sobota 29. června 2013

Best of June


První letní měsíc je nenávratně pryč a proto tu dnes máme sbírku červnových favoritů.


Začněme oblíbenci z oblasti péče. Prvním adeptem je maska YR na vlasy a pleť Tradition de Hammam, kterou mám s každým použitím radši. Jak už jsem na blogu zmiňovala mnohokrát, vůně této řady je prostě "to die for". Maska navíc voní mnohem lépe než sprchový olej. Používala jsem ji jen na pleť, použitím na mé dlouhé vlasy by se to kapku prodražilo...Pleť ale maska hýčká dokonale, rozjasní, vyrovná tón, stáhne póry a nevysuší. 

Dále zmíním můj nový objev v oblasti přírodních deodorantů. Americká značka LaVanila je k dostání v US Sephorách a pyšní se absencí většiny škodlivých přísad, konkrétně hliníkových solí a parabenů. Mně vyhovuje a musím říct, že je to poprvé, kdy jsem s používáním přírodního deodorantu spokojená. Nevýhodou je vyšší cena (mini balení 10 USD, plné balení 20 USD) a horší dostupnost, ale i tato dvě negativa jsou vyvážena kvalitou výrobku.

Posledním favoritem je sice péče, ale mnohdy se jeho efekt blíží dekorativce. Jedná se o Sebium Pore Refiner, tedy jednu z mnoha věcí na zamaskování pórů a vyhlazení pleti. Narozdíl od svatých grálů této kategorie, jakými jsou např. Benefit Porefessional nebo Clinique Pore minimizer není Bioderma  tak extrémně silikonová a nepříjemná. Skvěle se vstřebává a i když okamžitý efekt na pleti není tak markantní jako po použití silikonových kolegů, tak jako báze pod make-up je nenahraditelná.


A teď vzhůru k dekorativce. Už dlouho jsem nebyla se svojí foundation routine tak spokojená, jako v měsíci červnu. Začala jsem totiž používat hned několik skvělých přípravků, které nejenže fungují skvěle samostatně, ale i v kombinaci vytvářejí iluzi dokonalé pleti.

Chanel Matt Lumiére v odstínu 30 Cedre. Love love love! 

= kryje solidně
= působí přirozeně
= nevysušuje
= zmatňuje
= nemaskuje
= nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje suchá místa
= vydrží a celý den vypadá svěže

Více a za pomoci vět rozvitých až v samostatné recenzi. Zatím ale bezesporu nejlepší Chanel a vlastně i jeden z nejlepších vůbec. Předčil i Vitalumiere Aqua a to už je co říct=)

Další dva oblíbenci jsou z dílny Maybelline, opěvovaný Age Rewind Dark Spot Corrector a Dream Lumi korektor. Age Rewind pouzivam na barevnou korekci, DreamLumi na kruhy pod očima. Fungují absolutně perfektně a na Dream Lumi bude brzy podrobnější recenze.

Vše dokončí Hourglass Ambient Powder v odstínu Dim Light. Nanáším ho pomocí Hourglass štětce. Hlavním plusem tohoto pudru je, že ať použijete make-up od Chanel nebo Essence, vždy vzhled pleti pozvedne o pár tříd výš.


Tvářenky. Kapitola sama o sobě. V červnu pevnou rukou vládly theBalm Sexy Mama a Chanel Rose Bronze. Buď samostatně, nebo v kombinaci. Ať tak či tak výsledek byl vždy dokonalost sama. Obě se hodí i na světlou pleť, ale maximálního efektu dosáhnete při použití na pleť poznamenanou sluníčkem.











Oči v červnu se nesly ve znamení Lancome Star a Sephora waterproof linek. O řasence toho bylo napsáno dost, mně vyhovuje, dokonce víc než Doll Eyes. Linky jsou černočerné a totálně voděodolné. 2 sekundy po nanesení se nikam nehnou a odličovat je budete muset něčím olejovým, protože drží a drží a drží...


Rty byly v sedmém nebi, protože jsem na ně používala Revlon Lip Butter v odstínu Pink Truffle 001 a NYX Lipgloss v odstínu Natural. Velmi podobné odstíny, velmi podobný efekt a nepřekonatelně slušivá barva. 

A nakonec můj miláček...lak Golden Rose z kolekce Jolly Jewels v odstínu 103. Zlato-béžový základ v záplavě rose gold třpytek.








Zaujal vás nějaký zmíněný výrobek? A co nejvíc vynikalo na vašich seznamech oblíbenců?

pátek 21. června 2013

Nailpolish Haul - laky Golden Rose


Dnes se podělím o menší lakový nákup značky Golden Rose. Už dlouho po lacích této značky pokukuji, ale nemohla jsem na ně narazit v žádné kamenné prodejně. Minulý týden se poštěstilo a já našla kompletní sortiment. Na zkoušku jsem vzala dvě neonky a dva zástupce tzv. creamy glitter laků.

