úterý 24. května 2011

ESSIE Nailpolish for FREE=)



Dnes jen malé upozornění=) Zítra vychází InStyle s přílohou v podobě 12 různých odstínů laků Essie. Všechny jsou nádherné, takže zítřek bude asi ve znamení obíhání trafik=) Cena časopisu 84 Kč.

Chystáte se taky nějaký pořídit? Máte už svého favorita(y)?

pondělí 9. května 2011

Za málo peněz, hodně muziky=)

Dnes vám představím produkty, které patří mezi nejlevnější ve své kategorii, což ovšem neplatí o jejich kvalitě. Právě naopak, některé z nich předčí kvalitou i ty mnohem dražší.




Jako první zmíním úplnou klasiku, levandulový dětský olej Johnsons Baby. Vyrábí se v několika variantách (klasický, s heřmánkem, s aloe vera, levandulový), mně nejvíce vyhovuje klasický růžový nebo levandulový (voní úžasně). Lze ho používat několika způsoby: nanést místo tělového mléka na mokrou pokožku po sprchování, jako olej do koupele, po nadměrném slunění nebo návštěvě solária, v létě zvýrazní opálení (nožky budou vypadat hned přitažlivěji=) Poslouží i jako odličovač očí, s voděodolnou řasenkou si poradí raz dva. cena kolem 60 Kč

U odličování ještě chvilku zůstaneme. Po pár špatných zkušenostech s odličovacími ubrouskami jsem sáhla po těch obyčejných dětských vlhčených aa světe div se, jsou fantastické. Nehrozí podráždění pokožky (jsou přeci vhodné i pro děti) a odličují velmi obstojně. Existuje nespočet různých typů, jednu dobu jsem používala ty od SebaMed, ale jde použít jakékoliv. Na obr. jsou praktické cestovní Babydream z Rossmanna. Cena kolem 15 Kč.

Biosil asi většina z vás zná. Je to preparát z lékárny určený k posílení růstu vlasů a nehtů. Stojí 80 Kč a opravdu zabírá. Vlasy mi se mi zdály pevnější a žádné nadměrné vypadávání se nekonalo. Výsledky mohou být u každého různé, ale jako doplněk stravy je výborný. Doporučuji používat jako intenzivní kuru 1-2 měsíce (2 tablety denně, ráno a večer) párkrát do roka. Cena 80 Kč.

Mým nejoblíbenějším výrobkem z tohoto výběru je suchý šampón Amica. Prodává se v každé drogerii za +-27 Kč. Pokud ještě nebyla možnost ho vyzkoušet, teď je ten pravý čas. Je to bez nadsázky malý zázrak!! Pokud potřebujete objem a čistotu v expresním čase bez vody a foukání, stačí nanést pudr ke kořínkům vlasy, vmasírovat a potom vlasy ručníkem přetřít, aby se zbavily bílého nádechu, který prášek zanechá. Vásledkem je nulová mastnota, zpevnění vlasů (sbohem zplihlý účes druhý den po umytí) a to vše i u dlouhých vlasů, na které skoro nic nezabírá=) Zkoušela jsem i "nové a revoluční" pudry got2be a upřímně je to slabý odvárek. Jedinou výhodou je, že nemusíte řešit bílý nádech, protože got2be je bezbarvý, ale tím to tak končí. 


Vazelínu nemusím dlouho představovat. Tato je z řady Balea (DM), je jí štědré množství a stojí kolem 40 Kč. Použití opět velmi různorodé. Je výborná jako balzám na rty nanesený přes noc. Úplně nepřekonatelná je jako přípravek na rozpraskané paty / suchá, otlačená místa na chodidlech - stačí nanést tlustou vrstvu, obléct ponožky a za 15 minut máte výstavní chodidla. Předchází také otlačenínám a puchýřům, které se často objeví při nošení podpatků a nepohodlných bot. Naneste na postižené / potenciálně postihnutelné místo tenkou vrstvu a můžete ukázat vražedně vysokým botám, kdo je tady pánem/paní=) Vazelína dokonce prodlouží i trvanlivost parfému, pokud si máznete místa, kam aplikujete parfém, ,vůně vydrží mnohem déle a mnohem intenzivněji.

