pátek 30. prosince 2011

Top produkty 2011 - kosmetika

Přišel čas zrekapitulovat, jaká kosmetická udělátka se mi v roce 2011 nejvíce osvědčila, co jsem nově objevila, co mě nadchlo, co už z ruky nepustím a co bych všem svým čtenářkám vřele doporučila.

S radostí se dozvím i o vašich oblíbených produktech roku 2011, takže pište a přehánějte v komentářích!

Best Concealer
Dermacol Make-up Cover - na nedokonalosti
Garnier Roll on light - pod oči

Best Corrector
Bobbi Brown Color Corrector Bisque

Best Foundation
Rimmel Lasting Finish 
Chanel Vitalumiere Aqua

Best Powder
Clinique Almost Powder 
Manhattan Clear Face

Best Minneral Foundation
EDM Intensive Base / Original Glo 

Best Lip Liner
Chanel Le Krayon Levres 34 Natural
Essence Lip Liner 02 Pink Brown
Elf lip definer

Best Lipstick
MAC Patisserie
Maybelline Color Sensational Pink Brown

Best Lip Gloss
Chanel Glossimer Giggle
Alverde lip gloss Raspberry

Best Lip Balm
 Carmex
Helle Lip Balm Stick Honey

Best E/S Primer
Too Faced Shadow Insurance
Elf eyelid primer

Best Eyeshadow
Benefit Velvet Eyeshadow Fawn over me
Covergirl Mink

Best Loose Eyeshadow
EDM Autumn afternoon

Best Mascara
Maybelline OnebyOne
YSL Faux Cils

Best Eyeliner
Milani Liquif'eye

Best Liquid Eyeliner
L`Oreal Lineur Intense Liquied Eyeliner
NYC Liquid Eyeliner

Best Blush
MAC Warm soul
NYC Outside cafe
Specialni cena: Alverde Mademoiselle Peche

Best Cream Blush
Eyko Fat Balm in Raspberry

Best Bronzer
Elf contouring blush & bronzer powder
Too Faced Chocolate Soleil

Best Highlight
Catrice Enter Wonderland 
Estee Lauder Modern Mercury

Best Nail Polish
OPI Royal Rajah Ruby
Essence Princess Prunella


Best Brush
Sigma Angled Top Synthetic Kabuki F84, Tapered F25
Elf Complexion Brush


Best Fragrance
D&G The One
Estee Lauder Bronze Goddess


Těmto výrobkům tleskám a těším se na ty vaše=)


čtvrtek 29. prosince 2011

Catrice: paletky a gelové linky


Vím že jdu takříkajíc s křížkem po funuse, ale o těchto paletkách se zmínit musím. Výhodou je, že jsou ve většině drogerií ještě v prodeji, takže pokud by vás zaujaly, máte stále šanci.

Četla jsem na ně spousty recenzí, jak kladných tak záporných, ale pro mě jsou za cenu 189Kč jednoznačně perfektním výrobkem. Vlastním je ve 2 barevných variantách, Berlin a Sydney. Pigmentací je jednoznačně lepší Berlin, ale Sydney nezaostává. Výběr barev je na drogerkové poměry jedinčný.

Tvářenky ani tužka na oči mě nijak neuchvátily, ale výrobek beru primárně jako paletu očních stínů, takže zbytek je pro mě příjemným doplňkem.



Ukázka nejoblíbenějších odstínů, mezi které patří Ku Damm, Charlie, Berlin Wall, Sydney Aquarium a Bondi Beach.


Tématicky navazuje další výrobek od Catrice v podobě `gelových` linek, které ve skutečnosti vůbec gelové nejsou, stejně jako linky Essence. Jsou spíše našlehané krémové, ale to jim neubírá na kvalitě. Podle mě jde o naprosto stejný výrobek jako výše zmiňované linky Essence, tzn. stejné klady, stejné zápory, rozdílná cena ve prospěch Essence.

Chybou bylo, že jsem si koupila odstín It¨s Mambo Nr. 2, o kterém jsem si myslela, že je hnědý a on je ve skutečnosti velmi nevýrazný šedo-černý. Kromě prvotního zklamání v podobě nesprávného odstínu jsem byla nadmíru spokojená. Linky drží a tím myslím DRŽÍ! Přežijí s přehledem celý den a z očí se jim nebude chtít ani při odličování. To samé jsem psala před nějakým časem o linkách Essence, takže je v podstatě jedno, které si koupíte, obě verze jsou perfektní. Doporučuji ale koupit černý odstín, který je sázkou na jistotu. 



Jako doplněk jsem pořídila i oboustranný štěteček, kterému rovněž nemám co vytknout. Zkosená strana je standardní, mně se ale velmi dobře pracuje s tou druhou. Linka se maluje skoro sama. 



Jaké jsou vaše zkušenosti s paletkami Catrice?

sobota 17. prosince 2011

Vajíčkové balzámy EOS


Tak tyto balzámy by s přehledem mohly získat ocenění nejroztomilejší produkt roku. Jsou to kulatá vajíčka s příjemným pogumovaným povrchem, která v sobě ukrývají balzám na rty v mnoha různých příchutích. Já vlastním celkem 3 - Passion Fruit, Honeysuckle Honeydew a Medicated Tangerine (můj nejoblíbenější). Kromě toho, že balení balzámů je tak roztomilé, ani obsah není špatný. Konzistence je tužší, přirovnala bych k Labellu Med nebo k placentové Regině. Na rtech vytvoří tenký film, žádný nános a tím pádem i déle vydrží. Já nejraději používám jako podklad pod rtěnku (nebo spíš podklad pro konturku, na kterou potom nanáším rtěnku) a výsledek je perfektní. Určitě jsou v prodeji mnohem lepší a účinnější přípravky na rty, ale tyto vajíčka jsou skvělým doplňkem. Hodí se jako dárky pro blízké i pro sebe, všichni se vás budou ptát, co to máte...

Závěrem můžu říct, že kromě nádherné vůně a příjemné konzistence se hodí jako každodenní podklad pro líčení rtů. Rozpraskané a přesušené rty vám ale bohužel nespraví. Cenově vyjdou na 50Kč v USA, se zasláním nebo na Aukru kolem 150. Výhodou je, že jsou svým způsobem reprezentativní a dlouho vydrží, takže se dá přimhouřit oko i nad cenou.


Novinky Maybelline a Garnier


V drogériích DM se objevil nový sortiment kosmetiky Maybelline, který je tak rozsáhlý, že mu byl přidělen samostatný stojan. Jedná se o řadu FIT ME, která obsahuje make-upy, korektory, pudry, bronzery a tvářenky. Dále se tam objevila vylepšená verze řasenky OnebyOne a výrobky z řady Studio Eyes - gelové linky se štětečkem, zapečené oční stíny a nové odstíny quatro stínů. Dále přibyla řada Age Rewind Eraser, která obsahuje make-up a korektor s houbičkovým aplikátorem a bázi pod make-up. Z této nové řady jsem nadšená nejvíc, protože jsem si z USA přivezla Age Rewind Eraser korektor, který je jedním z nejlepších korektorů, který jsem kdy vyzkoušela, takže až mi dojde, nebudu muset hlídkovat na eBay=) Čekejte recenzi.





Další novinka je od Garnier - první BB krém, který je v nabídce tuzemských drogérií. K dispozici je i tester, takže nemusíte kupovat naslepo, jak je u takových výrobků zvykem.

Tento sortiment jsem zaznamenala zatím jen v DM v Palladiu, ale slyšela jsem , že se přidávají i další místa.

Máte už s něčím zkušenost, zaujalo vás něco?