čtvrtek 11. července 2013

Too Faced Smoky Eye


Paletky od Too Faced mám moc ráda, jde o kvalitní pigmentované stíny v barevně slušivých kombinacích vhodných na nejrůznější příležitosti. Přesto bych si zrovna tuto paletku pravděpodobě nikdy nekoupila, nebýt toho, že jsem na ni narazila v outletovém obchodě za necelých 13 USD. A to už je dostatečný důvod k tomu, přivřít oči nad množstvím odstínů zelené, modré a černé, které k líčení očí prakticky nepoužívám.


Paletka je tedy určená k vytvoření kouřovek ve třech variantách, neutrální, zeleno-modré a klasické černé. Jak už jsem psala v úvodu, stíny TooFaced mohu s klidným svědomím zařadit mezi ty nejlepší, které na trhu jsou. Svojí texturou jsou velmi podobné stínům UD, skvěle pigmentované, máslové, dobře "blenditelné"=) Přesto ale musím podotknout, že ve srovnání s jejich ikonickou Natural Eye Palette (recenze tady), je kvalita a pigmentace stínů Smoky Eye paletky o stupínek níž.

Na obrázku vydíte původní balení TF paletek, které bylo tlustší a obsahovalo vysunovací přihrádku na aplikátor. Novější kartonové krabičky jsou již vylepšené, tenčí, skladnější a bez různých zbytečných přihrádek.


Z paletky využívám přesně 4 stíny a asi nebude problém uhádnout, o které se jedná. Přesto jsem spokojená a myslím si, že se jednalo o velmi povedený nákup. Světlé stíny jsou totiž velmi jemné, přirozené, vyváženě barevné...prostě ideální quatro pro každodenní slušivý oční make-up. Základem je matná krémová, perleťová krémová s lehkým nádechem broskvové, třpytivá taupe a hnědá bronz.  




Nejoblíbenější odstín z paletky!
Přiznám se, že za plnou cenu bych si tuto paletku určitě nekoupila, protože tmavé kouřovky se u mě objevují velmi zřídka a nemá cenu kupovat si paletku, kde polovinu odstínů nevyužiju.

Za daných okolností jsem ale nadmíru spokojená, protože 250 Kč za paletku kvalitních stínů je prostě no brainer. I za předpokladu, že z ní budete používat jen polovinu odstínů=) 


Jaký máte názor na paletky Too Faced?

středa 10. července 2013

Maybelline DreamLumi = YSL Touche Eclat?




Co si budeme povídat, korektor je v líčení důležitý. Jakože hodně. Hledání toho pravého u mě začalo dávno a ne a ne přinést výsledky. Ještě dodám, že mi primárně šlo o to, najít korektor určený na oční okolí. Po pár velkých zklamáních jsem se rozhodla přistupovat k tomuto problému organizovaněji. Sepsala jsem si seznam toho nejlepšího, o čem se mluvilo na YT a začal běh na dlouhou trať. Vyzkoušela jsem krémové i tekuté, lososové i žluté, drahé i levné. Některé byly lepší (Bobbi Brown), některé horší (Benefit, Mac).

Myslela jsem si, že v drogérii dobrý korektor neseženete...určitě ne v těch našich. Z omylu mě ale postupně vyvedly výrobky Maybelline, všechny samozřejmě k dostání primárně v US. Zajímavé je, že podprůměrné produkty jako Affinitone, Dream Mousse nebo pochybné nepigmentované tvářenky trůní v našich regálech roky, většina špičkových novinek od Maybelline stále zůstává určená pouze pro americký trh.

Ale zpět ke korektorům. Moje náklonnost k těm od Maybelline začala objevením jejich Instant Age Rewind Double Face Perfector, který obsahoval 2 druhy korektoru, krycí a rozjasňující. Nahradil ho neméně zdařilý kousek Instant Age Rewind Eraser Dark Circle Concealer + Treatment, který jsem na blogu několikrár zmiňovala.