Vyzkoušela jsem mnoho odličovačů, ale Rilanja odličovač z Rossmanna mě dostal do kole. Stojí 30 Kč a dokáže divy. Je to bezbarvá vodička (velmi podobná micelárce), která nedráždí oči a šetrně odstraní i voděodolnou kosmetiku. Stačí párkrát přetřít a vše je pryč. Tímto děkuji Nikol z Beauty About blogu za skvělý tip. Už je to mé třetí balení.

A to nejlepší nakonec - zinková mast. Chystám na ní samostatný post, takže jen krátce. Musíte ji vyzkoušet. Nelekejte se toho, že se používá na opruzeniny=)) a bez obav naneste silnější vrstvu na obličej místo nočního krému. Ráno se nepoznáte v zrcadle. Nedokonalosti zmizí, zarudnutí vybledne, tón pleti se sjednotí. Cena 41 Kč v lékárnách bez předpisu. Používám ji, když chci mít ráno bezvadnou pleť, ale ne moc často, aby si na ní pleť nezvykla a já se mohla těšit ze zázračného efektu ještě hodně dlouho=)

Máte nějaké zaručené levné přípravky? Šup s nima do komentářů=)

neděle 8. května 2011

April Favourites


Po dlouhé době opět článek o nejoblíbenějších produktech uplynulého měsíce. Některé už znáte z předešlých příspěvků, některé jsou nové. Jako vždy=)


Základem byla L`Oreal Studio Secrets Perfecting Base, který dělá nádherný podklad pro další líčení. Zamaskuje póry a jiné nedokonalosti, vyhladí pleť. Jedna z lepších bází, které jsem vyzkoušela.


Z řasenek jsem používala Avon Great Lenghts a Max Factor 2000 Calories společně. Teprve nedávno jsem objevila kouzlo vrstvení řasenek - už nebudete potřebovat umělé řasy=))


Nesmí chyvět nejlepší tužka na obočí na světě - NYC Brow Pencil in Taupe. Hezká barva, pigmentace, voskové složení, jednoduché použití.
Dalším favoritem znašky NYC je Lip Stain, kterou jsem v dubnu používala neustále. Je výborná, na rtech vydrží opravdu dlouho a během dne už stačí jenom přetřít balzámem nebo leskem.

V dubnu se mi také hodně osvědčila pinzeta Essence, za 49 Kč je to skvělá koupě.



Mac Studio Sculpt Concealer (NC20) je mým historicky prvním Mac korektorem. Konzistence je hutná a krémová, je opravdu velmi krycí. Lze nanášet i prsty, ale doporučuji štěteček na korektor (hlavně pod oči). Je dobrý na lokální zakrytí nedokonalostí i na plošné použití (zarudnutí atd). Pod oči je také použitelný, ale někdy může vypadat trošku nepřirozené...důležitá je tedy technika nanášení. Hodnocení je takové, že to není nejlepší korektor na světě, ale příjemně se používá a výsledný efekt je dobrý=) 


Nádherný, ale opravdu nádherný rubínový lak od Miss Sporty. Na sluníčku se krásně třpytí, barva je sytá, nánáší se bezvadně, výdrž 2-3 dny, ,jako u většiny MS laků. Už dlouho se mi nestalo, že by se mi nějaký lak zalíbil. Takže jednoznačný favorit měsíce dubna.


Too Faced Snow Bunny bronzer je ze série Carribean in a Compact. Je to bronzer pro světlé typy pleti, což je pro mě naprosto nepostradatelná věc. I na bledé pleti vypadá naprosto přirozeně, dodá zdravý nádech, světlé odstíny plní funkci rozjasňovače, má velké zrcátko a krásný obal=)



Dalším úlovkem je oboustranný štěteček na kouřové oči z H&M za pouhých 29 Kč!? Z jedné strany je zkosený štěteček na oční linky, z druhé strany je tzv. crease brush (vítám návrhy na české ekvivalenty=) Štětec je multifunkční, velmi kvalitní a za neskutečně nízkou cenu. Jednoznačný must-have. 


