úterý 23. dubna 2013

Nejlepší tekuté linky ever aka Jesse's Girl Liquid Eyeliner Pen


 Na úvod bych chtěla zmínit dvě věci:

1) Tato recenze bude jedna velka óda, ve které se budou střídat slova skvělé, úchvatné, perfektní, ideální, must have atd, takže se obrňte=)

2) Pokud budete po přečtení této recenze chtít linky vlastnit, nebudete to mít s jejich sháněním vůbec jednoduché.

A teď k samotné recenzi.

Jesses Girl nepatří mezi velmi známé značky, ve většině amerických drogérií se neprodává celý sortiment, ale jsou k dostání vybrané novinky, mezi které patří i tyto linky. Zaujalo mě balení linek, které vypadá moc pěkně a vymyká se běžné představě o levné kosmetice. Cena byla velmi přiměřená (7 USD), takže jsem se rozhodla dát jim zelenou.

Chtěla bych podotknout, že ačkoliv v 99% se můj oční make-up omezuje na řasenku a linky, nejsem v žádném případě linkový profesionál. Bohužel. Obdivuju ty, které si s lehkostí dokážou pokaždé vytvořit ideální linky, které jsou souměrné a dají vyniknout tvaru oka. Moje linkování probíhá tak, že se musím pekelně soustředit, nalinkovat a následně dospět k závěru, že to není úplně ono. Má to někdo stejně??

Vyzkoušela jsem už celou řadu linek, tužky, tekuté, fixové, pudrové, práškové a mám několik oblíbenců. Namátkou zmíním Milani Liquify, popř. UD 24/7, Lancome Khol nebo LOreal Lineur Intense. Každá z těchto linek vytvoří trochu jiný efekt a všechny zaujímají čestné místo v mé kosmetické sbírce. Každá má ale nějaka negativa. To se ale nedá říct o Jesses Girl přírustku. Tyto linky jsou dokonalost sama.




Z povídání na spodní straně krabičky se dozvíme, že linky v sobě spojují umění japonské kaligrafie a "stay all day formula", která zajistí, že linky zůstanou na oku v neporušeném stavu celý den. Naprostý souhlas. 

Co se týká přirovnání ke kaligrafii, nejde než souhlasit. Hrot je extrémně tenký, takže umožní vytvořit linku, která bude splývat s linií řas. Tento způsob nanášení opticky zahustí řasy a krásně definuje oko, takže docílíte namalovaného nenamalovaného efektu. Nikdy se mi na mých očích nelíbila linka až k vnitřnímu koutku oka, tento fix ale maluje tak tence, že to vypadá skvěle. Pokud trošku přitlačíte, můžete malovat linky širší. Skvěle zvládají i bod úrazu, tedy pověstný ocásek. Jednoduchost sama.

Voděodolnost a výdrž můžu jen potvrdit, linky se po zaschnutí nikam nehnou, drží, drží a drží. Jsou pěkně černé, intenzitu můžete lehce zvýšit přidáním další vrstvy. Na oku vypadají efektně, přitom přirozeně. 



Velkým plusem je, že narozdíl od mnoha linek v fixové formě distribuují barvu rovnoměrně, hrot není nikdy příliš mokrý a linka je vždy stejná.



Malá ukázka na závěr.






Takže malé shrnutí na závěr:

1) Jednoduchá aplikace
2) Voděodolnost a výdrž
3) Tenký hrot
4) Bezchybný výsledek
5) Co víc si přát?!

Přidávám odkaz na recenzi, kde najdete víc fotek. Tady.

A video linek přímo v akci v podání skvělé Julieg713.



Jaké jsou vaše nejoblíbenější linky? A do které kategorie patříte, linkové amatérky nebo profesionálky?

23 komentářů:

  1. Mám strašlivě ráda pigmenty od Jesse's girl. Nicméně tutorial od JulieG jsem také shlédla, takže jakmile od nich budu objednávat něco dalšího, přihodím i linky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidis, pigmenty jsem jeste nezkousela, musim napravit, dokud k nim mam lehky pristup=) A linky urcite vyzkousej, davam za ne ruku do ohne. A kde JG objednavas? Primo u nich na strankach?

      Vymazat
    2. Ano, přímo tam. Poštovné do Čech je 5 dolarů, což je podle mě výhodné. Jestli si pigmenty nezkoušela, tak na ně určitě mrkni, jsou nejlepší, jaké jsem kdy vyzkoušela!

      Vymazat
  2. Ja miluju tekute linky od physicinas formula, ktere vypadaji uplne stejne! Nevedet, ze je to Jesse's, tak reknu, ze to jsou ony, ten obal a hrot jsou uplne stejne!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jsem na to myslela! Podle fotek i tveho videa to vypada strasne podobne. Byla jsem rozhodnuta koupit ty od PF, protoze me tvuj popis moc zaujal. Ty JG jsou o neco levnejsi, takze asi zustanu u nich=)

      Vymazat
  3. Taková hezká óda, že by to člověk chtěl mít hned doma... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Když si takhle pročítám blogy, tak si vážně připadám ochuzená o řadu zajímavých a hlavně funkčních produktů :-(
    Chtělo by se mi vykřiknout, že to není fér, ale stejně by mi to bylo k ničemu, takže jenom tiše obdivuji a nechám si zajít chuť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, ale na druhou stranu vetsinu je mozne objednat a neco se casem dostane i k nam=)

      Vymazat
  5. Ohoh díky za typ. Už dlouhou dobu hledám dokonalé linky :). Našla jsem si už voděodolné od Kiko, se kterými jsem spokojená..ale tyhle taky stojí za vyzkoušení :).

    OdpovědětVymazat
  6. Celý život se snažím o linku v linii řas a krom linky stínem (jenže pak není tak skvěle definovaná) jsem zatím moc úspěšná nebyla. Zní to perfektně, jdu to omrknout:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne to jsem hledala i ja! Urcite se po nich podivej...

      Vymazat
  7. Já mám v poslední době strašně ráda khol in love od lancome (hnědou verzi z poslední kolekce), ale teda tyhle vypadají taky hodně dobře...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsou vyborne. Obecne Lancome tuzky mam moc rada...

      Vymazat
  8. Máš pekné oči a obočie :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, mám dotaz k té dostupnosti - kde jsi linky kupovala? v drogérce v USA nebo nevíš o nějaké stránce, kde bych je mohla sehnat? je to odstín black? díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, kupovala jsem je v US drogerce, ale z CR se daji objednat z jejich oficialnich stranek. A odstin je Black.

      Vymazat
  10. no myslim, ze uz len si priat ju mat doma:DD, ja som taky stred, vytesujem sa, ze som konecne prisla na aky-taky grif a linku sa mi podari nakreslit:)

    OdpovědětVymazat