Posledním počinem je DreamLumi Touch Highlighting Concealer, který si zasloužil čestné místo mého   nejoblíbenějšího očního korektoru. 


Jedná se o klikací (nebo spíše otáčecí) pero se štětečkovým aplikátorem. Výhodou je, že balení je průhledné a tedy přesně víte, kolik produktu vám zbývá. Kupovala jsem ho v US za cca 7 USD.

A teď odpověď na otázku v nadpisu článku. Je stejný jako YSL Touche Eclat? Ne, je sice podobný, ale ne totožný. Troufnu si ale říct, že pro moje potřeby je mnohem lepší.

Je dobré si uvědomit, že YSL není primárně určen k úplnému zakrytí kruhů pod očima, takže je třeba ho hodnotit podle jeho určení. Já ale ocením trochu větší krytí, které mi nabídl právě DreamLumi.

Jak vidíte na fotce, krytí je velmi slušné. Zároveň je patrný ten růžový nádech, který oči skvěle rozjasňuje. Velmi rychle zasychá, drží a nikam během dne nemizí. Velkým plusem je, že škála odstínů je dost široká, takže každá pleť si najde svůj správný odstín obohacený o rozjasňující složku. Nestane se vám tedy, že budete nechtěně vypadat jako Kim Kardashian.



Alternativou se může zdát obdobné pero od L'Oreal, které je ale mnohem méně krycí, nezasychá do matného finishe, nemá tak dobrou výdrž a cena je vyšší. L'Oreal Magic Lumi se dá spíš přirovnat k efektu, který nabízí YSL. To je vhodné, pokud chcete rozjasňovat i jiné části obličeje, jako např. pod obočím,  nos, vršek rtů atd. Na takový druh rozjasnění se Maybelline nehodí, právě kvůli vyšší krycí schopnosti a matnému finishi. 

Tady už je ta slavná trojka, kterou každý den používám. Korektor DreamLumi, štětec na korektor Everyday Minerals a na zafixování Hourglass Ambient Powder v odstínu Dim. 


Teď už se podíváme na korektor v akci.

bez korektoru

bez korektoru - detail
Korektor nanáším způsobem, který je zachycen na fotce, tedy podél spodní hranice váčků. Tento způsob se mi osvědčil nejlépe na optické vyzmizíkování váčků pod očima. Více o tomto skvělém způsobu se můžete dozvědět ve videu GossMakeupArtist zde.


Tady je výsledek po zapracování korektoru. Jednocení barvy a rozjasnění je viditelné. Navíc absolutně nezvýrazňuje drobné vrásky, které se v okolí očí nachází.


Nakonec vše zafixuji Hourglass pudrem, který dodá ještě sametovější povrch a zvýší výdrž korektoru, to vše bez navrstveného efektu.


A tady už je finální produkt - přirozený, rozjasněný vzhled=)





Jaké jsou vaše nejoblíbenější korektory? 
Zaujal vás DreamLumi? 
Jaký je váš názor na YSL Touche Eclat?

pátek 5. července 2013

Alverde Duo Kajal Eyeliner - skvělá volba




Dnes bych vám ráda představila můj nový objev z drogerie, konkrétně Alverde Duo Kajal Eyeliner v odstínu 20 Golden Brown.

Jak již název napovídá, jedná se o dvoubarevnou kajalovou tužku na oči v teplé, zlato-hnědé barevné kombinaci.

Hnědé tužky na oči mám opravdu ráda. Myslím, že se skvěle hodí na jemné zvýraznění hnědých očí, které působí přirozeněji než klasická černá linka. Nemám ale ráda tužky matně hnědé, protože ty mohou naopak udělat oko opticky unavenější a bez života.



To ale není případ tužky Alverde. Hnědý odstín má v sobě příměs bronzové a hází krásné odlesky, které přidají hnědým očím jiskru. Zlatá barva je taky zajímavá, nejde o klasickou zářivou zlatou, ale spíš o odstín zlata kočičího. Obě barvy se skvěle doplňují a vypadají na očích velmi efektně.