Na co by byl štětec na oční linky bez očních linek. Já jsem celý duben používala gelové (tedy spíše krémové) linky od Essence v hnědé barvě, které mi zrovna dnes vyklouzly z ruky tak nešikovně, že se rozbily=( to ale nic nemění na tom, že v dubnu posloužily výtečně a já si v pondělí zaběhnu pro nové=) Krásná hnědá barva a dlouhááá výdrž.


A nakonec jedno osvědčené duo z drogerie, ke kterému se vracím už dlouhá léta. Manhattan Clear Face Compact Powder je tu s námi už dlouho a od doby co jsem si ho koupila poprvé (asi před 10 lety) se k němu stále vracím. Je levný (cca 139,-), odstíny jsou přirozené (hlavně Vanilla a Natural - neutrální podtóny, Beige a Sand jsou trošku do červena), je velmi krycí (takže by bylo lepší zařadit ho do kategorie powder foundations), krásně voní a nezanáší póry. Jde použít samotný nebo lehce přes makeup, který dobře zafixuje a vytvoří dojem bezchybné pleti. 

Novinkou této řady je i make-up Natural Matt, odstín Vanilla. Od těch původních se liší naprosto ve všem, kromě obalu, takže je lehce zaměnitelný. Ten nový je velmi lehký, má tekutou konzistence (velmi podobný pocit jako u tolik populárních Face and Body make-upů), krytí je střední, velmi lehce se roztírá (nejlépe prsty) a při zafixování pudrem vydrží neporušeně až do večera. Opravdu doporučuji vyzkoušet (ale neplést s tím starým=)

Máte zkušenost s některým z výše zmíněných výrobků? A co se osvědčilo v poslední době vám?

pondělí 2. května 2011

Catrice v Rossmannovi


O značce Catrice jsem doposud slyšela pouze v souvislosti s laky. Minulý týden se ale v Rossmannovi objevila omezená nabídka kosmetiky. Já jsem si vzala na vyzkoušení štětec na pudr/tvářenku a rozjasňovaš (ten ze stojanu mizel nejrychleji=)

Štětec je ok, šikovná velikost, používám ho v kombinaci s rozjasňovačem., ale žádný must-have to není. Cena 119Kč 

Zato rozjasňovač mě potěšil. Krásné balení a v něm růžovo-broskvová barva se zlatými odlesky. Není to jeden z těch výrobků, který vytvoří na obličeji disco-kouli, ale spíš decentně a přirozeně rozjasní. Cena +-109Kč a celkem spokojenost. Levnější alternativu nabízí rozjasňující pudr z Essence Blossoms kolekce, takže máte na výběr=)



Ještě bych doporučila catrice rtěnky, které byly vystaveny ve 3 odstínech, konzistence i odstíny velmi pěkné. Já jsem odolala, protože podobných odstínů už mám doma několik, ale jako výrobek určitě doporučuji.

Už jste Catrice vyzkoušely, co na ni říkáte?

neděle 1. května 2011

InStyle + Luxury


Určitě vám neuniklo, že v novém InStyle je kosmetický dárek, a to výběr z 11 výrobků Dermacol, např. řasenky, lesky, stíny a rtěnky. A pokud si nebudete vědět rady, jaký dárek vybrat (což byl mimochodem můj případ), tady je moje rada: rtěnka Rouge Appeal 13 Pale Pink. Tato rtěnka je bezvadná už sama o sobě, je velmi krémová a pigmentovaná, nebojím se ji dokonce přirovnat k ikonické YSL Rouge Volupte. Takže mít za 89 Kč časopis i skvělou rtěnku se vyplatí=)
 

Časopis Luxury jsem si koupila jen tak pro zajímavost + existence vzorečků mi v rohodování pomohla.