čtvrtek 27. února 2014

Boscia Tsubaki Beauty Oil - můj pleťový zázrak!


Znáte značku Boscia? Ne? Já jsem o ní donedávna taky neměla ani potuchy. A to by byla velká chyba. Je totiž fantastická. Jedná se o japonskou značku pleťové kosmetiky, která vyrábí své produkty bez použití chemických konzervantů a klade důraz na velký obsah přírodních složek. Specializuje se na přípravky proti stárnutí, mezi nejznámější výrobky patří jejich pleťové masky a populární jsou i blotting papers.

Já vám dnes ale představím produkt, který zatím moc známý není. Jedná se o novou řadu s názvem Tsubaki a její vlajkový produkt v podobě Tsubaki Beauty oil. Tsubaki oil je olejem z kamélie, který byl po staletí součástí japonských pečujících rituálů a legenda praví, že právě olej z kamélie měl na svědomí bezchybnou pokožku geish a lesklé vlasy samurajů...


Já jsem pár pleťových olejů zvučných jmen už vyzkoušela a musím konstatovat, že Boscia je z nich jednoznačně nejlepší. Tsubaki Oil předčil i kultovní Josie Maran Argan Oil nebo Tarte Maracuja Oil. Je méně mastný a méně hutný než oba zmíněné oleje a s pletí dokáže přes noc úplné divy. 

Používám ho jen na noc způsobem, že obličej nejprve navlhčím termální vodou a potom až aplikuji olej. Abych nepsala jen běžné fráze typu pleť je po něm hydratovaná, jemná, zářivá, odpočatá (a to všechno po ránu jednoznačně je), tak vám řeknu, čeho si na něm cením nejvíc.

Pleť není ráno mastná, jak se mi stávalo u jiných olejů. Vypadá a na dotek je taková, jako bych na ní večer ani nic nedávala....ale v tom nejlepším smyslu. Je prostě spokojená, zklidněná a taková, jako bych se "vyspala do krásy". Barevný tón je sjednocený, nemám na ní zarudlá místa nebo naopak není její tón nezdravě našedlý. Je prostě zdravě pěkný. Neexistuje, že bych se probudila a měla na pleti suchá šupinatá místa. Pleť není ani přeregenerovaná, jako se mi to někdy stávalo např. s YR Elixir krémem. A třešničkou na dortu je, že absolutně nezanáší póry. Jakože vůbec.

S odstupností je to sice složitější, ale za tu námahu určitě stojí=) Cena 49 USD.

A pokud se chcete o kvalitách tohoto oleje přesvědčit i z jiných zdrojů, tak doporučuji stránku americké Sephory, kde je na něj přes 200 pětihvězdičkových recenzí.




Co vy a pleťové oleje?
Jaké jsou vaše top?


středa 12. února 2014

Benefit They're Real - další kandidát na nákup v rámci Svátku Bestsellerů Sephora

Dnes to bude jen rychlá ukázka řasenky They're Real od Benefitu, která je součástí zvýhodněné nabídky bestsellerů v Sephoře a můžete ji pořídit za velmi příjemnou cenu.


Můj postoj k řasenkám obecně je takový, že bežně mi přijde úplně zbytečné utrácet za řasenku víc než 300 Kč. Pěkné řasy mi udělají i řasnky z drogerie, ty nejlepší umí podle mě Maybelline, Max Factor/Covergirl a Loreal. Ale někdy má člověk chuť se trochu rozmazlit a zjistit, jestli jsou ty drahé řasenky opravdu o tolik lepší.


Benefit They're Real vlastním pouze v malém balení, které jsem dostala v americké Sephoře k narozeninám (tam si zákaznice hýčkají=) S řasenkou jsem moc spokojená, má hezky dlouhý gumový kartáček na kterém je nejúžasnější  kulička na konci. Hodně mi připomíná Covergirl Lash Blast nebo Maybelline One by One, ale ještě o jednu třídu výš. Řasy prodlouží i zahustí a ačkoliv nedělá nánosy, tak řasy extrémně zvýrazní. Jsou intenzivně černé a silné…žádné muší nožičky.



Ta zmíněná kulička na konci kartáčku je skvělá na větší distribuci barvy, řasy obalí barvou, kterou pak rovnoměrně rozčešete tělem kartáčku. 

Já jsem s ní moc spokojená, ale nemůžu říct, že žádná jiná levnější řasenka mi neudělá podobnou službu. Takže za plnou cenu ne, ale v nějaké výhodně akci proč ne=)


Co vy a řasenky? 