Něco málo k vlastnostem. Tužka je velmi pigmentovaná a měkká, bez problémů se nanáší. Výdrž je ucházející, samozřejmě ale nejde o nějaký voděodolný držák. Doporučuji použít na celé víčko bázi nebo přirozený stín, jinak má tužka tendenci se obtiskávat.




A teď ukázka tužky v akci.


Rozložení barev klasické, zlatá na vnitřní část, hnědá na vnější.




Výsledný efekt se mi moc líbí a myslím, že přes léto bude tato tužka mým nepostradatelným pomocníkem. Vypadá přirozeně, ale ne nudně, oko rozzáří a dodá mu hloubku. Pro hnědoočky skvělá volba!



Jak se vám líbí? Máte s ní zkušenosti?

Jaké jsou vaše nejoblíbenější hnědé tužky?

úterý 2. července 2013

Wet n Wild Mega Last Lipsticks - rtěnky pro pokročilé!


Úvodem bych chtěla říct, že tyto rtěnky z dílny Wet n Wild jsou na první pohled opravdu hrozné. Naprosto matné, příšerně suché, drhnou o rty, zvýrazní každou šupinku, i ty, o kterch jste neměly tušení...to vše ukryto v levném obalu, který je tak chytře vymyšlen, že při každém zavírání dělá na rtěnce rýhu. 

Jen dodám, že jich mám celkem 7. A koupě nelituji.

Proč? Protože jsou ve skutečnosti úžasné. Samozřejmě, nejsou zdaleka pro všechny. Dokonce jsou natolik specifické, že mají nakročeno k stage make-upu. Co je na nich tedy tak úžasného? 

Pojďme v bodech.

Finish: ultra matný

Žádné třpytky, žádný sheen, žádný lesk...jen pigmentovaná matná baarva.

Konzistence: Suchá a velmi hutná

Rtěnky jsou VELMI suché. Natolik, že při nanášení drhnou o rty. Zapomeňte na "matné" rtěnky ala Rimmel by Kate. To jsou proti nim balzámky. Toto je hardcore mat. S tím souvisí jedno upozornění. Nepoužívat, pokud nemáte rty v dokonalém stavu, tedy jemné, vyživené, vláčné, bez popraskání...prostě takový ten nedosažitelný cíl.

Pigmentace: ohromující

Pokud se přenesete přes prvotní těžkosti s konzistencí a nanášením a pokračujete dále ve hře, čeká na vás až divadelní pigmentace. Krásná, sametová, sytá barva, která se nerozpíjí a drží "like there is no tomorrow". 

Barvy: klasické i méně klasické

Barevná škála je poměrně široká. Najdeme tu klasické basic odstíny červené, fuchsiové, bordó i fialové, stejně tak bublifukové růžové, peachy nudes, hot pinks, oranžové, korálové atd. Vybere si opravdu každý. Musím dodat, že odstíny jsou velmi povedené. Sama tak výrazné rtěnky nosím minimálně, protože se v málokterých cítím dobře. U těchto rtěnek ale nebyl žádný problém. Líbily se mi na mně skoro všechny. Od broskvové až po temně fialovou.






2 univerzální odstíny


Za necelé 2 USD je to skvělý objev a způsob, jak vyzkoušet vampy looks na tisíc způsobů. Osobně jsem byla nadšená z toho, jak rtěnky vypadají v akci. Dělají efekt plnějších sametových rtů...přesně takových, jaké vídáme v editorialech časopisů a víme, že napodobit něco takového bude asi nad naše síly. Navíc nehrozí, že po pár soustech budete mít na rtech nevzhledné ombré...jsou to držáky.

Bottom line je, že tyto rtěnky nejsou nějakým univerzálním produktem, který bude vyhovovat všem. Jsou spíše upgradem pro někoho, kdo se v rtěnkách vyzná, nosí je a hlavně se nebojí trošku experimentovat.





Tady vidím 20. léta a Gatsbyho=)




To už je taková všehochuť a trochu divočina...ale tak proč ne=)





Tak jak, nalákala jsem vás?=)