sobota 3. května 2014

Mac Alluring Aquatics - první dojmy


Ač mě Mac limitky nechávají obvykle chladnou, tak tahle orosená tyrkysová mi nedala spát. Takže první květnový den jsem využila blízkosti Mac prodejny a šla jsem se jen podívat=)) Paní hned ochotně nabízela, že mi něco vyzkouší a výběr padl na tvářenku v odstínu Sea me, hear me. No a po pár profi tazích na mě ze zrcadla koukala nová osoba. No a když paní viděla, že jsem nalomená, tak začala honem rychle, že vyzkoušíme i rtěnku. A rtěnka v odstínu Mystical sedla stejně hezky jako tvářenka, takže z původního windowshopping se to zvrtlo v regulérní nákup.


Ale já toho vůbec nelituju. Rtěnky Mac zbožňuju a pěkné neutrální tvářenky se neztratí. Je mi jen trochu líto, že v této kolekci nepřišli s nějakým pudrem, aby se lidi tak pěkným obalem mohli kochat co nejčastěji. Kolikrát denně dáváte tvářenku? Já jednou...ale pudr se dá aplikovat mnohem častěji=)




Extra Dimension Blush in Sea me, Hear me

Nevím proč, ale čekala jsem, že balení bude trochu těžší, víc kovové, víc omg... Překvapením bylo, že tvářenka je úplně lehoučká a na dotek dost plastová. To jen abyste toho od obalu nečekaly víc než může nabídnout.

Oficiální popis říká, že jde o pink beige, ale já bych řekla, že je to typická rosewood barva s kapkou korálové až cihlové. Na ruce vypadá trochu teplejší než ve skutečnosti je, na tváři je to pěkná neutrální každodenní barva.

I když mám ráda nejrůznější odstíny tvářenek, tak nejčastěji stejně sahám po těch univerzálních hnědo-růžových, které obličej zároveň vykonturují a nekonkurují si s očima nebo výraznější rtěnkou. Prostě jen celý look zkompletují.

Tahle dělá moc sofistikovaný a uhlazený efekt. Taková high society tvářenka. Určitě to není typicky letní ani zimní barva, je to celoroční univerzálka.

Zajímavé je, že jak den postupuje, tak vypadá líp a líp. Ráno po první aplikaci se mi na ní vždy něco nezdá, ale když se po pár hodinách ve městě podívám na svůj odraz, tak se nestačím divit. Slušivá je moc. A holky...drží jako přibitá. Fakt těch 7-8 hodin se nikam nehne.

No a aplikace je kapitola sama o sobě. Konzistence je taková podivně vábivá, skoro jako plastová atrapa. Přejíždíte prstem nebo štětcem a žádné prášení, žádná maslíčková textura...říkáte si, mám na tom štětci/prstě vůbec něco? A máte. Není to žádná bomba pigmentace, kde se pomalu bojíte dotknout se povrchu štětcem, klidně tím štětcem můžete hezky šmrdlat a nepřeženete to.

Takže verdikt - tahoun celé kolekce a mimořádně pěkná tvářenka. Zítra přidám fotky a swatche jiných podobných tvářenek, ať máte nějakou představu.

Cena 750Kč


Mystical Lipstick - Cremesheen

Jak už jsem psala, Mac rtěnky mám hrozně ráda a i kdybych si je nevozila z USA, tak za ně těch 500 Kč v Čechách bez mrknutí oka dám. Oblíbený finish samozřejmě Cremesheen, miluju na něm jeho hutnost, polomatnost, ale zároveň přirozenost, krytí....no a vůni Mac rtěnek pro mě zatím nic jiného nepřekonalo.

O Mystical platí v podstatě to samé jako o tvářence, je to naprosto univerzální, každodenní slušivá barva, která se dá nanést v různých intenzitách a pokaždé bude vypadat trochu jinak. Silnější vrstva jí přidá až trochu malinový nádech, v běžné vrstvě to bude taková klasická pink-brown.

Z celé kolekce je to podle mě jediná rtěnka, do které má smysl investovat.

No a na wishlistu mi zbyla ještě jedna položka, a to konturka Half Red. Je to krásná burgundy barva, která s rtěnkou Mystical tvoří velmi zajímavou kombinaci...takový nevinný vampy look.

Cena 550 Kč

Chystáte se na něco z této kolekce?
Jak se vám líbí?







