ;o) Nějaký levný trik proti zarůstání chloupků po holení ?

    OdpovědětVymazat
  14. Jůůů koupila jsem si ten suchý šampon a nestačím se divit! Vlasy skoro jak z reklamy ;) Takže pokračuju ve zkoušení tvých tipů! Dík moc!

    OdpovědětVymazat
  15. super přípravky! musím si nějaké pořídit:) ještě nikdy jsem nevyzkoušela suchý šampon, asi si nějaký pořídím:) mám ten odličovač na oči rilanja a taky si ho nemůžu vynachválit, absolutně nedráždí, když jsem si potřebovala koupit odličovač a pleťovou vodu, neměla jsem zrovna moc peněz, tak jsem si nekoupila ty kolem 100-150, ale tenhle a odličovač na pleť bez alkoholu za 40 Kč a už dneska jsem si koupila druhé balení:D Fakt se některé levné přípravky podcenují kvůli ceně

    OdpovědětVymazat
  16. ahoj prosimte je ta zinkova mast bila nebo pruhledna? A jestli je bila, de to smit nebo seto vpije? Dik

    OdpovědětVymazat
  17. @anonym: zinkova mast je bila, po naneseni vrstvy je na obliceji takovy bily/bledy nadech, ale nic hrozneho. Rano se prebytek masti odstrani a je to. Ale musim rict, ze na pleti ma trosku belici ucinky, takze na to pozor.

    OdpovědětVymazat
  18. skvělé tipy!
    nemáte někdo tip,co používat proti zarůstání chloupků? (hlavně intimní oblast-klín)

    OdpovědětVymazat
  19. vazelína je už doma, ešte si robím zálusk na zinkovú masť a suchý šampon, netečie nám dočasne teplá voda tak využijem

    OdpovědětVymazat
  20. Pozor, zinková mast po více použitích brutálně vysušuje! Používám ji v práci na dekubity klientů (pod plenky) ale jen v nejnutnějších případech a jen jako jednorázovou záležitost, protože jsem už viděla i hodně ošklivé následky.

    OdpovědětVymazat
  21. S vazelínou aj suchým šampónom súhlasím, tiež ich vlastním :) Tiež mám aj zinkovú masť z lekárne doma, ale trochu iné prevedenie a ja som o nej čítala, že zaberá na lokálne vyrážky keď sa objavia ( a to môžem potvrdiť) ale o zjednotení tónu pleti alebo to že sa môže používať namiesto krému na noc počujem prvý krát :) Ale potešila ma táto informácia, vyskúšam to! :)

    OdpovědětVymazat
  22. skvělý článek ;) a nezbývá mi než ve (skoro) všech bodech souhlasit! suchý šampón, vazelínu, biosil i olejíček mám ozkoušené a kam se na to hrabe drahá a značková kosmetika, ale zinkovou mast musím zkusit, ta mě láká! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Super článek, já si ještě nemůžu vynachválit Balea sérum na roztřepené konečky (zná někdo?) a obačejný dětský pudr... :)

    OdpovědětVymazat
  24. Holky super vyrobky biosil beru,suchy šampon použivam i když memu manželovi smrdi:(a ještě byli super šampony demiclen byl hnědy žloutkovy a zeleny,ten nádherně voněl....:)

    OdpovědětVymazat
  25. Biosil je super :), suchý šampon musím vyzkoušet a zinková mast mě také láká...ale můžu jí používat na smíšenou pleť s trochou akné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já žiju v tom že zinková mast právě je na akné. Já tak používám Sudocrem (varianta na zinkovou mast :-)) a je super. Taky ho dávám místo krému na celej obličej a ráno mam krásnou pleť. Všechny potvůrky pěkně zatáhne a uklidní. Ale jen občas! Je to přece jen dost mastný a nechci aby si pleť zvykla.
      Biosil teď beru chvíli tak uvidim, suchý šampon mám, dětský ubrousky taky používám na odličování. Ale teda z DM, kouknu po těhle. A olejíček taky musim okouknout :-)

      Vymazat