L-R 08, 09, 105, 103




Neonky jsou opravdu zářivé, ale plného krytí dosáhnete až třetí vrstvou. Čekala jsem barevnou nálož už po první vrstvě, ale ta se bohužel nekonala. Jinak štěteček je perfektní (tvarově podobný Dior nebo novým Rimmel lakům). Konzistence je hodně řídká, ale musím říct, že lak opravdu rychle zasychá. 


Kolekce Jolly Jewels je plná glitrových laků v různých podobách. Já se zaměřila na tzv. creamy glitters, tedy glitry v mléčném základu. 105 je lila barva, která obsahuje fialové a zelené třpytky, 103 je zase béžová s rose gold efektem.



Zatím jsem stihla nalakovat jen neonovou 09 z Rich Color řady. Překvapilo mě, že výsledná barva trochu neodpovídá barvě v lahvičce, je v ní méně fialové. Na denním světle je ale odstín extrémně zářivý, prostě pravá neonka v nestandardním barevném provedení. 

Ještě mi trochu vadí, že i po třech vrstvách je trochu viditelná špička nehtu Myslím, že by neuškodilo jako podklad použít nějaký mléčný podlak nebo přímo lak bílý, potom odstín vynikne ještě lépe a bude po celé délce nehtu stejně barevný. To určitě vyzkouším při lakování světlejší 08.



Máte zkušenost s laky Golden Rose? 

Co vy a neonky, popž creamy glitters? Jak se vám líbí?

pátek 14. června 2013

Právě teď TAG

Na tento TAG jsem narazila nedávno u Mily a hned jsem věděla, že vám jeden takový "právě teď" seznam taky sepíšu. Navíc blogosféru momentálně zachvátily jiné dva tagy, takže tento může představovat vítané zpestření.


1) Knihy

Jednoznačně knížka The Night Circus od Erin Morgenstern. Už dlouho na mě žádná knížka tak nezapůsobila. Vše počínaje jazykem, prolínáním dějových linií, vykreslením postav, atmosférou a konče samotným příběhem je mistrně zvládnuté. A pokud možno, doporučuji přečíst v originále. Mám totiž obavu, že většina toho kouzla se v překladu vytratí...

Ještě přidávám odkaz na recenzi, která přesně vystihovala mé pocity. Recenze zde.




2) Hudba

Tady jsme s Milou zajedno, protože u mě s přehledem vítězí Stay od Rihanny...nemůžu ji přestat poslouchat=) A ještě přidám She Is a Fast Persuader od Jamiroquai a Devotion od Jessie Ware. 





3) Parfém

Přes den Chanel Chance Eau Fraiche, na večer YSL Manifesto. Přestože jsem na Manifesto zaznamenala vesměs negativní reakce, já jsem této vůni propadla=)



4) Make-up

Základem je make-up Chanel Mat Lumiere, protože hezky kryje, přirozeně matuje a dlouho vydrží. Jako pudr používám Hourglass Ambient Lighting Powder v odstínu Dim, jehož efektem má být "rozostření pleti" a opravdu funguje. A nakonec tvářenka Chanel v odstínu Rose Bronze, která dodá zdravou barvu a zároveň konturuje a rozjasňuje.



Musím přidat i jeden oblíbený lak, konkrétně Rimmel Rose Libertine...nádherná letní barva.


5) Co teď nosím


Chino a květinové kalhoty, neonové akcenty a doplňky Jewelmint.







6) Guilty pleasure

Mrkvový nebo limetkový dort z kavárny Choco Cafe u Červené Židle v Liliové ulici. Jedny z nejlepších domácích dortů v Praze.

7) Jídlo

Carpaccio z červené řepy se sýrem feta, avokádem a koriandrem, domácí guacamole, Pho Bo v Anglické 15, kachna Kang Khew Wan Ped v Noi a z příloh nejraději pohanku a quinou.




8) Ničí mě

Úprava poznámek pod čarou v diplomové práci.

9) Raduji se z 

Slunečného počasí, květinových dekorací, skvělých nákupů za bezkonkurenční ceny v Ann Christine (zaměřeno na boty) a z toho, že jsem se konečně dokopala k přípravě čerstvých zeleninových šťáv k snídani.






10) Těším se na

Zpátky do USA.

Manhattan Beach, CA


11) Wishlist

Chanel Le Beige Powder, Rebeca Minkoff 5-zip clutch a nějaký parádní šperk od Deana Davidsona nebo další Jewelmint do sbírky.

Wishlist



A co děje u vás "Právě Teď"? Pokud se připojíte k Tagu, určitě mi napiště odkaz do komentářů...ráda si počtu=)