Máte s Benefit zkušenost?

úterý 11. února 2014

NARS Douceur - skvělá volba pro bledulky





Douceur je jednou z mých nejoblíbenějších Nars tvářenek. Je také jednou z těch méně pigmentovaných a já si užívám ten pocit, kdy po ní štětcem můžu pořádně přejet a nebát se, že mi udělá na tvářích nevzhledné tmavé šmouhy. Jak již název napovídá je to jemná barva, která bude vypadat krásně na světlém odstínu pleti. Oficiální popis je soft pink brown a cokoliv má v názvu pink brown nebo rose brown je pro mě sázka na jistotu. 



Tento odstín je skvěle použitelný i pro lehké konturování, takže máte krásnou tvářenku a světlý neutrální bronzer v jednom. Pokud chcete trochu živější barvu, tak není nic lehčího než přidat nějakou růžovou nebo korálovou a máte vystaráno.




Tvářenka neobsahuje žádné třpytky, jen lehký růžový sheen, takže je opravdu decentní a vhodná ke každodennímu používání. 

Douceur byla jednu dobu natolik žádaná, že nebylo možné na ni v místních Sephorách nikde narazit. Ve srovnání s Tarte Exposed (další opěvovaný neutrální odstín) je Douceur víc hnědá, méně růžová a celkově neutrálnější.



Vím, že pokud se díváte na tvářenku v panu, tak v konkurenci těch barevnějších a zajímavějších Nars kousků vypadá nudně, zašedle a vůbec tak nějak nezajímavě a nepoužitelně, ale věřte, že v tomto případě zdání klame. Schválně si ji zkuste nanést přímo na obličej a uvidíte, jak krásný efekt vám vytvoří. 

Znáte / máte Douceur?
Jaká je ta vaše "hodí se ke všemu a vypadá skvěle" tvářenka?


neděle 9. února 2014

NARS Oasis blush aka Sparkling pink champagne



Momentálně probíhá v Sephorách akce s názvem Svátek Bestsellerů a součástí této akce je speciální cena na tvářenky Nars, které je až do 16.2. možné koupit za krásných 620 Kč.

A protože jich sama pár vlastním, rozhodla jsem se několik příštích recenzí věnovat právě těmto ikonickým tvářenkám a snad pomoci těm z vás, které o koupi uvažují a nemohou se rozhodnout.


Dnes začneme s mojí momentálně nejoblíbenější tvářenkou, kterou jsem vám představovala jak na IG, tak i v lednových oblíbencích. Je to odstín Oasis, který má v oficiálním popisu, že je to barva "sparkling pink champagne". No tak zní to poeticky, o tom žádná, ale pro lepší představu řeknu, že je to zastřená rose barva, s trochou vínové, červené a kapkou hnědé…to celé v zálivu zlatých třpytek. 

Překvapivě se však třpytky v průběhu nanášení někam vypaří a na obličeji vám zůstane už jen pěkný decentní  sheen. Barva je to ale nádherná, hodí se k světlým i tmavším pletím, protože má ten ideální tón a vyváženou barevnost, což je u tohoto typu barvy spíše výjimečné. Odstín je barevně neutrální, ani studený, ani teplý….přesně takový je v reálném životě nejpoužitelnější.

Odstín se docela špatně fotil, takže vypadá studenější, než ve skutečnosti je.

Podle mě jde o jeden z nejhezčích a nejuniverzálnějších odstínů, které Nars v nabídce má. Sin je například oproti Oasis na můj vkus až moc fialová a celkově mnohem méně slušivá než Oasis. 

Oasis vám vytvoří efekt, který si představím, když se řekne chic. Sofistikovaný, mladistvý, zdravý, tlumený, ale přesto výrazný…taková ta třešnička na dortu, která celý look krásně sjednotí. Není to žádná prvoplánová líbivá růžová nebo korálová, je to dospěla, smyslná barva. 

Možná to není ideální tvářenka pro úplnou začátečnici, ale je krásná. A protože se o ní moc nemluví, tak jsem chtěla mít jistotu, že se o ní dozvíte a do své sbírky ji zařadíte.

Zítra je na řadě odstín, který musí být v kosmetické výbavě každé bledulky. Prostě musí!


Plánujete si nějakou Nars tvářenku pořídit? 