24 komentářů:

  1. Přesně takovouhle rtěnku mám už několik let od Oriflame, konzistencí, vůní a hlavně barvou naprosto dokonalá a nemohu ji sehnat kopii, až teď. Moc ti děkuju! :-) Asi za dva týdny pojedu do Prahy, tak se modlím, aby mi ji nevyprodali.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě zkus Pink Truffle Lip Butter od Revlon, je to hodně barevně podobné a je to moje stálice=)

      Vymazat
  2. Ano, chystám se po tvé recenzi na vše :-D, klasika...Chci hlavně tu rtěnku a je jedno jakou, ještě jsem od MAC žádnou nevyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, no vidíš...máme to podobně! A myslím, že zrovna Tobě by ty barvy moc slušely...tak pak dej vědět, jestli jsi nějakou vybrala=)

      Vymazat
  3. Krásne univerzálne farby.Myslíš, že budú sedieť aj brunetkám so studeným odtieňom pleti? Rada sledujem Tvoj blog a prvý krát vidím aj kúsok Tvojej tváre, veľmi Ti to pristane! Krásny večer, Olga.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, já myslím, že ano. Ty barvy jsou neutrální a hezky se přizpůsobí podtónu pleti. A díky moc za pochvalu!!

      Vymazat
  4. Já pořád váhám, co si z téhle kolekce pořídit. Strašně, ale strašně moc se mi líbí ty obaly a úplně nejvíc na rtěnce, ale obávám se, že by na mě tahle tvoje byla tmavá :-( A tvářenka zas moc růžová... takže asi skončím u stínu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako tmavá je dost...ale poťupkáním se nanáší jen do takového stainu, což mě osobně moc vyhovuje. A nechceš zkusit tu druhou tvářenku? Je mnohem broskvovější a není zdaleka tak růžová. No a stíny jsou nádherné, jen jsou tak maličké, že ten obal ani nevynikne=(

      Vymazat
  5. no tak přesně tuhle jsem chtěla :D je fakt krásná, ten odstín, co mi omylem dali, je už hodně tmavý, kór na léto. líbily se mi stíny, žádný nebyl moje barva, ale strašně mě lákaly, abych do nich hrábla, to je prostě tou texturou, láká už na pohled :D
    jo a tvářenka stojí 700, ne 750, ale to je jenom detail (aspoň teda doufám, že mají všude stejné ceny! já jsem kupovala v Palladiu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, psala jsem to tak nějak po paměti a sekla jsem se=)) A ty máš ten Seduced at sea?

      Vymazat
    2. jo, ale půjdu ho měnit, je úplně nepoužitá, všimla jsem si toho až doma, když jsem si ji fotila na instagram. tak jsem si ji hezky vyfotila, zabalila zpátky a během týdne tam zajdu. snad to vymění, přece jen to není pár korun

      Vymazat
  6. Ty barvy jsou božské, jak odstín tvářenky, tak rtěnky :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/spotrebovano-duben-2014.html

    OdpovědětVymazat
  7. Ty obaly jsou uzasny ... ale presne, taky me mrzi, ze tam neni pudr, odstiny tvarenek a stinu totiz nejsou moc muj salek caje a rtenky nenosim ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, že to není moc univerzální kolekce...už vůbec ne letní. Ale naštěstí mi ty dvě věci dost sedly...jinak bych asi skončila u bronzeru=)

      Vymazat
  8. ta rtěnka nemá chybu a půjdu ji omrkout :))

    OdpovědětVymazat
  9. Já se na tu kolekci už taky budu muset jít konečně podívat, tvářenka i rtěnka mají krásný odstín :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, to skončíš jako já...taky jsem se šla jen podívat=)

      Vymazat
  10. Normálně mě Mac vůbec neláká (a to už vůbec ne tvářenky) ale jejich limitky mě vždycky dostanou. Mít možnost teďka navštívit Sephoru, tak to jdu celý omrkat a vymrkat! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No oni ví, co s lidma dělá pěkný obal a správný marketing=))

      Vymazat
  11. ty obaly jsou vážně nápadité, rtěnka mě moc nezaujala zato tvářenka velmi!
    http://polishedandheartshaped.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. achjo já jsem z té limitky docela zklamaná. obaly jsou sice krásné, ale ty barvy mě vůbec nezaujaly, zvlášť ty bronzery jsou úplně mimo můj tón pleti.

    OdpovědětVymazat