Která je vaše nejoblíbenější?


sobota 8. února 2014

Novinky Essence 2014 + první dojmy Part I



Dnes si trochu odpočineme od dražší a nedostupné kosmetiky a podíváme se na zoubek novým výrobkům Essence pro rok 2014. Na každoroční obměnu sortimentu této značky se vždy těším, protože jedno se Essence upřít nedá - jdou s kosmetickou dobou a přinášejí produkty, které je velká sranda zkoušet a peněženku vám to nezruinuje.


V dnešním výběru výrobků je ale bohužel víc zklamání než nadšení. 


Začněme tím nejhorším. Maximum Volume řasenka je hrozná. Ani po pěti vrstvách jsem nebyla schopná s ní vytvořit objem, který by stál za řeč. Je suchá a vůbec se na řasách nechce vrstvit. Musím ale říct, že po celodenním nošení se nerozmazávala ani neopadávala…to je ale tak vše. Takže první propadák.


Dlaší na řadě je matný lesk v odstínu Velvet Rose. Lesky obecně moc nemusím, takže myšlenka matného lesku mě zaujala. Má pěknou nude barvu, šikovný aplikátor a voní po karamelu, ale na rtech cuckuje a nevytváří souvislou vrstvu barvy. Narozdíl od starých Stay Matte lip colors není tak pigmentovaný, což je spolu s jinou vůní asi jediný rozdíl. Dále mě odpuzuje jejich silikonová konzistence, která na rtech není vůbec příjemná. Jediný způsob aplikace, který vypadal obstojně je přes rtěnku. Zkoušela jsem na Rimmel Kate v odstínu 03 a výsledek byl docela pěkný. Matným Rimmelkám  dodá trochu dimenze, která jim chybí, bez ultra lesklého finishe. Za mě ale ne!




Konturky Essence mám strašně ráda. Pro mě jeden z nejlepších poměrů cena/výkon v našich drogériích. Mají nositelné pěkné odstíny, lehce se nanášejí a docela dlouho vydrží. Essence připravil nový odstín v růžové barvě, který je mimo jiné skvělý ke rtěnkám, které jsou až moc hnědé. Takže ano. 


Poslední je Essence CC Cream. Po propadáku jménem BB Cream se asi většina z vás na CC Cream dívá trochu skrz prsty. Ve skutečnosti je to tak půl na půl. Sám výrobek není vůbec špatný. Opravdu vyrovná tón pleti a vyretušuje póry. Mnohem víc než třeba Clinique CC Cream, který s póry nedělá vůbec nic, maximálně je zvýrazní. Essence je i krémovější, hutný, dobře se roztírá a na pleti vydrží dobrých 5 hodin, než se začne lesknout t-zóna. 


Je tu ale jedno ALE. Zase ten odstín. Natural bude pro většinu bledulek hodně tmavý. Na mě byl momentálně akorát, ale má navíc dost intenzivní růžový podtón, který na mé pleti nevypadá dobře. Takže produkt není vůbec špatný, ale odstín bude asi velkým negativem pro mnohé z vás.






Na fotce vidíte, že povrch a tón pletivyrovná docela obstojně.

A teď přichází velká chvála. Lak 152 Give me nude, baby je prostě MUST HAVE. Pokud chcete docílit toho upraveného profesionálního vzhledu nehtů, který sluší všem, hned si pro tento skvost jděte. Má ten ideální poměr průhlednosti a krytí, správný barevný tón, který okamžitě vylepšuje vzhled rukou a nanáší se absolutně ideálně!!!




Zkusila jsem i jeden z efektových laků s tzv. feather effect. Na fotce je nanesený přes Give me nude, baby. A moc se mi líbí!





Už máte z Essence novinek něco vyzkoušené? 
A na co se těšíte?

čtvrtek 6. února 2014

Oblíbenci Leden 2014



Leden se v oblasti kosmetických oblíbenců opravdu povedl. Už dlouho jsem neměla pohromadě tolik pokladů. Něco z toho byly impulzivní nákupy, něco zase položky z pomyslného wishlistu, na které jsem číhala už delší dobu. Většina věcí je výsledkem nákupů v USA, jsou tu ale i tuzemské výjimky=)

Tento článek berte jen jako takovou upoutávku na budoucí recenze, protože tyto produkty si samostatný popis opravdu zaslouží.


Do své pečující rutiny jsem přidala několik nových pomocníků. Prvním je Lush Breath of Fresh Air, který mi velmi vyhovuje. Zkoušela jsem všechny tři lushí verze a tato pleťová voda je z nich podle mě nejlepší. Eau Roma byla až moc jemná, Tea Tree zase moc vysušovala. BOFA je ideální kompromis. Osvěží, stáhne póry, moji pleť udržuje čistou a celkově má podobný efekt jako moje oblíbená Clinique Step 2 Exfoliating Lotion, ale bez toho hrozného alkoholového odéru. Takové pleťové vody jsou stálicí v mé péči o pleť a myslím, že mají velkou zásluhu na tom, jak pleť vypadá.

Origins VitaZing krém jsem měla na seznamu dlouho. Potom jsem si ho konečně pořídila, aby půl roku čekal na vyzkoušení. Když na něj konečně přišla řada, tak jsem byla příjemně překvapená. Narozdíl od klasického VitaZing je tento mírně zabarvený a pokud např. rády používáte minerální make-upy, tak dělá skvělý základ pro jeho následné nanášení. Je vhodný spíše na normální až mastnou pleť, se suchou si moc neporadí. 
 

Značka parfémů Jo Malone byla pro mě dlouho velkou neznámou a slýchala jsem o ní jen od zahraničních blogerek. A pak jsem měla dlouhý přestup v Londýně a bylo jasno...jedna lahvička se mnou musí domů. Je to drahá záležitost, ale máte jistotu, že budete vonět jedinečně. Líbí se mi i filosofie tzv. layering, kdy můžete vrstvit jednotlivé vůně a vytvořit si tak svůj signature scent. Já vybrala Blackberry Bay, která voní úplně úchvatně.
 

Ach Essie Essie. V USA jsem si zvykla na lahvičku za 5USD a teď trpím, když vidím místní ceny těchto laků. Essie jsou pro mě s přehledem nejlepší, líbí se mi barvy, lesk, štěteček, výdrž...ale musím uznat, že tmavší barvy umí Essie o kapku lépe než ty světlejší. Bahama Mama je taková podzimní/zimní klasika a nosí se perfektně. Pokud nechcete investovat, tak Miss Sporty má úplně stejný odstín (345).
  

A teď už jde do tuhého. The best of the best. NARS Radiant Creamy Concealer nemusím představovat, ví o něm už všechny i jejich babičky=) Souhlasím s každým pozitivem, je krycí, multifunkční, vydrží a výběr odstínů je povedený. Můj je v odstínu Custard.

Básnit o značce Physicians Formula jste mě slyšely už mnohokrát. Dnes to nebude žádná výjimka a rovnou říkám, že lepší pudr než Talc-Free Mineral Powder jsem už dlouho neměla. Jako Chanel Les Beiges jsem celý leden nevytáhla, takže tím bych to mohla i celé ukončit=) Ale nebojte, bude podrobnější recenze. 

No a Real Techniques Powder Brush taky asi nemusím dlouze popisovat, absolutní pecka na nanášení pudrů nerůznějšího druhu.
 

A slavná UD Naked 3. Do oběhu se dostala před Vánoci, takže si můžete představit ten humbuk kolem toho. Online byla sice během pár desítek minut kompletně vyprodaná, v místních Sephorách ale nebyl prvních pár dní problém, takže jsem Vánoce slavila už s Naked 3 na víčkách=) Měla jsem strach, že silný růžový podtón z ní udělá paletku studenější, ale nestalo se tak. Je krásně neutrálně teplá a ze všech tří velkých Naked mi přijde nejpovedenější k mému odstínu  pleti.

No a když jsem netestovala Naked 3, tak jsem nosila svůj nejoblíbenější look, a to řasenka + linky v tužce. Chtěla jsem nějakou pěknou rich brown, pokukovala jsem po UD 24/7 Bourbon, ale nakonec jsem se rozhodla pro sušší konzistenci v podobě MAC EyeKhol v nádherném odstínu Teddy. A od té doby jsme nerozluční přátelé. Dělá s okem divy!!!


 A nakonec dvě chuťovky. O NARS Oasis tvářence jsem vám básnila už na Instagramu (tady), krásná zastřená rose barva se zlatým třpytem, o které se v beauty komunitě moc nemluví a přitom je to jedna z mála opravdu univerzálně slušivých Nars tvářenek. 

No a Marc Jacobs Lovemarc Lip Gel Lipstick v odstínu Role Play. Pokud myslíte, že vás žádná rtěnka už nemůže překvapit, tak jste na omylu. Tato je opravdu povedená...jak konzistencí, tak odstínem. No a o obalu už ani nemluvě=)

Tak to by bylo pro dnešek vše a během února se můžete těšte na jednotlivé recenze.

A jaké byly ty vaše lednové nej produkty?